Læs også:

Close
hænder sammen

Har du styr på a-kassen

Nyheder  | 

Styr på a-kassen? Her er 5 gode grunde til at få meldt sig ind i en a-kasse

Man hører tit at det er vigtigt at være medlem af en a-kasse, men hvorfor egentlig det? Her er de 5 bedste grunde til at du bør være medlem af en a-kasse.

penge
Kunne du tænke dig at være økonomisk sikret … (Foto: PR)

Økonomisk sikret

Hvis du er medlem af en a-kasse, er du sikret dagpenge hvis du pludselig bliver fyret. Alternativet til dagpenge er nemlig kontanthjælp som er en del lavere. Det giver en stor sikkerhed at vide, at du ikke står uden indkomst hvis du bliver fyret og det er klart den bedste grund til at melde sig ind i en a-kasse.

Hvis du i stedet har en a-kasse og står uden job kan du med fordel undersøge hvordan du søger dine retmæssige dagpenge lige her hvor du også kan læse mere om dine muligheder. Dette kan du også høre din a-kasse om hvor de helt sikkert vil hjælpe dig godt på vej.

Kurser og efteruddannelser

Mange a-kasser tilbyder kurser eller efteruddannelser til medlemmerne så de kan blive endnu bedre kvalificerede til at komme ud på arbejdsmarkedet igen. Mange steder kan du også tage kurser eller efteruddannelser mens du er i job for at forbedre dine personlige egenskaber, det afhænger blot af den a-kasse du har valgt.

piger arbejde computer job
Kurser- og efteruddannelse er også en mulighed … (Foto: Unsplash)

Fordele, hvis du står uden job

Udover diverse kurser kan du også få mere direkte hjælp hvis du står uden job. En a-kasse kan nemlig være behjælpelig med at læse ansøgninger igennem og guide dig til hvordan du hurtigt kommer i job igen. En a-kasse har rigtig meget erfaring på området som du kan få rigtig meget gavn af hvis du er uheldig og stå uden job i fremtiden.

Din a-kasse kender til din branche

Hvis du er medlem af en a-kasse med en specifik branche, kan din a-kasse guide dig endnu mere. De har helt styr på alt der foregår i din specifikke branche og kan yde den absolut bedste support til dig hvis du har brug for hjælp til at søge job.

Økonomisk overkommeligt

At være medlem af en a-kasse er heller ikke specielt dyrt når man overvejer hvad du kan få ud af det på sigt. Det mest normale er et beløb på omkring 500 kr. om måneden for fuldtidsdækning hvor der også er et muligt skattefradrag du kan gøre brug af.

Som du kan se ovenfor, er der mange gode grunde til at være medlem af en a-kasse, men også når det gælder at finde den bedste a-kasse for dig. Du kan finde og se de bedste a-kasser her og tilmelde dig med det samme.

pige mobil computer arbejde job briller (Foto: Unsplash)
Det behøver ikke koste en formue at være medlem af en  (Foto: Unsplash)

Læs også:

Hvor god er du til at beskytte dig digitalt

 

mac computer

· Mere fra samme kategori ·