Læs også:

Close
silvan

NEWS: Silvan planter træer i stedet for Black Friday

Nyheder  | 

Silvan planter træer i stedet for Black Friday · Forlængelse af visitationszone i Vollsmose og Korsløkke · Storebæltsbroen lukkes kortvarigt natten til søndag · Endnu flere og nye økologiske færdigretter hos Rigtigmad · 52-årig mand idømt fængsel på livstid for drab på ekskone · Snedronningen fik luft under vingerne i Tivoli · Dagens billede: Kardashian kærlighed · Fredagsfjol: Øvelse gør mester 😄

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Silvan planter træer i stedet for Black Friday

Silvan har droppet Black Friday til fordel for Green Weekend her den 26.-28. november, hvor de donerer fem procent af weekendens omsætning til Plant et Træ. Sidste år blev det til mere end 700.000 kroner.

Silvan gentager sidste års succes og erstatter Black Friday med Green Weekend, hvor fem procent af weekendens omsætning går ubeskåret til non-profit-organisationen Plant et Træ, hvis mål er at plante træer til gavn for miljøet. Siden 1988 har organisationen plantet mere end 1,5 millioner træer i Danmark, og dette års donation vil støtte plantningen af nye skove i Danmark, som vil bidrage til et bedre miljø for os alle. Sidste år lød donationen på mere end 700.000 kroner.

– Vi indgik partnerskabet med Plant et Træ i 2020, fordi vi er overbeviste om, at det vil have en positiv effekt på miljøet og i lokalsamfundene. Efter den store succes sidste år, hvor Plant et Træ kunne donere frugttræsplantager til 58 børnehaver, er vi mere end glade for at kunne informere om, at vi vil gøre dette igen, siger Rasmus Kjærgaard, CSO i Silvan.

Samarbejdet med Plant et Træ er blot ud af af flere grønne initiativer fra Silvan for at agere mere miljøvenligt. Yderligere tiltag inkluderer blandt andet ændringen til udelukkende at anvende LED-lys i alle butikker, introduktionen af plastikfri indkøbsposer, implementeringen af en grønnere produktportefølje (‘Skabt med omtanke’) samt en trin-for-trin reduktion af plastforbruget i emballering for eksempel inden for E-handel. Allerede i oktober i år meddelte Silvan, at man har udfaset trykte tilbudsaviser, hvilket sparer cirka 134.000 kilometer papir om året.

– Vi hos Silvan er bevidste om vores ansvar for at blive mere bæredygtige, og vi bestræber os på at indfri FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. Vi gennemgår løbende vores sortiment samt driften for at kunne identificere yderligere potentialer for forbedring, slutter Jan Becker, CEO i Silvan.

silvan
Silvan planter træer i stedet for at holde Black Friday … (Foto: PR)

Læs også:

Forlængelse af visitationszone i Vollsmose og Korsløkke

Fyns Politi meddeler, at den visitationszonen, der udløb i tirsdags er forlænget, således at den er gældende frem til den 7. december 2021 klokken 16.00. Det er politiets vurdering, at dette er nødvendigt for fortsat at forhindre utryghedsskabende kriminelle handlinger i Vollsmose og Korsløkke.

Fyns Politi har siden visitationszonens indførelse, modtaget anmeldelser om trusler eller lignende fra personer med en våbenlignende genstand i Vollsmose.

I visitationszonen er det i perioden gennemført en række visitationer, hvorunder er der blandt andet beslaglagt en kniv, en økse, 4 foldbare knive, og en peberspray.

Fyns Politi har fortsat en formodning om, at der tale om et opgør som led i en konflikt mellem personer, som har tilknytning til forskellige grupperinger i Vollsmose, og som har varet nogen tid.

Som følge af ovennævnte frygter Fyns Politi fortsat, at det kan komme til yderligere voldelige konfrontationer mellem disse personer/grupperinger under anvendelse af våben.

Politidirektøren ser det derfor nødvendigt at forlænge visitationszonen for at sikre, at borgerne, der bor og færdes i de berørte områder, kan færdes trygt og sikkert.

Visitationszonen forlænges til tirsdag den 7. december 2021 klokken 16.00.

Om visitationszonen: 

Visitationszonen gælder 24 timer i døgnet i hele perioden. Den giver politiet udvidede rettigheder til at visitere personer og køretøjer inden for zonens område. Skønner politiet det nødvendigt, kan visitationszonen forlænges.

