Læs også:

Close
honninghjerter jul

Lav Meyers honninghjerter med smørcreme og abrikoskompot

Mad  | 

Claus Meyers honninghjerter med smørcreme og abrikoskompot er indbegrebet af jul – både i udseende, smag og duft. Måske du skulle kaste dig ud i at lave dem

Den tager tid, hvis du skal lave dem helt fra bunden … Men dette er den ikoniske opskrift fra Meyers murstenstykke kogebog ‘Meyers jul.

Honningsnitter i hjerteform. Hvor dejen selvfølgelig også kan bruges til at lave almindelige honninghjerter. Denne hjørnesten i den søde jul skal påbegyndes mindst fem uger i forvejen.

honninghjerter jul
Claus Meyers honninghjerter tager tid at lave … (Foto: Chris Tonnesen)

Der bliver cirka 25 styk af denne opskrift

Fordej
500 g honning
500 g hvedemel

Dej
2 æggeblommer
10 g hjortetaksalt
10 g potaske
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt ingefær

Abrikoskompot
75 g tørrede abrikoser
saft af ½ citron

Smørcreme
200 g smør
200 g flormelis
Overtræk
200 g mørk chokolade

Claus Meyers kogebog ‘Meyers jul’ er fyldt med alle de opskrifter, du har brug for til jul … (Foto: Chris Tonnesen)

Sådan gør du med de forskellige faser

Fordej

Varm honningen op i en kasserolle til ca. 45°, og ælt den godt sammen med hvedemelet i en skål. Læg låg på skålen, og lad den stå i køleskabet i mindst en måned – den kan dog stå i mange måneder.

honninghjerter
Uhhhh duften af honninghjerter er bare det bedste .. (Foto: Chris Tonnesen)

Dejen

Rør æggeblommer og hjortetaksalt godt sammen i en skål, tilsæt potasken, og rør, indtil der ikke længere er klumper.

Skær fordejen i små stykker, og rør dem sammen med æggeblandingen, kanel, nellike og ingefær.

Ælt dejen, indtil den er ensartet – det tager cirka 12-15 minutter.

Du kan enten ælte den i hånden eller på røremaskine ved lav til mellem hastighed.

Rul dejen ud på et meldrysset bord, indtil den er cirka 4 mm tyk, og stik eller skær den ud som hjerter.

Rul den resterende dej ud igen, og stik endnu flere hjerter ud.

Læg hjerterne på en bageplade, som er smurt med en smule olie og drysset med mel, og bag ved 180° i 10
minutter.

Lad honninghjerterne køle af på en rist, og læg dem i en bøtte med et meget lidt fugtigt klæde over, og lad dem stå i køleskabet i en uges tid – det giver den karakteristiske bløde og let seje konsistens.

Abrikoskompot – dagen før servering

Kom abrikoserne i en lille bøtte, hæld vand på, så det lige akkurat dækker, og lad dem stå i køleskabet natten over.

Kom abrikoser og udblødningsvand i en kasserolle, kog op, og lad det småsimre i cirka 45 minutter.

Blend til en kompot, og smag til med citronsaft.

Smørcreme – på dagen

Pisk smør og flormelis sammen til en creme, og stil den til side på køkkenbordet.

Samling af honninghjerterne

Skær forsigtigt honninghjerterne igennem på midten med en brødkniv, og smør et lag abrikoskompot på bunden og et lag smørcreme på indersiden af låget.

Læg hjerterne sammen igen. Smelt chokoladen over et vandbad, og pensl honninghjerterne. Lad chokoladen sætte sig, og pynt eventuelt med glasur.

 

Sådan ser bogen ud:

Claus Meyer
(Foto: Chris Tonnesen)

 

Læs også:

Meyers opskrift på lynstegte sild

 

sild
Lynsyltede sild er perfekte til en julebuffet eller julefrokost … (Foto: Chris Tonnesen)

· Mere fra samme kategori ·