Læs også:

Close
sne sommerhus lygte

NEWS: 2021 sætter rekord for booking af feriehuse i julemåneden

Nyheder  | 

2021 sætter rekord for booking af feriehuse i julemåneden · Her er værtsbyerne til Royal Run ’22 · Mand anholdt i drabssag · Lotto forlænger julen · Ny analyse: Eventbranchen har fået aflyst 40 pct. af de planlagte arrangementer · Dagens billede: Rød løber familie · Fredagsfjol: Glædelig (jule)fredag

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

2021 sætter rekord for booking af feriehuse i julemåneden

Der er lagt op til mange jule- og nytårsfester i feriehusene i år, hvor der sættes rekord i antal bookinger for december måned. Det er især tyske gæster, der har planlagt juleferien i danske feriehuse.

Mens kalenderlysene tæller ned til den 24. december, er kalenderne så fulde i de danske feriehuse, at det sætter ny rekord i antal bookinger for december nogensinde. 22.669 husuger er der booket i alt, hvilket er næsten dobbelt så mange som i 2016, hvor antallet lød på 11.818. Det tal er steget hvert år siden, og det er især tyskerne, der fyrer op i pejsen i feriehusene over juleferien.

– Der er tradition for, at mange tyskere holder deres juleferie i danske feriehuse, men i år har rekordmange altså udsigt til at indtage julemiddagen og hoppe ind i det nye år i et dansk feriehus. Det skyldes nok, at feriehusene giver mulighed for ferie i en privat sfære med god afstand til andre, hvilket er eftertragtet i disse COVID-19-tider, forklarer Paul Lubson, specialkonsulent i Danmarks Statistik.

Hvor danskere står for 4.593 bookede husuger i december, har de tyske gæster booket 17.276 husuger.

Kilde: FERIEH2

Dykker man ned i de enkelte dage i december, er der en tydelig forskel på feriemønstret for de danske og tyske gæster i dagene omkring jul og nytår. Antallet af overnatninger ligger stabilt for begge nationaliteter de første uger af december, og vi ser en markant stigning i dagene lige inden jul, men så stopper ligheden i opholdene herefter.

– De danske gæster topper lillejuleaften og juleaften med lige over 2.000 huse booket begge dage. Men mens mange danskere pakker julegaverne sammen og begynder at rykke hjem igen allerede 1. juledag, bliver de tyske turister ved med at komme hertil for at hoppe ind i det nye år på dansk grund, tilføjer Paul Lubson.

– Faktisk topper tyskernes bookinger for december nytårsaften. I hele 12.474 danske feriehuse kan tyske gæster se frem til at byde det nye år velkomment, slutter han.

Om tallene:
Husuger er opgjort i hele uger fra lørdag til lørdag og opdeles ikke i individuelle bookinger.

Tallene for bookinger i december bliver opgjort i oktober og indsendt til Danmarks Statistik den 1. november 2021.

sne sommerhus lygte
2021 sætter rekord for booking af feriehuse i julemåneden … (Foto: Unsplash)

Læs også: Her er de fem ting, vi mest frygter at få stjålet i juleferien

Her er værtsbyerne til Royal Run ’22

Hele fem byer får kongeligt besøg, når Royal Run vender tilbage 2. pinsedag næste år. Der er to debutanter og tre gengangere er klar til at byde danskerne velkomne til verdens største royale løbefest.

Med hele fem Royal Run værtsbyer er der lagt op til, at endnu flere danskere får mulighed for at deltage i det populære event.

Kolding og Næstved er de to debutanter, der har meldt sig klar til at byde velkommen til festen 2. pinsedag. Aarhus var værter for Royal Run i 2018 og 2019 og vender således tilbage efter et par års pause, mens Aalborg og København/Frederiksberg er klar til at gentage succesen for fjerde gang i træk.

