Læs også:

Close
ifö bad badeværelse

3 badeværelsestendenser for 2022

Bolig  | 

Nyt år – ny indretning og måske endda nyt badeværelse. Her får du 3 badeværelsestendenser fra Ifö. Bliv inspireret til både en stor eller måske mindre opdatering af badeværelset

Et badeværelse – helt nyt som renoveret – er en langvarig investering i hjemmet, som du kan få glæde af i mange år. Men hvad skal du kigge efter, når badeværelset skal fornys? Hos Nordens førende producent af design til badeværelset ser man tre klare tendenser, som matcher vores krav til langtidsholdbare løsninger. De tre store tendenser er: ‘store fliser’, ‘op i højden’ og ‘god akustik’. Men bliv lidt klogere på dem her:

1. Rene linjer med store fliser

Store fliser bliver mere og mere populære – selv på mindre badeværelser. Selv om fliserne er en smule mere komplicerede at montere, er resultatet bestemt anstrengelsen værd. Store fliser skaber en følelse af luksus i rummet, og få (eller ingen!) fuger giver et roligt udtryk og kan få selv mindre rum til at føles rummelige.

– Forestil dig et badeværelse, som giver fornemmelsen af, at det er skåret ud af ét enkelt stykke marmor. Netop det udtryk kan man opnå med store fliser. Fliserne er ikke blot æstetiske. De store fliser er også nemme at holde rene for snavs og skimmel på grund af de få samlinger og store overflader, der er nemme at tørre af med en klud, fortæller Morten Petersen, showrom manager hos Ifö.

ifö bad badeværelse
Med store fliser vil det næsten ligne, at væggene er som skåret ud af ét stort stykke marmor. Smukt – og nemt at holde rent. Ifö Sense Art underskab, lys eg med integreret vask, fra 11.137 kr.; Ifö Sense Art højskab, lys eg, fra 5.485 kr.; Ifö Spira Art toilet 3.622 kr.; Showerama Art brusevæg fra 3.727 kr., Ifö Option spejl, 3.564 kr.; Ifö Caribia badekar 6.027 kr. (Foto: PR)

2. Op, op, op!

At badeværelset skal være pænt, rent og ryddeligt er også tæt forbundet med den anden tendens. Danmark er et af de lande, hvor væghængte toiletter er mest almindelige. Det væghængte toilet gør badeværelset nemmere at rengøre og skaber et mere minimalistisk look. Men vi ser også en tendens, der peger på, at flere andre væghængte elementer som møbler og andet tilbehør indtager badeværelset. Særligt møblerne har betydeligt længere levetid, når de ikke er i tæt kontakt med damp og et gulv, hvor der kan være vand.

Vælger du et væghængt toilet som Ifö Spira Art og en vægmonteret toiletbørste og toiletspand, er det meget nemmere at nå ind i alle hjørner og vaske gulvet fra ende til anden. Vil du gå all-in på renligheden på badeværelset, så vælg også en berøringsfri betjeningsplade.

ifö bad badeværelse
Ifö Sense Art højskab i farven valnød, DKK 5.482, Ifö Spira Art toilet, DKK 3.622. (Foto: PR)

3. Forbedret akustik

Færre møbler, tekstiler og glas kombineret med store flisebelagte overflader kan skabe en rungende akustik på mange badeværelser. Så selv om du godt kan lide den storslåede efterklang, der ofte kommer, når man synger i badet om morgenen, er det stadig en fordel at forbedre akustikken. En forbedret akustik på badeværelset vil nemlig skabe en mere spa-lignende og mindre stressfyldt oplevelse.

Du kan bestemt komme langt med tekstur og tekstiler. Store, bløde håndklæder er åbenlyse elementer, der kan forbedre akustikken. Men du kan også overveje at tilføje et par planter. Det vil samtidig tappe ind i ‘cosifying’, en anden stor tendens, hvor planter er et musthave. De er samtidig oplagte, fordi de ofte trives i badeværelsets næsten tropiske klima.

En mere radikal mulighed er at tilføje akustikpaneler på de større badeværelser, hvor kombinationen af trælameller og lydabsorberende tekstil vil forbedre akustikken betydeligt. Som bonus skaber de varme farver og teksturen også en hotel- og spalignende følelse, der løfter interiøret på badeværelset til et nyt niveau.

ifö bad badeværelse
Ifö Sense Art vægmonteret underskab i valnød og fritstående vask, b 90 cm, 11.138 kr., Ifö Option spejl, 4.080 kr.. (Foto: PR)

 

Indret med lækre bløde former

 

· Mere fra samme kategori ·