Læs også:

Close
sild

Claus Meyers opskrift på lynsyltet sild med fennikel og dildcreme

Mad  | 

Lynsyltet sild med fennikel og dildcreme er en lækker og nem ret fra Claus Meyers murstenstykke bog ‘JUL’. Du kan lave den til frokost, til et julebord- eller buffet eller til julefrokosten til af juledagene. Og så er den nem – bedre kan det næsten ikke blive

Der er godt tryk på frisk fennikel- og dildaroma her. Det komplementerer den fede sild, som kun syltes kort i cidereddike. Brug derfor pivfriske sildefileter, og vær opmærksom på, at de skal fryses i 24 timer som en del af processen.

claus meher
Claus Meyer’s bog JUL er et didgert værk og fyldt med alt hvad du kunne ønske dig af juleopskrifter … (Foto Chris Tonnesen)

Opskriften er til 8 personer

Det skal du bruge

Ingredienser

500 g ferske sildefileter
1½ tsk. fint salt
1 rødløg
1 fennikelknold (ca. 300 g)
½ tsk. dildfrø
½ tsk. peberkorn
1¾ dl æblecidereddike
2 spsk. sukker
½ dl olivenolie
4 håndfulde dildkviste
1½ dl cremefraiche 38%
salt og peber

sild
Lynsyltede sild er perfekte til en julebuffet eller julefrokost … (Foto: Chris Tonnesen)

Sådan gør du

Fjern skindet fra sildefileterne ved at lægge dem på spækbrættet med skindsiden nedad og lade kniven skære langs med skindet, mens du holder mod i den ene ende. Tjek hver filet for benrester, krydr dem med salt, og læg dem i fryseren i 24 timer.

Dagen efter tager du silden ud af fryseren og skærer dem i brede strimler på langs, mens de stadig er frosne.

Læg sildestrimlerne i en skål eller på et fad med lidt høje kanter.

Skær rødløget i både, og fenniklen i små tern. Kom begge dele i en lille gryde sammen med knuste dildfrø, peberkorn, cidereddike, sukker og olivenolie, og giv det hele et hurtigt opkog.

Lad lagen køle en smule af.

Fordel lagen over silden, og lad den trække i 10 minutter eller længere, hvis det er store sild.

Fordel derefter halvdelen af dilden over fisken, hak resten fint, og rør den i cremefraichen. Smag til med salt og peber, og servér med rugbrød.

 

Sådan ser bogen ud:

 

 

Læs også:

 

· Mere fra samme kategori ·