Visitationszonen er afgrænset inden for følgende område: 

Nord for Haveforeningen Martinsminde/Hindehøjen, mod øst langs Odense Å og Staupudevej til Nyborgvej, ad Nyborgvej mod vest og videre ad Munkerisvej til Ørbækvej, ad Ørbækvej til Nyborgvej og herfra ad Ejby Møllevej mod nord til Skt. Jørgens Gade, ad Åsumvej mod øst til Ejbygade og ad Ejbygade mod nord til nord for Haveforeningen Martinsminde/Hindehøjen.

Baggrund:

Visitationszonen blev oprettet tirsdag den 9. november 2021 klokken 16.00. Beslutningen blev truffet i forlængelse af en skudepisode, som fandt sted i Vollsmose mandag aften den 8. november 2021.

Formålet med visitationszonen er at forhindre fremtidige utryghedsskabende kriminelle handlinger og dermed genskabe trygheden i området.

Se mere her.

Se kort her.

Bande, kriminel, ulovlig, politi, stoffer, pusher
Visitationszoner forlænges på Fyn. (Foto: Pixabay)

Læs også: Fyns politi indfører visitationszoner

Storebæltsbroen lukkes kortvarigt natten til søndag

I den kommende weekend udføres anden del af den test, som skal sikre, at alt udstyr til trafikstyring i forbindelse med de mobile overledninger fungerer korrekt. Det vil medføre kortvarige lukninger af forbindelsen natten til søndag.

Sund & Bælt har valgt at dele testen op over to nætter for at påvirke trafikken i så korte perioder som muligt. Testen udføres derfor som for to weekender siden om natten, hvor der er mindst trafik.

Storebæltsbroen vil blive spærret i korte intervaller i perioden mellem klokken 02.00 og 04.30 natten til søndag den 28. november. Spærringerne vil lukke for al trafik i to korte perioder på op til 25 minutter i hver retning og ske lokalt omkring selve arbejdsstedet på broen. Her vil hastigheden været nedsat.

Overledningerne er taget i brug, og nu er næste fase af projektet at sætte trafiktavler og bomme i drift til styring af trafikken i forbindelse med brug af de automatiserede overledninger. Det er nødvendigt at teste de nye dele af det samlede projekt i en fuldskalatest.

De mobile overledninger er en del af en omfattende sikkerhedspakke med det formål at øge sikkerheden på Storebæltsbroen, både for trafikanter og for de medarbejdere, der arbejder med den løbende vedligeholdelse på broen.

storebæltsbroen
Dobbeltrettet trafik på Storebæltsbroen. Ved hjælp af de nye mobile overledninger kan trafikken hurtigt ledes over i modsatte spor og køre dobbeltrettet ved uheld, vejarbejder eller som her ved broløbet i september. (Foto: Sund & Bælt)

Læs også: Sommerferie gav trafikrekord på Storebælt

Endnu flere og nye økologiske færdigretter hos Rigtigmad

Det online madmarked er stadig i vækst, og Rigtigmad lancerede allerede sidste år en række smagfulde færdigretter med stor succes. Derfor har Thomas Rode og teamet bag Rigtigmad nu fortsat denne rejse og har videreudviklet konceptet og ikke mindst retterne med den gode smag i fokus.

Rigtigmad kan derfor nu præsentere de nye velsmagende økologiske færdigretter af 100 % naturlige råvarer. Du kan blandt andet nyde den nye ret Mørbradgryde eller Middelhavs grøntsager, men der findes også de gode velkendte klassikere som lasagne, boller i karry og mange flere … Alle retter med de gode råvarer og den gode smag i centrum.

Hos rigtigmad går man ikke på kompromis hverken med råvarerne og smagen, så du kan med god samvittighed  nyde en god færdigret, da de er lavet med stort fokus på godt kokkehåndværk, dyrevelfærd, økologi og ikke mindst på høj ernæringsmæssig værdi.

rigtignad.dk finder du et udvalg af velsmagende og spændende retter med inspiration fra verdens forskellige køkkener. Hver ret er uden tilsætningsstoffer, kunstige e-numre, farvestoffer osv. Alt er økologisk. Færdigretterne bestilles på hjemmesiden og leveres lige til døren til priser fra 50 kroner pr. portion.

rigtigmad smagekasse
Man kan også bestille en smagekasse … (Foto: PR)

Læs også: Opskrift på vegetarlasagne

52-årig mand idømt fængsel på livstid for drab på ekskone

En 52-årig mand blev onsdag idømt fængsel på livstid for at have kvalt sin 43-årige ekskone på en adresse i Malling.

Sagen kørte som en domsmandssag i Retten i Aarhus, hvor den 52-årige erkendte manddrab og usømmelig omgang med liget ved at have dræbt sin tidligere samlever og efterfølgende parteret liget.

