
Gæster: Anderledes tiramisu du nemt og hurtigt kan lave
Gæster på en hverdag eller travl dag – hvad med også at lave en hurtig og lækker dessert. Her får du opskriften på tiramisu, der er fra bogen ‘Hverdagsfester & Weekendgæster’ af dygtige Anne-Sophie Lahme
Tænk bountystrand møder det bedste fra Italien med denne frække dessert, som snildt kan laves dagen før, den skal serveres. Prøv at lave en ananas-kokos tiramisu. Og ja, dåseananas kan altså have sin berettigelse; for eksempel lige her! Ja, tak …
Dessert til 8 personer og på en buffet rækker den til 16 personer
Det skal du bruge
Ingredienser: Det grundlæggende
200 g mørk chokolade
1 ds ananas (ca. 340 g)
1 pakke ladyfingers
2 dl kokosmel
Ingredienser til cremen
6 pasteuriserede æggeblommer
200 g sukker
400 g mascarpone-creme
6 pasteuriserede æggehvider
3 dl piskefløde
1 spsk. vaniljesukker

Sådan gør du
Lav først cremen: Pisk æggeblommer med sukker og vaniljesukker, til de er flotte og fluffy.
Vend massen med mascarpone.
Pisk hviderne, og vend de to dele sammen.
Pisk fløden til skum, og vend den i cremen.
Og så resten:
Hak chokoladen groft.
Åbn dåsen med ananas, og dyp ladyfingers-kiksene i dens ananas-sirupslage.
Læg nu din tiramisu i lag.
Først creme, så ladyfingers, ananasskiver og et drys mørk chokolade, gentag så processen, og afslut med et generøst drys kokosmel.
Lad den trække på køl i hvert fald i to timer, men også gerne natten over.
Og så servér når det er tid …
Sådan ser bogen ud:
Læs også:
Lav en lækker cocktail med gin og figen