Læs også:

Close
jul julebord

Sådan imponerer du hele familien med det flotteste julebord

Bolig  | 

Vi elsker at hygge, og mødes med venner og familie i juletiden. Og snart er den over os. Så er du klar – til at julehygge. Få inspiration til tre lidt oversete elementer; spisebordsstole, naturen og servietterne

Julen og juletiden nærmer sig, og hvis det er dig, der skal holde den helt store julemiddag for familien i år, så er du sikkert allerede i gang med at planlægge, hvordan det hele skal være. Måske har du allerede styr på sovsen og mandelgaven, men hvis du gerne vil gøre noget ekstra ud af julen i år, så er det nu, at du skal læse med.

Her kommer nemlig tre tips til, hvordan du laver det flotteste julebord, med tre ofte oversete elementer; spisebordsstole, naturen og ikke mindst servietterne.

jul julebord borddækning
Dæk et smukt julebord … (Foto: Unsplash)

Dette indhold er sponsoreret

Husk stolene

Når de fleste tænker på et flot julebord, så er det naturligvis bordet, der løber med det meste af opmærksomheden. Det er helt naturligt, for det er jo her alt maden skal stå, og her vores øjne kommer til at være rettet det meste af aftenen.

Men det er vigtigt, at man ikke glemmer stolene. De er selvfølgelig en vigtig faktor i sig selv, da man naturligvis sidder på dem i al den tid, man er til bords – men udover det, så skal de også vurderes som en integreret del af borddækningen, for stolene vil ofte være det første gæsterne ser, når de kommer ind af døren.

Står du og mangler nogle nye spisebordsstole til at fuldende det flotte julebord, kan du kigge på Living-Room.dk og finde stole i høj kvalitet til en god pris.

jul juledækning
Dæk op med fine ting fra naturen … (Foto: Unsplash)

Bring naturen ind på bordet

De fleste har nok siddet til bords den 24. december med en rød velour dug og lidt fesent pynt. Det er klassisk, men det er også i den grad set før, og der er ingen der vil huske det som noget særligt. Hvis du i stedet ønsker at sætte et særligt præg på dit julebord, kan du med fordel anvende både gran og grankogler som en del af borddækningen.

Ikke nok med at det har de flotteste naturlige farver og er indbegrebet af jul, så sender det også et signal om, at du har tænkt på miljø og bæredygtighed, når det kommer til borddækningen, da du (formentlig) selv har fundet pynten i naturen, i stedet for bare at købe det i supermarkedet.

jul julebord borddækning
Der er dømt julehygge i lange baner både med fine servietter og lidt natur i form af grene og blomster … (Foto: Unplash)

Husk servietterne

Sidst men ikke mindst giver servietterne dig også mulighed for at vise dine kreative sider. Det er nemlig kun fantasien, der sætter grænser, når det kommer til, hvordan servietterne skal foldes. Er du ikke en ørn til den slags, så findes der mange vejledninger på internettet, og mange af dem også i videoform. Det giver dig mulighed for at sætte dig ned og folde de flottest juleservietter i god og ro og orden, inden gæster kommer. En hyggelig lille DIY-ting …

 

Læs også:

Den lette julefrokost – lav den på en time

 

julebord appelt julemiddag julefrokost

 

· Mere fra samme kategori ·