
Solomad: Hurtig hvid pizza med creme fraiche, parma og rosmarin
Maden går solo – altså vi laver mad til os selv – alene hjemme eller single. Derfor skal det alligevel være velsmagende og lækkert. Ditte Ingemann har lavet bogen SOLO fyldt med gode retter. Her får du opskrift på Dittes version af en lækker pizza
Hjemme hos mig er pizza som regel på menuen hver søndag og meget gerne med den samme slags fyld hver gang.
Kedeligt, men også trygt, på en søndag, hvor der helst ikke måske de store forandringer. Du kan naturligvis sagtens lave din egen pizzadej, men hvis det skal være nemt og hurtigt, er der ingen skam i at købe dej eller en bund, der er færdiglavet.

Det skal du bruge
Ingredienser
1 pizzabund
2 spsk creme fraiche
salt og peber
1 stor, rå kartoffel a ca. 100 g – du kan også bruge sød kartoffel
½ rødløg
100 g frisk mozzarella eller revet ost
50 g parmaskinke, du kan også bruge serrano, prosciutto
eller mortadella
frisk rosmarin eller estragon

Sådan gør du
Tænd ovnen på 225 grader, varmluft. Smør creme fraiche ud over pizzabunden, og krydr med salt og peber.
Skær kartoflen ud i helt tynde skiver, og fordel dem på pizzabunden.
Skær derefter løget i tynde skiver, og kom det ovenpå sammen med stykker af mozzarella.
Fordel til sidst parmaskinken på pizzabunden, og drys med rosmarin eller estragon og eventuelt en smule god olivenolie henover.
Bag pizzaen i den varme ovn i 10-12 minutter, eller til den er sprød og boblende.
Sådan ser bogen ud:
Læs også:
10 grunde til at elske singlelivet