Læs også:

Close
blå kors jul juleaften jletræ

Kalder alle bogelskere: Her er julens boggaver

Kultur  | 

Skal  julegaverne være bøger i år, så kommer vi her med nogle gode bud på julegavebøger. Kalder alle bogelskere

Det er jul, og det er tid til at finde på julegaverne til ens nærmeste. Skal gaven i år være en bog, kommer vi her med seks gode bud på hvilke bøger, der kunne være den perfekte julegave til den eller dem, du holder af. Og der er noget til alle typer – helt sikkert også til dig selv …

Til den, der forelskede sig i EM-landsholdet i fodbold

Vejen til Wembley
Bog & Idé, 269,95 kr.

Vejen til Wembley af Anders Kjærby og Ole Sønnichsen

Var du en af dem, der ligesom jeg forelskede mig i EM-landsholdet i fodbold i sommer? Jeg tror vi alle fik et kæmpe chok, da vi så hvad der skete med Christian Eriksen, og jeg tror også, at netop dén oplevelse samlede os alle.

Fotograf Anders Kjærbye har fulgt landsholet 24 timer i døgnet fra starten af EM-turneringen 2021 til slut, og det er der kommet denne virkeligt flotte bog ud af. Bogen er fyldt med fantastiske billeder fra EM-lejren, og er proppet med interviews fra de forskellige spillere, som også giver deres besyv med på, hvad der skete den forfærdelige dag, hvor Christian Eriksen faldt om på banen. Derudover er bogen fyldt med anekdoter og historier fra en glad landsholdslejr ledet af årets leder 2021, Kasper Hjulmand.

Det er den ideelle bog til den der er fodboldinteresseret, til den der er fan, og til den der bare synes, at herrelandsholdet i fodbold er fantastisk.

Til den royale

Dronning
Bog & Idé, 299,95 kr.

Undervejs af Tom Buk-Swienty

Næste år, 2022, har vores alle sammens Dronning Margrethe II 50 års jubilæum som regent af landet. Et hvert forlag med respekt for sig selv, har selvfølgelig udgivet en bog i den anledning, og Politikens Forlag er ingen undtagelse.

Denne bog er dog noget særligt, fordi bogen bygger på interviews med dronningen selv, hvor hun helt ærligt fortæller om sit liv, fra de unge år til livet som regent af Danmark til forfatteren Tom Buk-Swienty.

Det er en meget ærligt fortælling, som kun er med til at gøre vores dronning mere menneskelig og sympatisk.

Til feministen

Bog & Idé, 249,95 kr.

Blondinens betragtninger af Helle Thorning-Schmidt

Danmarks første kvindelige statsminister fortæller i denne bog om alt fra politiske liv til egne overvejelser om familieliv.

Hun fortæller om hvordan det er at være Danmarks første kvindelige  statsminister, og alle de fordomme hun møde hos mænd – og kvinder, men også om hvordan det er at være mor, og at være mor til børn som erklærer sig som panseksuel og non-binær. En stærk stemme i debatten, og en bog for alle der interesserer sig for #metoo og kønsdebat.

Til den kringlede og til Monty Python-fans

Bog & Idé, 269,95 kr.

Frelseren fra Hvidovre

Der er altid den person, som er kringlet i sin hjerne, og måske lidt besværlig at købe en bog til. Men frygt ej! Kaspar Colling Nielsen er kommet med en ny bog, og det er vi ret begejstret for her på MyDailySpace.dk.  Vi skal ikke anmelde den her ( hvis vi skulle, fik den 5 lupper), men det er en bog der helt klart kan anbefales til den, som elsker den gode fortælling, den der elsker det absurde univers, den der læser dystopier, og den som elsker Monty Python.

Selv hvis man ikke har læst andre bøger af forfatteren, kan denne bog klart anbefales, da det er en selvstændig roman. Bogen handler om digteren Allan, der bliver bedt om at skrive et digt, der kan redde verden. Problemet er bare, at det gider Allan ikke, for han vil hellere sidde i sit kælderværelse og kommentere digte og kæle med sin kat Felix.

Til den der elsker den store fortælling

Saxo, 239,95 kr.

I ruiner af Morten Pape

Morten Pape er kommet med sin tredje bog i Amager-trilogien.  Egentligt hører bøgerne ikke sammen, de foregår på bare Amager.

Hvis du  kender en, som har læst de andre bøger, kan denne helt klart anbefales som en god julegave. Morten Pape formår igen at fortælle en super god historie, som trækker læseren igennem  hele følelsesregistret, og han kan, som med de andre bøger, BARE skrive en skidegod historie. I denne bog er kraket  i Amagerbanken katasylator for handlingen, hvor Amalie fortæller sin historie om hvordan hendes familie går i forfald efter bankens krak, og om hvordan alt ender i ruiner.

Man behøver hverken at bo på Amager eller være i forfald for at nyde denne smukke fortælling.

Til den madglade

Billig mad dyre tallerkener
Bog & Idé, 249,95 kr.

Billig mad på dyre tallerkner af Camilla Skov

Camilla Skov overraskede med bogen ‘Vegetarisk i aften” , som  er en de mest solgte vegetariske kogebøger i 2020, og nu er hun  tilbage med efterfølgeren, ” Billigt mad på dyre tallerkner”. I denne bog får du opskrifter på billige vegetariske festmåltider, og lækker vegetarisk mad til dig, der ikke har tiden til madlavning, og alsammen inden for et budget.

Bogen henvender dig til alle, som ønsker at spise sundt og til en billig penge. Og så bogen bare lækker!

 

Læs også:

Fem på stribe: Boginspiration til dig

 

fem på stribe bog

· Mere fra samme kategori ·