Læs også:

Close
gæster middag hygge

FOKUSNEWS: Forbrugereksperts gode råd om at få mere tid til dine gæster

Nyheder  | 

Julen står for døren, og det samme gør de længe ventede julefrokoster og den gode julemad. I år behøver julemaden dog ikke være hjemmelavet. Lad kødgryderne stå og brug i stedet tiden med dine gæster, lyder det fra forbrugerekspert. Mere tid til dine gæster: Pift julefrokosten op med takeaway

Med aflyste julefrokoster i 2020 glæder vi os ekstra meget til årets festlige sammenkomster, hvor familie, venner og kollegaer samles om julebordet. Dog er traditionel julemad ofte ensbetydende med en masse tid i køkkenet både før, under og efter middagen. Hvis du i stedet overvejer at lade nogle andre knokle i køkkenet, mens du nyder din julefrokost, så fortvivl ej. Det er nemlig helt okay at bestille takeaway til din julefrokost.

fest skål
Med takeway får du også som vært mere overskud til dine gæster. Skål på det … (Foto: Unplash)

En nem men god løsning

Udover at være en nem løsning i en travl hverdag, har vi de senere år fået øjnene op for, at takeaway også kan fungere som velsmagende og tidsbesparende gæstemad. Det fastslår forbrugerekspert Flemming Birch, der understreger en generel ændring i vores opfattelse af takeaway:

– Takeaway var oprindeligt noget vi spiste på farten ‘af nød’, fordi vi ikke var hjemme til at kunne lave mad. Nu tilvælger vi aktivt takeaway. Dels for at spare tid, men også for at forkæle både os selv og vores gæster med god mad fra byens bedste restauranter.

middag gæster
Så er der dømt decemberhygge … (Foto: Unsplash)

Færdiglavet gæstemad

Et godt eksempel er nytårsaften, hvor det længe har været en trend at købe sig til god, færdiglavet gæstemad fra de finere restauranter. De senere år har jule- og påskefrokosterne også fulgt trop. Ifølge Flemming Birch skyldes det, at vi i højere grad prioriterer at være nærværende og tilstede med vores gæster i stedet for at gemme os i køkkenet:

nytår, år, ny, nytårsfortsæt, nytårsfortsætter, liv, start, begyndelse, ændringer
Hvad skal du lave nytårsaften … (Foto: Pexels)

– Når vi inviterer venner og familie på middag, er samværet med hinanden det vigtigste. Ikke nødvendigvis de fire timer i køkkenet, før gæsterne kommer. Vi springer derfor glædeligt forberedelserne over og går direkte til samværet og fællesskabet, dér hvor det bliver rigtig hyggeligt.

Selvom vi fortsat oftest bestiller takeaway til at forkæle os selv efter festen, bliver takeaway i stigende grad også inviteret med som en del festen. Det fortæller Just Eat-direktør ​​Carsten Boldt:

– I december spiser danskerne klart mest takeaway i dagene mellem jul og nytår – og så selvfølgelig d. 1. januar. Men hos Just Eat er vi, med vores brede udvalg af mad, også klar til at være en hjælpende hånd til julens mange fester. Det giver god mening, at vi i højere grad prioriterer tiden med vores gæster, når nu det i dag er muligt at bestille takeaway lige til døren af så høj kvalitet, at det faktisk kan være et lækkert bidrag til det klassiske julefrokostbord.

just eat
Så er takeaway. Det bliver en god aften og julefrokost … (Foto: Unsplash)

10 bud på takeaway til julens fester

Uanset om du er til traditionel julemad eller hellere vil have en grøn eller eksotisk julefrokost, så er der masser af muligheder at vælge mellem. Her er 10 gode bud på takeaway steder, hvor  du kan få julefrokosten leveret fra men også hvad der kunne være lækkert og måske lidt anderledes.

  • ‘Hjemmelavet’ fra Homemate
  • Fisk i fancy klæder fra for eksemepel Karma Sushi
  • Giv julebordet at twist af asiatisk gourmet fra Kiin Kiin
  • Spicy indspark fra for eksempel Wokshop
  • Mexicansk mad
  • Indisk mad
  • Klassisk dansk
  • Sødt og salt fra for eksempel American Pie Company
  • Kolde desserter – måske en isdessert
  • Brød og kager fra en god bager
eat spis
Og så er der vel blot at sige – ‘skål og god jul og  nytår’ … (Foto: Unsplash)

 

Læs også:

 

Gør nytårsforsættet til en vane

 

jogging træning motion pige løber (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·