Drabet fandt sted den 29. januar i år, da den 52-årige opsøgte ekskonen på hendes bopæl i Malling. Her opstod der ifølge den 52-åriges forklaring et skænderi, der gjorde ham så vred, at han kvalte den 43-årige kvinde.

For at skaffe beviserne af vejen parterede han efterfølgende liget, som blev gravet ned i haven og gemt i nogle sække i et loftsrum. Den 52-årige meldte hende efter nogle dage savnet, men Østjyllands Politi fik hurtigt mistanke til, at der var sket en forbrydelse, og allerede samme dag, som han selv havde kontaktet politiet, blev han anholdt.

En af årsagerne til at politiet fik mistanke til den 52-årige var blandt andet, at han tidligere er dømt for drab. I 1995 blev han idømt 10 års fængsel for drabet på en tidligere samlever, og den dom var også medvirkende til, at straffen denne gang blev livsvarigt fængsel.

– Når man på den måde begår drab to gange, så er livsvarigt fængsel for mig at se den rigtige dom. Det er en voldsom og meget tragisk sag, ikke mindst for børnene og den dræbtes familie, og jeg er tilfreds med, at den 52-årige blev idømt den strengest mulige straf, forklarer specialanklager Jesper Rubow.

Den 52-årige udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.

idømt, fængsel, straf, dom, dommer, anholdt, politi, 112, hammer
Mand dømt for drab på sin ekskone … (Foto: Pexels)

Læs også: Peter Madsen mishandlede Kim Wall og planlagde drab

Snedronningen fik luft under vingerne i Tivoli

I onsdags kunne H.M. Dronning Margrethe, musiker Oh Land, koreograf Yuri Possokhov og resten af holdet bag balletforestillingen Snedronningen endelig opleve deres hårde arbejde bære frugt. Til et pressemøde i Tivolis Koncertsal om forestillingen blev der nemlig afholdt kostume- og danseprøve, hvor både pressen og holdet bag fik vist en scene fra balletten med danserne i fuldt kostume, alle designet af Dronningen.

Det blev på pressemødet også afsløret at juleballetten Nøddeknækkeren vender tilbage til Jul i Tivoli næste år, en ballet som Dronning Margrethe også har kreeret både kostumer og scenografi til. Der er premiere på Snedronningen på onsdag den 1. december 2021 klokken 19:00.

Det er er 20 år siden, at Dronningen første gang gik ind i rollen som scenograf og kostumier på en Tivoli-forestilling, og siden da er det blevet til i alt otte forestillinger med i alt 19 genopsætninger. Og i år har majestæten så sagt ja til nummer 20, hvor hun igen skal udfolde sine kreative evner i Snedronningen. Forestillingen bygger på eventyret af samme navn skrevet af H.C. Andersen, og blev sat op første gang i 2019. Opsætningen sker i samarbejde med musikeren Oh Land (Nanna Øland Fabricius) og den prisbelønnede koreograf Yuri Possokhov. De tre stod også bag opsætningen af Snedronningen første gang, samt opsætningen af Askepot på Pantomimeteatret.

H.M. Dronning Margrethe sætter stor pris på at have fået muligheden for at arbejde med ballet og teater i så mange år, og indrømmer, at hun er spændt på premieren:

– Jeg er meget, meget rørt over, at man har ville blive ved med at lege med mig, havde jeg nær sagt. At lade mig være med til først pantomimeforestillingerne og senere her i Koncertsalen. Og man er jo ikke rigtig klog, hvis man ikke var mægtig nervøs, så jeg er meget, meget spændt. Men fortrøstningsfuld, for jeg ved hvor dygtige folk er herinde, og hvor meget der bliver lagt i det, og jeg har jo set lidt af prøverne. Og så husker jeg fra sidst for to år siden, hvor flot det så sig ud, så jeg er fuld af forventning.

Og dronningen slutter:

– Siden sidste opsætning er der jo sket en masse, og vi har alle udviklet os, tror jeg. For mit eget vedkommende har jeg jo lært scenen her i Koncertsalen at kende på en meget bedre måde efterhånden, og forhåbentlig har jeg fået mere ud af mulighederne, og her med Snedronningen har vi jo haft mulighed for at gøre de mest utrolige ting, som overstiger ikke bare mine forventninger, men i høj grad også min fantasi.

Pressemøde Snedronningen 24. nov_CarstenSnejbjerg1 tivoli
Onsdag blev der afholdt pressemøde på Snedronningen, hvor Dronning Margrethe også var til stede … (Foto: Carsten Snejbjerg)

Læs også: Jul i Tivoli

Dagens billede: Kardashian kærlighed

Fredagsfjol: Øvelse gør mester 😄

· Mere fra samme kategori ·