– Igen i år har vi mulighed for at udvide Royal Run, så endnu en by får kongelig deltagelse. Vi ved, at Royal Run er mange deltageres første motionsevent, og også i de nye byer kan deltagerne fejre fællesskabet og opleve glæden ved bevægelse, siger Jens Otto Størup, adm. direktør i DGI og medlem af Royal Runs styregruppe.

Royal Run arrangeres i et samarbejde mellem DGI, Danmarks Idrætsforbund og Dansk Atletik. TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er med som strategiske partnere

– Vi glæder os til at byde velkommen til en helt unik motionsfest, hvor alle kan være med. Igen i år holder vi fast i at give deltagerne muligheden for både at løbe eller gå distancer helt ned til One mile (1,609 km). Alle skal føle sig velkomne, det er alfa og omega for os og for Kongehuset, slutter Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund og medlem af Royal Runs styregruppe.

Tilmelding til Royal Run begynder den 16. december klokken 12.00, og foregår via royalrun.dk.

Om Royal Run:

Royal Run finder afholdes 2. pinsedag, den 6. juni 2022
Royal Run ’22 finder sted I Aalborg, Aarhus, Kolding, Næstved og København/Frederiksberg. På Bornholm er der Royal Run samme dag uden kongelig deltagelse.
Sidste års Royal Run blev afholdt den 12. september i Aalborg, Sønderborg, Odense og København/Frederiksberg. På Bornholm blev Royal Run afholdt uden kongelig deltagelse.
Over 79.000 var tilmeldt Royal Run ’21.

kronprins frederik
H.K.H. Kronprinsen i den nye Royal Run T-shirt. (Foto: Matthew James/Royal Run)

Læs også: Royal Run vender tilbage i 2022

Mand anholdt i drabssag

Københavns Vestegns Politi har anholdt en 41-årig mand i sagen om drab og drabsforsøg i Herlev. Den 41-årige mand blev anholdt på baggrund af efterforskning onsdag eftermiddag. Han er sigtet for drab på en 21-årig mand og drabsforsøg på en 25-årig mand i Herlev natten til tirsdag den 7. december.

Det er dog vurderet, at der ikke er tilstrækkeligt grundlag for at fremstille den 41-årige og han er derfor løsladt igen. Han er dog fortsat sigtet i sagen.

– Vi er endnu tidligt i efterforskningen og derfor at der fortsat meget vi ikke kan oplyse – og det gælder også hvilket motiv der ligger bag drabet. Men efterforskningen fortsætter og vi har sat massivt ind for at få opklaret denne forbrydelse, udtaler politiinspektør Michael Hellensberg.

Ud over efterforskning, så har Københavns Vestegns Politi øget patruljeringen i området og har udvidet visitationszonen. Det er gjort for at imødegå nye skyderier og af hensyn til borgernes tryghed.

Københavns Vestegns Politi øget patruljeringen i området og har udvidet visitationszonen. (Foto: Rigspolitiet).

Læs også: Flere betjente skal skabe tryghed i nattelivet

Lotto forlænger julen

Den 25. december skal der findes 12 nye millionærer. Danske Spil vil skabe en ny juletradition med Det Store Jule Lotto, hvor der trækkes lod blandt alle Lotto rækker spillet i december.

Du kender det godt. Det er den 25. december, julegaverne er pakket op, papiret ligger sammenkrøllet bag sofaen, og der er ikke mere ris á la mande i køleskabet. Og der er næsten 12 måneder til næste juleaften.

– Lotto er populært blandt danskerne, og vi har længe haft et stort ønske om at udvikle Lotto og samle danskerne om en stor juletrækning. Det gør vi nu med Det Store Jule Lotto, hvor op til 12 vindere kan lune sig med en milliongevinst, forklarer René Bank Jørgensen, der er Product Director, Danske Spil.

