Læs også:

Close
jul juletræ juleønske

NEWS: Kendte danskere hjælper udsatte børn og unge i julen

Nyheder  | 

Kendte danskere hjælper udsatte børn og unge i julen · Status efter skud i Rødovre · Fagbevægelsen: God aftale om vinterpakke til hospitaler · Finanslov med fokus på vigtige velfærdsområder · Hæder til Tommy Hilfiger · Første borger idømt nattelivsforbud i Syd- og Sønderjylland · Dagens video: Juletyv på spil

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Kendte danskere hjælper udsatte børn og unge i julen

Landskamp, michelin-restaurant og tumlemøbler: Kendte danskere pynter juletræer for udsatte børn og unge.  Kendte danskere og virksomheder har skabt 14 helt særlige juletræer spækket med gaver og oplevelser. Juletræerne ryger på Lauritz.com og bliver solgt fra den 1. december til højstbydende, når Ungdommens Røde Kors afholder auktion til fordel for udsatte børn og unge, som ikke kan holde jul i hjemmet.

Julen står for døren, og Rosa Kildahl fra ”Den store bagedyst”, Rasmus Munk fra verdenskendte restaurant Alchemist og DBU i samarbejde med herre- og kvindelandsholdet er nogle af de kendte danskere, som i år står klar til at forsøde livet for udsatte børn og unge, som af forskellige årsager ikke oplever højtiden inden for hjemmets trygge rammer.

– Det ligger mit hjerte nært at hjælpe netop børn og unge. I et samfund som Danmark, synes jeg, at børn skal have mulighed for at opleve forskellige ting. Der kan være noget i hjemmet, på skolefronten eller andre steder, hvor det ikke er det fedeste liv. Hvis sådan nogle oplevelser, som Ungdommens Røde Kors står for, kan skabe mere glæde i hverdagen, så hjælper jeg gerne. Nu fik vi besøg på restauranten i sommers af en masse børn fra Ungdommens Røde Kors’ ferielejr, og der så jeg glæden hos børnene ved at få en oplevelse udover det sædvanlige. Dét vil jeg gerne være med til at give dem flere af, fortæller Rasmus Munk om sit bidrag til juletræsauktionen.

Det er sjette år i træk, at Ungdommens Røde Kors afholder juletræsauktion, hvor flere kendte danskere og virksomheder skaber deres helt eget unikke juletræ med pynt og gaver, som bliver solgt på Lauritz.com. Auktionen finder sted fra den 1. til 9. december, og hele beløbet går til børn og unge, som må holde jul uden for hjemmet. Det kan være som sygdomsramt og indlagt, anbragt uden for hjemmet på døgninstitutionen eller sammen med deres mor på et kvindekrisecenter.

– Jeg elsker jul og julehygge. Man rykker lidt tættere sammen i familien og hygger fremfor alle mulige gøremål. Man kender mig jo fra Bagedysten, så der er en del ting på og under træet, som har med bagning at gøre. Flot udstyr og lækre produkter. Jeg støtter Ungdommens Røde Kors, fordi børn og unge står mit hjerte nært. De børn, vi støtter med auktionen, skal vide, at der er nogen, som tænker på dem. Det kan godt være en god jul, selvom det er en anderledes jul, der ikke ligner naboens, siger Rosa Kildahl om sit bidrag til juletræsauktionen.

Der er noget for enhver smag og pengepung på årets juletræsauktion med vurderinger, der svinger fra mellem 3.000 til 64.000 kroner. Om du er til rundvisning og middag på michelin-restaurant, landskamp i Parken, et unikt krokodillejuletræ fra bObles, nyheder fra Nintendo, kunst fra nogle af Danmarks bedste street artists, 18 huller med danske golf-stjerner eller one-of-a-kind musik memorabilia som D.A.D’s aldrig brugte 25-års jubilæumsguitar.

Læs mere, se juletræerne og deres vurderinger på Lauritz.com.

røde kors
Kendte støtter op om at hjælpe børn og unge, så de kan få en god jul …  Her ses pynteholdet 2021. (Foto: Annett Ahrends)

Læs også: Røde Kors: Ekstra mange ønsker julehjælp i år

Status efter skud i Rødovre

Københavns Vestegns Politi efterforsker fortsat intensivt en skudepisode slut sidste uge på Islevbrovej i Rødovre, hvor to mænd og en dreng blev ramt og kørt på hospitalet. En mand blev siden erklæret for død. Politiet beder fortsat vidner henvende sig.

