Læs også:

Close

21 Sex and the City fun facts

Underholdning  | 

Hvem har ikke set Sex and the City igen og igen – og også grædt, da serien sluttede, men nu er den tilbage. Et lille (jule)mirakel … Her får du lidt små Sex and the City fun facts

Det var en tidlig julegave, da HBO Max gik ud og fortalte, at en af de mest ikoniske vennegrupper på TV vender tilbage til skærmen. Sex and the City-reboot; ‘And Just Like That’ starter 9. december, hvor de to første afsnit lægges ud – og derefter kommer der nyt hver torsdag. I alt er der otte. Uhhh vi glæder os.

Lad Sex and the City-ekstasen begynde …

Veninderne er tilbage efter 11 år

Serien følger vores Carrie (Sarah Jessica Parker), Miranda (Cynthia Nixon) og Charlotte (Kristin Davis), der nu skal lære at gebærde sig i 50’ernee, hvor de jonglerer venskab og kærlighed som var det en cocktail (som altid).

I den første teaser, der har været vist hører vi Carrie sige, at livet er fuld af forandringer, mens vi ser glimt af trekløverens nye tilværelser 11 år efter, vi sidst så dem i den anden ‘Sex and the City’-film. Tænk at der er gået så lang tid … Det bliver dog uden Kim Cattrall, som længe har meldt ud, at hun var færdig med SATC-universet. Så Samantha må vi altså undvære …

Serien vi kender så godt

Du ved helt sikkert, at Carries yndlingsdrink er en Cosmopolitan, og at Miranda elsker kinesisk. Men sådan kunne vi blive ved, for hold op hvor ved ikke egentlig mange både store og små ting om den serie og de kvinder (og mænd). For det er 23 år siden, at vores ultimative yndlingsserie om mode udkom.

Den udkom første gang den 6. juni 1998 – vildt ikke. Og på trods af de mange år på bagen, så kan vi mange små citater og episke klip fra serien som “I’d like a cheeseburger, please, large fries and a Cosmopolitan?”, eller om man nu er en Samantha eller Carrie – og ja alt omkring livet på Manhattan og alt den lækre tøj og hvem endte ikke med at kende Manolo Blahniks smukke sko …

Så er de lækre kvinder tilbage … (Foto: HBO)

Så er der 20 fun facts til dig:

Vi har samlet lidt fun facts – mon ikke der er nogen du trods alt kender, hvis du er en ægte SATC-fan – men det kunne jo også være, at du blev overrasket over et par …

1. Den om serien

SATC var rent faktisk det første ‘cable show’, der vandt en Emmy for ‘Best Comedy Series’ og i alt vundet syv ud af de i alt 54 Emmy-nomineringer, og otte ud af de 24 Golden Globe nomineringer, den har fået.

2. Den om Mr. Big

En af grundene til, at Carrie ‘endte med’ Mr. Big, var fordi, forfatteren til seriens mor hadede Aiden og hellere ville have, at Carrie skulle ende med Big.

3. Den om hårfarven

Cynthia Nixon som spiller Miranda var rent faktisk ved ikke at få rollen, fordi hun var blond, for det var vigtigt for Darren Star, at hovedrollerne var besat af forskellige typer både hvad angik hårfarve og kropstype. Og Darren Star så Miranda som rødhåret. Men rollen fik hun trods dette …

4. Den om en hitmager

Darren Star har ikke blot lavet en stjerneserie – men er også manden bag både Beverly Hills, 90210 og Melrose Place.

5. Den om de fake drinks

De har drukket dem – nærmest i spandevis – cosmos. Men de var alle fake og uden alkohol, og de bestod blot af vand og farve eller tranebærjuice. Hvilken nedtur. Men det siges, at alle de mange brunch, de var på bare ægte mad og ganske lækre.

6. Den om øreringene

Mirada har ikke huller i ørerne i virkeligheden, så hver gang de filmede, havde hun klipøreringe på.

7. Den om tøjet

Kostumedesigner Patricia Field har aldrig gentaget et outfit til nogen af pigerne. Den eneste undtagelse er dog pelsjakken der er med i første og allersidste episode af serien.

8. Den om adressen

Carries kendte adresse, 245 East 73rd Street mellem Park og Madison Avenue, findes slet ikke i virkeligheden. Optagelserne ude foran Carries opgang – ved den famøse trappe – ligger rent faktisk på 66 Perry Street i West Village.

9. Den om Mr. Big

Der findes rent faktisk en Mr. Big i virkeligheden. Han hedder Ron Galotti, og han er magasinudgiver i hot shot kategorien. Det var ham der inspirerede Bushnell til Mr. Big.

10. Den om at blive

Rent faktisk gik Sarah Jessica Parker med tanker om at forlade serien tidligt, hvilket dog heldigvis ikke skete.

11. Den om brunetten

Faktisk skulle Carrie have været brunette. Men kun et døgn før pilotafsnittet skulle optages, det det ændret, da Candance Bushnell selv er blond.

Faktisk skulle Carrie have været brunette … (Foto: HBO)

12. Den om lufthavnen

I den anden SATC-film ankom de ikke til lufthavnen i Abu Dhabi men til Marrakech lufthavn, formentlig fordi den er utrolig smuk …

13. Den om et hunk

Justin Theroux er faktisk med i serien – og rent faktisk som to forskellige personer. Han optræder først som ‘the monogamists’ i sæson 1 som en ven til Stanford og senere i sæson 2 som ‘Shortcomings’ som en forfatter.

14. Den om skørtet

Carries legendariske lyserøde skørt kostede faktisk kun omkring 40 kroner ($5).

15. Den om hunden

Den første hund, der spillede Pete, var rent faktisk bange for John Corbett (Aiden), så de var nødt til at finde en anden hund.

16. Den om klummespørgsmålene

Carrie stillede i alt 92 spørgsmål i sin klumme ’Sex and the City’ i løbet af serien. I afsnittet før, hun flytter til Paris, stiller hun seriens allersidste spørgsmål: ‘Is it time to stop questioning?’ …

satc
(Foto: HBO)

satc17. Den om de høje hæle

Mens de filmede kunne Sarah Jessica Parker nogle dage have høje hæle på i op til 18 timer på en dag. Uha …

18. Den om Twin Towers

Indtil sæson 4, episode 12 kunne man i åbningsscenen se Twin Towers i baggrunden. Men efter 9/11-angrebet blev dette ændret til Empire State Building.

19. Den om cupcakes

Det var også SATC der gjorde os både ellevilde med cup cakes (og ikke bare muffins) og det skete på Magnolia Bakery i Bleeker Street, hvor Carrie og Miranda skød en scene i sæson 3, episode 5, hvilket ændrede den lille kagebutik omdømme og de blev kendte verden over.

20. Den om Alec

Chris Noth var ikke Darren Stars tanke, der skulle spille Mr. Big. Faktisk ønskede han, at det var Alec Baldwin, han havde i tankerne.

satc21. Den lidt øv

Og så er der en, der rent faktisk er lidt øv – i hvert fald for Kristen Davis, der er den eneste skuespiller, der ikke har modtaget en individuel pris eller hæder for sin rolle som Charlotte. Men både Golden Globe og Emmy-nomineringer er det det dog blevet til.

satc
En ung Sarah Jessica Parker … (Foto: HBO)

 

Se trailer her:

 

Kilde: HBO og Marie Claire …

Læs også:

 

Ting du ikke vidste om Kim Kardashian

Kim Kardashian (Foto: hayu)

· Mere fra samme kategori ·