Læs også:

Close
par holde hånd

Danske singler skruer op for online-jagten på kærlighed i vintermånederne

Mit liv  | 

Mange vil nok tro, at de kolde måneder, hvor regn, blæst og sne ikke ligefrem kalder på det spontane møde eller den ekstra bytur, gør det sværere for singler at finde kærligheden. Men faktisk skrues der op for online-jagten på kærlighed her

Men måske netop derfor er vintermånederne de mest aktive for de danske singler, der søger kærligheden online, hvor de danske singler skruer op for online-jagten på kærlighed.

kys forelskelse partner
Hvem kunne ikke bruge sådan et kys … (Foto: Unsplash)

I Danmark har hele 50% af alle singler på et tidspunkt prøvet at date online, og i dag er der mere end 600 tusinde brugere på de danske dating-platforme. Danskerne har med andre ord taget online-dating til sig og at møde sin kommende partner online er efterhånden blevet normen frem for undtagelsen. Men hvilken indflydelse har årstiden, tid på døgnet og køn på danskernes chance for at finde kærligheden online?

Nye tal fra Danmarks nye datingapp, Lovla, viser at danske singler, der søger kærligheden online, faktisk er allermest aktive i vintermånederne. Det gælder især i månederne fra november til april, hvor Lovla ser en stigning på hele 33% i aktivitetsniveauet blandt brugerne, sammenlignet med sommerhalvåret.

parforhold, par, kærlighed, forelskelse
Kolde måneder lægger op til hygge, nærvær og varme – og kærlighed … (Foto: Unsplash)

Stigningen kan forklares ud fra flere faktorer. En er, at de kolde måneder lægger op til hygge, nærvær og varme, hvilket kan gøre savnet efter en at dele de kolde dage med endnu større. Specielt i aftentimerne, finder singlerne mobilen frem og skruer op for samtalerne. I aftentimerne stiger antallet af aktive bruger på Lovlas platform med hele 50%, i forhold til en ellers jævn aktivitet i løbet af hele dagen. Hvis du som single vil have de bedste chancer for at matche med potentielle partnerne, så er det derfor i aftentimerne, der skal logges på.

par hænder
Singler har travlt i vintermånederne … (Foto: Unsplash)

For hvert match en mand får, får en kvinde 20

Tal fra Lovla viser desuden, at det især er kvinderne på datingplatformen, der har gang i flest samtaler med potentielle partnere, når de onlinedater. Hvor kvinderne på Lovla i gennemsnit skriver med cirka fire brugere ad gangen, skriver mændene kun med cirka to. Og ser man på mængden af matches, får en kvinde i gennemsnit cirka 20 matches for hvert enkelt match, en mand får.

Dykker man ned i tal der gælder på tværs af datingmarkedet online, er kvinderne langt mere kræsne, når der skal swipes til højre for potentielle partnere. Danske kvinder swiper i gennemsnit kun til højre for 5% af de brugere de møder på datingplatformene, mens mændene swiper højre til cirka 60% af brugerne. Kvinder finder desuden hele 80% af mændene de møder på datingplatformene for værende ‘uattraktive’.

lovla dating
Mortada Hadad står bag Lovla … (Foto: PR)

Ifølge Mortada Hadad, der er datingekspert og stifter af den danske datingplatform, Lovla, er en af hovedårsagerne at mænd ikke er lige så gode til at fremstille og iscenesætte sig selv online, men også at vi generelt er blevet meget kræsne og har for høje krav til en potentiel partner. Mortada Hadad fortæller:

– Det er for mange enormt grænseoverskridende at skulle vise sig frem på billeder og være ærlig om sine karaktertræk og ønsker i livet og til en partner, bl.a. fordi det føles blottende og fordi mange af os er bange for at bliver dømt ude. Det gælder alle uanset køn. Men især også fordi at vi i dag generelt er blevet for hurtige til at dømme potentielle partnere ude for hurtigt.

Men ifølge Mortada Madad er det også datingplatformene, der i sidste ende har et ansvar for at hjælpe brugerne på vej. Han fortsætter:

– Hos Lovla har vi for eksempel valgt at ændre kategorierne, så i stedet for at brugerne skal udfylde en arbejdsstilling, beder vi brugerne vælge en bredere kategori som ‘arbejder med mennesker’, ‘gør en forskel’ eller ‘holder teknikken kørende’. På den måde kommer den konkrete stillingsbetegnelse i baggrunden og i stedet opfordres der til en samtale baseret på et værdifællesskab, frem for et hurtig til- eller fravalg

hjerter, kærlighed, filmcitater, forelskelse, parforhold, romantik
Mænd kunne åbenbart godt bruge en hjælpende hånd til deres datingprofil … (Foto: Unsplash)

Noget tyder dog på, at det især er mændene, der godt kunne bruge en hjælpende hånd, når datingprofilen skal udfyldes, fx. hvilket billeder de bruger, hvor meget information de skriver på og hvordan profilteksten skal udfyldes, så procenttallene mellem kønnene med tiden kan blive udjævnet.

Kender du en, der er træt af det overfladiske datingmarked, men som leder efter kærligheden?
Så kan du give kærlighed i julegave. Lovla kører i hele december en julekampagne, der giver gratis adgang til datingplatform hele året ud. Send en julehilsen og hjælp ham eller hende gratis i gang med markedets bedste datingalgoritme – designet til at give dig bedre matches, få dig på bedre dates og finde kærligheden via linket her.

love kærlighed forelsket
Leder du også kærligheden …(Foto: Unsplash)

Om Lovla:
Lovla er Danmarks nye og mest personlige danskproducerede dating-platform – designet til at give dig bedre matches, få dig på bedre dates og hjælpe dig med at finde kærligheden.

Lal erfaring med udvikling af succesfulde dating-apps og matching-algoritmer og tilbyder den mest specialiserede dating-algoritme på markedet.

Lovlas algoritme matcher brugere på personlige værdier, egenskaber og kendetegn for at danne det bedste grundlag for det personlige møde og skabe dybere relationer fra start.

Lovla blev lanceret i Danmark den 1. februar 2021 af de to danske brødre Mortada Haddad og Ahmad Haddad. Lovla har i dag over 35.000 danske brugere. Lovla findes på iOS, Android samt Web.

 

Læs også:

 

Dit forsvar mod psykopater og andre idioter

 

vred psykopat kvinde frustreret (Foto: Unsplashed - Gabriel Matula)

· Mere fra samme kategori ·