Københavns Vestegns Politi modtog anmeldelsne om skyderi i en frisør på Islev Torv på Islevbrovej, hvilket medførte til en større politiudrykning.

De første meldinger lød på, at tre personer var ramt, blev behandlet på stedet og kørt på hospitalet. En yngre mand blev siden erklæret død på hospitalet. Hans identitet blev fastlagt, og de pårørende er underrettet.

En 28-årig mand blev behandlet for skader, og hans tilstand er nu stabil.

En 15-årig dreng, som var på stedet, pådrog sig en skade i den ene hånd. Han er færdigbehandlet, og hans forældre er informeret. Han går på den nærliggende skole, og Rødovre Kommune har iværksat hjælpeforanstaltninger til elever og forældre.

Efter skudepisoden blev to gerningsmænd i sort tøj set løbe væk mod syd ad Sommerfuglevej i retning mod Slotsherrensvej.

– Vi har iværksat en omfattende drabsefterforskning, og vi hører gerne fra alle, som før, under eller efter har bemærket noget i relation til episoden, udtaler politikommissær Henrik Hougaard, Københavns Vestegns Politi.

Han tilføjer, at efterforskningen, som endnu er på et tidligt stadie, fortsætter og skal klarlægge hændelsesforløbet og motiverne bag.

politi politibil
Der har været tre store episoder i København og omegn den sidste uge hvoraf to har medført til drab på yngre mænd. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Flere betjente skal skabe tryghed i nattelivet

Fagbevægelsen: God aftale om vinterpakke til hospitaler

Regeringen og støttepartierne har i en ny delaftale afsat penge til at få sygehusområdet gennem nogle svære måneder med corona.

– Jeg er tilfreds med at aftalen gælder for alle personalegrupper, siger Lizette Risgaard, som er formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Corona er en samfundskritisk sygdom og sygehusene er under markant pres. Derfor har regeringen netop indgået en delaftale med en række partier om at bevilge penge for sikre sygehusvæsenet, og at vi som samfund kan komme sikkert igennem en hård periode.

Formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation Lizette Risgaard fortsætter:

– Medarbejderne i sygehusvæsenet oplever et meget stort pres. Derfor er det godt, at det er lykkedes at lande en aftale, som helt ekstraordinært sikrer flere midler til særlige midlertidige indsatser og til alle personalegrupper, som yder en ekstra indsats. På den måde kan vi forhåbentligt holde samfundet åbent og sikre at sygehusene kan klare sig godt gennem vinteren 2021/22.

– Det er også klogt, at regionerne skal aftale udmøntningen med alle de relevante organisationer, og at de midlertidige tillæg skal holdes ude af reguleringsordningen efter de gældende regler og i respekt for den danske model. slutter hun

Fagbevægelsens Hovedorganisation bakker også op om at forlænge ordningen om ikke at modregne i pension som følge af covid-19-relateret ekstraindtægt. Endelig giver det god mening at sørge for hurtigere behandling af godkendelser af eksamenspapirer fra sundhedspersonale fra andre lande.

riget rigshospitalet patient sygehus sundhedsvæsen (Foto: MY DAILY SPACE)
Fagbevægelsen synes, det er en go aftale om vinterpakke til hospitaler, der er indgået … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Hver tredje tvangslukkede frisør skal tilbagebetale hjælpepakke

Finanslov med fokus på vigtige velfærdsområder

Forbundsformanden for FOA glæder sig over fokus på værdig ældrepleje, hjælp til handicappede og den nye corona-vinterpakke.

– Finansloven har fokus på nogle vigtige velfærdsområder, og det er jeg stærkt tilfreds med. Det gælder for eksempel penge til værdig ældrepleje, hjælp til handicappede, bedre fritidstilbud til udsatte børn og unge og selvfølgelig den corona-vinterpakke, der skal afhjælpe det helt akutte problem, som sygehusvæsenet står med, udtaler FOAs forbundsformand Mona Striib mandag til næste års finanslov.

Med finansloven afsættes en halv milliard til mere værdig ældrepleje over de næste fire år. Pengene falder på et tørt sted, lyder det:

– Vi har en kæmpemæssig udfordring på ældreområdet. Personalet er ekstremt presset, og løber enormt stærkt. Samtidig står vi med nogle enorme rekrutteringsudfordringer i fremtiden. Derfor er det afgørende, at politikerne prioriterer området og opgaverne, så vi skaber en ældrepleje, hvor ældre mødes med værdighed, og de dygtige medarbejdere har tid til at bruge deres faglighed.