Det Store Jule Lotto er en særlig, ekstra lodtrækning den 25. december, hvor der udtrækkes op til 12 vindere af 1 million kroner blandt alle spillede Lotto rækker i december. Man deltager altså automatisk i Det Store Jule Lotto, når man spiller Lotto i december måned. Det er dog muligt allerede fra midten af november at købe en Jule Lotto-kupon kun til d. 25. december.

– Med Det Store Jule Lotto vil vi skabe en ny juletradition, der forlænger julen til den 25. december. Normalt er første juledag bare dagen efter juleaften. Vi håber med Det Store Jule Lotto at kunne tilføre dagen lidt ekstra spænding og et underholdningsformat, som familier kan samles om, slutter Simon Holm Olsen, Brand Manager i Danske Spil.

Som en del af Det Store Jule Lotto kan man hos alle Lottoforhandlere få en ‘kalenderforlænger’ – en særlig kalenderlåge til den 25. december, som man kan klipse på sine normale julekalendere og dermed forlænge spændingen til ‘julens kedeligste dag’.

lotto
Måske bliver første juledag lidt sjovere i år … (Foto: PR)

Læs også: Klumme: Slap af og æd den ekstra sildemad

Ny analyse: Eventbranchen har fået aflyst 40 pct. af de planlagte arrangementer

I eventbranchen er julen aflyst igen i år. 79 pct. af eventvirksomhederne har oplevet aflysninger af julefrokoster og lignende, og 40 pct. af deres planlagte arrangementer er de seneste to uger blevet annulleret. Branchen går altså endnu engang glip af en stor del af den julefrokostsæson, de skulle leve af i resten af de sløje vintermåneder. Reelt har politikerne begrænset branchen, og der må følge kompensation med, mener SMVdanmark.

December 2021 vil ikke blive husket for de store firma-julefrokoster. 79 pct. af eventvirksomhederne har oplevet aflysninger af julearrangementer, og i gennemsnit er det 40 pct. af alle arrangementer, der er forsvundet.

Det viser en ny undersøgelse blandt de af SMVdanmarks medlemmer, der leverer fx catering, drikkevarer, lyd og lys til julefrokoster og andre arrangementer.

Og nu opfordrer regeringen kraftigt til, at alle større sociale arrangementer i landets virksomheder aflyses. Opfordringer har reelt den samme effekt som direkte restriktioner, og bør derfor udløse kompensation, mener Mia Amalie Holstein, vicedirektør i SMVdanmark.

– Når for eksmepel Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, opfordrer til, at vi skal aflyse alle større sociale firmaarrangementer, så er der tale om, at man påvirker gennem normer og kraftige opfordringer frem for lovgivning. Men resultatet for virksomhederne er det samme, og det viser undersøgelsen også. Aflysningerne vælter ind hos eventleverandørerne. Det er derfor kun rimeligt, at julefrokostleverandørerne bliver kompenseret, når deres problemer åbenlyst opstår som følge af de bekymrede miner og kraftige opfordringer fra politikere og embedsmænd, siger hun.

Ud over de direkte aflysninger har 83 pct. af eventvirksomhederne oplevet, at kunderne har været mere tilbageholdende med at booke arrangementer i år.

– Branchen vil blive ramt hårdt af, at regeringen nu opfordrer til at aflyse større firmaarrangementer. Så branchens omsætning – der i forvejen lå underdrejet – bliver nu banket helt ned. Samtidig er virksomhederne økonomisk udsultede, fordi de har været gennem mere end halvandet år, hvor indtjeningen har været begrænset. Og det var et politisk valg, at eventbranchen skulle holde for. Ellers vile man tidligere have sendt offentlige ansatte eller skolebørn hjem. Derfor skal der kompensation på bordet, slutter Mia Amalie Holstein.

Læs hele analysen her.

drink fest bartender
Eventbranchen har fået aflyst 40 pct. af de planlagte arrangementer … (Foto: Unsplash)

Læs også: Lav selv en lækker julecocktail

Dagens billede: Rød løber familie

Fredagsfjol: Glædelig (jule)fredag

· Mere fra samme kategori ·