Læs også:

Close
elbil ladestander

NEWS: Ny analyse konkluderer, der er for langt til ladestandere

Nyheder  | 

Ny analyse konkluderer, der er for langt til ladestandere · Coop i eksklusivt samarbejde med TV 2 om julekalenderen ‘Kometernes jul’ · Ny dokumentarserie sætter jagten ind på Britta Nielsens forsvundne millioner · Fyns Politi indfører visitationszone i Vollsmose og dele af Korsløkke · Dagens video: Klimaet sort på hvidt

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Ny analyse konkluderer, der er for langt til ladestandere

Når det kommer til ladning af elbil er det ikke ligegyldigt hvor du bor i Danmark. Ny undersøgelse viser, at der er stor forskel på kommunerne, når det gælder nem adgang til opladning af bilen. Særligt danskere, der bor i lejlighed, er udfordret.

Der bliver flere og flere elbiler på vejene og rift om ladestanderne. En ny analyse fra De Danske Bilimportører viser, at der er stor forskel på landets kommuner, når det gælder nem adgang til opladning. Analysen har særlig fokus på bilister med bopæl i lejlighed, da de har de sværeste betingelser for at oplade deres el- eller plugin-hybrid-bil.

Hvis du bor i lejlighed i fx Vallensbæk, Faaborg-Midtfyn eller Brøndby kommune, må du køre langt efter en at få opladet din bil, når du kommer hjem fra arbejde, viser De Danske Bilimportørers nye analyse. Disse kommuner ligger i den absolutte bund, når det gælder lademuligheder for familier med bil, som ikke har mulighed for at sætte en ladeboks op i garagen.

– En velfungerende infrastruktur for opladning af biler er en forudsætning for grøn omstilling af privatbilismen. Det skal være let for alle at tage det grønne valg, når man køber ny bil, også hvis man ikke har en indkørsel til sin bolig med mulighed for etablering af en ladeboks, forklarer Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Mange kommuner sover i timen. Vejen til en veludbygget offentlig ladeinfrastruktur går gennem kommunerne. I takt med det rekordhøje elbilsalg i 2021, er behovet for en bedre ladeinfrastruktur tilsvarende steget. Kommunerne spiller en nøglerolle i at sørge for, at der bliver opstillet ladestandere tæt på almene boliger og andre boformer, der ikke har mulighed for at opsætte ladestandere i indkørslen.

– Vi kan konstatere, at mange kommuner har snorksovet, når det gælder etablering af ladestandere i det offentlige rum. Vi opfordrer alle kommuner til at se kritisk på den offentlige ladeinfrastruktur nær etagebyggeri, og lave en plan for, hvordan man gør det nemt for alle borgere at køre grønt, slutter Mads Rørvig.

Se undersøgelsen her og se på en oversigt alle kommuner på et danmarkskort.

elbil
Ny analyse konkluderer, der er for langt til ladestandere … (Foto: Danske Bilimportører)

Læs også: Analyse: Vi er nødt til at bygge sund byer for at få sunde mennesker

Coop i eksklusivt samarbejde med TV 2 om julekalenderen ‘Kometernes jul’

Børn, der glæder sig til årets julekalender på TV 2, behøver ikke at vente helt til 1. december for at komme tættere på ‘Kometernes jul’, for Coop har i samarbejde med TV 2 udviklet samlealbum og samlekort, som allerede er i butikkerne fra den 12. november og frem til juleaften (så længe lager haves). Men dog kun i SuperBrugsen, Kvickly og Dagli’ Brugsen.

Kortene kan indsættes i samlealbummet, hvor børnene kan løse opgaver, få opskrifter fra Coops mad- og undervisningsprojekt Go Cook og tage på et juleeventyr, der fører dem helt ud i universet. Det bliver en rejse fuld af venskaber, fremmede planeter, venlige væsner – og selvfølgelig jul. Så der er kort sagt stof til god underholdning i julemåneden.