Forbundsformanden glæder sig over, at finanslovsaftalen afsætter 170 millioner kroner (2022-2025) til at løfte fritidspædagogikken i områder med høj andel af sårbare og udsatte børn og unge.

Samtidig betyder aftalen, at man vil indskrænke kommunernes mulighed for udmåling af såkaldte rådighedstimer i BPA-ordningerne (Borgerstyret Personlig Assistance). Der afsættes således 15 millioner i 2022 og 30 millioner fra 2023 og frem til at sikre færre rådighedstimer til personalet – og det er vigtigt, mener Mona Striib. Det betyder nemlig, at borgere med en hjælperordning får flere aktive hjælpetimer, og at hjælperne bliver betalt bedre, når de for eksempel arbejder om natten.

ældre pensionist plejehjem (Foto: Unsplash)
Finansloven ser positiv ud fokus på vigtige ting som værdig ældrepleje … (Foto: Unsplash)

Læs også: Spot en ensom ældre

Hæder til Tommy Hilfiger

Den 29. november deltog Tommy Hilfiger og Dee Hilfiger i British Fashion Councils årlige uddeling af Fashion Awards, som foregik i London. Designeren modtog prisen ‘Outstanding Achievement Award’ for hans enestående bidrag til den global modeindustri og fortsatte engagement i at skabe et inkluderende brand.

Fashion Awards agerer som fundraiser for BFC Foundation og fokuserer på at hylde fortræffelighed i modeindustrien og støtte fremtidens kreative talenter. Aftenens vært fra Emmy, Tony og Grammy vindende Billy Porter.

Tommy Hilfiger fik følgeskab på scenen af mediepersonligheden og forretningskvinden Kris Jenner samt stylist og TV mode-dommer Law Roach, som begge præsenterede Tommy Hilfiger med hans pris.

Showet blev afsluttet med en kurateret screening af Tommy Hilfiger og brandets mest mindeværdige kapitler såsom den ikoniske hip hop æra. Hvert kapitel blev præsenteret af velkendte modeller med Naomi Campell i front og afsluttet med en optræden af den britiske sanger Charli XCX.

tommy hilfiger
Her ses Kris Jenner og Tommy Hilfiger til The Fashion Awards 2021 i the Royal Albert Hall den 29. november 2021 i London, England. (Photo by Gareth Cattermole/BFC/Getty Images for BFC)

Læs også: Hold dig varm med disse items

Første borger idømt nattelivsforbud i Syd- og Sønderjylland

En 20-årig mand fra Varde fik sidste uge en dom på fem måneders ubetinget fængsel og et nattelivsforbud i seks måneder.

En 20-årig mand fra Varde blev den første i Syd- og Sønderjyllands Politikreds, der blev i dømt et nattelivsforbud, da han i går ved retten i Esbjerg fik en dom på fem måneders ubetinget fængsel og et nattelivsforbud i seks måneder for vold i nattelivet. Siden den 1. juli 2021 har det været muligt at idømme en person et nattelivsforbud, hvis vedkommende bliver dømt for fx vold, trusler eller overtrædelse af knivloven i nattelivet. Lovændringen har til formål at gøre nattelivet tryggere.

Den 20-årige mand blev dømt for at have slået en anden person i hovedet med en flaske den 17. juli om natten i nattelivet i Storegade i Varde. Den dømte har tidligere fået en betinget dom efter at have skubbet en dørmand på et af Vardes diskoteker.

Et nattelivsforbud er et forbud mod at færdes og opholde sig på serveringssteder, hvor der bliver solgt stærke drikke til nydelse på- eller ved salgsstedet, og hvor der er offentlig adgang. Er man idømt et forbud, må man heller ikke befinde sig i de nattelivszoner, politiet udpeger. Forbuddet er landsdækkende og kan gælde i op til to år.

Straffen for at overtræde et nattelivsforbud er en bøde på 10.000 kroner første gang. Ved gentagelse vil straffen som udgangspunkt være fængsel i 30 dage. Den 20-årige modtog dommen.

bar bartender
Første borger idømt nattelivsforbud i Syd- og Sønderjylland … (Foto: Unsplash)

Læs også: Tiltale mod britisk mand i nattelivet i Syd- og Sønderjylland

Dagens video: Juletyv på spil

· Mere fra samme kategori ·