Læs også:

Close
pige glad smiler

10 gode råd til at overkomme vintertræthed

Sundhed  | 

Er du også lidt vintertræt – slap i kroppen – savner lys og sol og varme, og ikke kan se, hvornår det nogensinde skal vende. Så er du nok ramt af vintertræthed. Her får du 10 gode råd til at overkomme vintertræthed

Synes du også trætheden indhenter dig dagligt, og du konstant føler dig udmattet? Så er du ikke alene. Vintertræthed er noget, som mange kæmper med i øjeblikket – i takt med at dagene føles kortere, fordi mørket sænker sig tidligt. Mange oplever derfor dagligt stort set ikke dagslyset, og det sætter sig på energien og overskuddet.

træt træthed ked af det
Har vintertrætheden også ramt dig … (Foto: Unsplash)

Forfatter og sundhedsekspert Zennie Storm, der står bag en række bøger med krop og sind i fokus, giver her 10 gode bud på, hvordan du selv nemt kan skabe lidt mere energi og overskud i en mørk vintertid. På den måde står du bedre rustet til at komme igennem den kolde, mørke sæson, der til tider kan føles som en lang daglig kamp for at holde sig vågen.

havet solnedgang zen
Slip for vintertrætheden – her får du 1o gode råd. (Foto: Unsplash)

1. Brug naturen

Kom ud i naturen og få dagslys i øjnene. Det kan måske være lidt svært, hvis hverdagen står på arbejde i dagstimerne, men prøv at søge lyset. Og 15 minutter dagligt er bedre end intet, og dagslys og luft giver energi til hjernen. Og så får du også noget smukt at se på og ‘tage ind’. Naturen er så gavmild.

Natur, skov, træer, lys. (Foto: Unsplash)
Naturen er god for dig. (Foto: Unsplash)

2. Motion

Sørg for at få lidt motion dagligt, en løbetur eller gåtur gør underværker for kroppen – og husk, at en gåtur i Netto (fremfor at tage bilen) også tæller som motion. Bare start i det små – måske får du blod på tanden.

løbesko, running, løb, trave, gåtur, motion
Motion er godt for krop og hjerne … (Foto: Unsplash)

3. Vand – masser af vand

Vi har hørt det så mange gange. Men Hold dig hydreret med rigelige mængder vand. Vand skal der til, da det er godt for kroppen og udrenser systemet, og man kan ikke få for meget af det.

vand - vandflaske glas
Ha’ altid en flaske vand på dig, så du husker at drikke … (Foto: MY DAILY SPACE)

4. Spis sund mad

Vi ved det jo også godt – men hvis man var bevidst om, at det havde så stor en betydning for ens både fysiske og psykiske tilstand, var man nok lidt bedre til det. Spis sund og nærende mad. Det tanker op på energi og overskud.

salat, vegetar (Foto: Unsplash)
Sund mad er godt – og selv farverne kan gøre dit humør lidt bedre … (Foto: Unsplash)

5. Ekstra D-vitamin

Spis lidt ekstra D-vitamin (som vi normalt får gennem solen). D-vitamin øger dit energiniveau, dit immunsystem og dit humør. Du kann fx købe det her.

d vitamin longo vital
D-Vitamin er godt at tage som kosttilskud … (Foto: PR)

6. Ro på søvnen

Gå gerne i seng samme tid hver dag og find en god rytme for din søvn. Kroppen kan godt lide faste rytmer, så du kan med fordel prøve at holde en fast sengetid, det skaber balance i systemet. Og husk en god udluftning inden sengetid gavner.

seng sove pige søvn (Foto: Shutterstock)
Godnat og sov GODT … (Foto: Shutterstock)

7. Den gode vejrtrækning

Træk vejret dybt flere gange dagligt. En god vejrtrækning helt ned i maven afstresser og gør dig gladere – en udånding i den gode vejrtrækning kan faktisk føles som at træde lidt på ‘bremsen’ og stresse lidt ned i en travl hverdag.

8. Grin for pokker

Grin så meget som muligt og tilbring tid med dem, du holder af. Latter skaber glæde, og glæde skaber overskud. Det samme gør samværet med mennesker, du holder af.

grine glad
Grin gør dig glad … (Foto: Unsplash)

9. Forkæl dig selv

Husk at gøre noget ekstra godt for dig selv. Det er en af de ting, vi ofte glemmer i hverdagens stress og jag. Men selvforkælelse skal man huske – også i en travl hverdag. Og det kan bare være en lille bitte ting eller 10 minutters tehygge eller en maske om søndagen …

pige beauty maske
Et lille søndagsritual er godt at sætte tid af til … (Foto: Unsplash)

10. Dyrk en masse sex

Og så til den bedste af alle. Sex – bare kom i gang. For sex frigiver endorfiner, der opretholder et godt humør, og et godt humør giver også energi.

sexual, sex, together (Foto: Unsplash)
Måske lidt sex kan hjælpe på vintertrætheden … Det er da i hvert fald et forsøg værd. (Foto: Unsplash)

Om Zennie Storm:

Zennie Storm er forfatter bag en række sundhedsbøger med krop og sind i fokus. Hun er desuden bureauchef på rejsebureauet ZEN Luxury Travels, der tilbyder sundhedsrejser verden rundt. Hun har netop lanceret podcast-serien ‘I Zen med Zennie’, der også sætter fokus på kroppen og sindets velvære.

Podcast-serien er en dialog mellem Zennie og en masse spændende gæster, der i deres arbejde med mennesker søger efter gode værktøjer til at finde glæde, energi og overskud i en travl hverdag.

Du kan læse mere om ZEN Luxury Travels og Zennie Storm på: www.zenluxurytravels.com.

zennie storm
Zennie Storm er forfatter bag en række sundhedsbøger med krop og sind i fokus.  (Foto: PR)

 

Læs også:

Meditation – vejen til at finde din indre ro

 

zen ro natur meditation (Foto: Unsplash)

 

· Mere fra samme kategori ·