‘Kometernes jul’ samlealbum koster 40 kroner og for hver 100 kroner man handler i de tre Coop-kæder, får man en pakke med 4 samlekort.”

coop julekalender
Coop i eksklusivt samarbejde med TV 2 om julekalenderen ‘Kometernes jul’ … (Foto: Coop)

Læs også: Coop-kunder kan nu købe FDB-møbler med rabat

Ny dokumentarserie sætter jagten ind på Britta Nielsens forsvundne millioner

Den 9. oktober 2018 bliver hele Danmark bekendt med en kvinde, der i årtier har misbrugt sin betroede stilling i Socialstyrelsen, og som en omvendt Robin Hood har taget fra de udsatte og beriget sig selv for over 100 millioner kroner i en periode på 25 år.

Fra den ene dag til den anden er den 64-årige afdelingsleder fra Hvidovre, Britta Nielsen, på alles læber. I dag sidder Britta i fængsel for bedrageri for 117 millioner kroner, og hendes tre børn kan forberede sig på at gøre hende følgeskab, efter at de i landsretten for nyligt er blevet dømt for hæleri af særlig grov beskaffenhed.

I dag er det stadig kun lykkedes at lokalisere værdier for fire af de 117 millioner kroner, som Britta nåede at rage til sig i sin tid i Socialstyrelsen, før hun flygtede ud af landet.

I dokumentarserien ’Britta og de forsvundne millioner’ går Discovery i dybden med hele sagen om Britta Nielsen og den mangeårige svindel mod Socialstyrelsen. Vi bliver præsenteret for flere forskellige kilder, der igennem årene var tættest på begivenhederne. Blandt andet møder vi bogholderen fra Roskilde, der var med til at fælde Britta, den ene datters veninde, der beretter om, hvordan det var at komme i hjemmet i Hvidovre som barn, samt en tidligere svindeldømt, der giver nye indsigter i, hvad der mon kan have drevet Britta. Derudover taler vi også med nye førstehåndskilder fra Sydafrika, der har bevidnet sagen personligt.

Discovery har fået adgang til retsdokumenter og bevismateriale fra danske og sydafrikanske myndigheder i jagten på de afgørende svar på spørgsmålene om, hvordan en på papiret helt almindelig kvinde fra den københavnske vestegn kunne svindle uopdaget i 25 år, og hvordan hun har formået at forvalte så mange millioner kroner, uden at de efterfølgende har kunnet tilbage spores?

Vi følger pengesporet til Sydafrika, hvor Britta Nielsen levede et liv i sus og dus og igennem tiderne var ejer af flere boliger og luksusbiler. Her møder vi ejendomsmægler Manie Kriel, der har tjent godt på Britta Nielsen.

– Hun var meget venlig, men samtidig svær at komme ind på livet af. Når det kom til betalingen, var det lidt mærkeligt. Det var ikke til at mærke, at hun havde arbejdet hårdt for de penge. Hun diskuterede aldrig prisen. Hun tog bare i banken og overførte beløbet omgående. Jeg ville ønske, jeg kunne have solgt mere til hende, for det virkede som om, hun havde masser af penge, fortæller han blandt andet i serien.

Kilder i Sydafrika leder også sporet i retning af et mystisk pengeskab, hvor svaret på, hvad der er sket med de mange millioner kroner, måske ligger gemt.

– Sagen om Britta Nielsen bliver ved med at fascinere og forarge. Vi har fået mulighed for at få et unikt indblik i retsdokumenter og bevismateriale. Derfor prøver vi i den nye dokumentarserie at give svar på, hvad der skete med de 117 millioner kroner, som Britta svindlede sig til gennem sin tid i Socialstyrelsen, slutter Pil Gundelach Brandstrup, programdirektør hos Discovery.

Du kan følge med i ’Britta og de forsvundne millioner’ fra ii går den 10. november på discovery+ og Kanal 5.

britta nielsen
Ny dokumentarserie sætter jagten ind på Britta Nielsens forsvundne millioner … (Foto: Discovery Networks – Phill Magakoe/AFP/Ritzau Scanpix)

Læs også: Sådan brugte Britta Nielsen de mange millioner 

Fyns Politi indfører visitationszone i Vollsmose og dele af Korsløkke

Politidirektør Arne Gram, Fyns Politi meddeler, at der oprettes visitationszone i Vollsmose og dele af Korsløkke fra tirsdag den 9. november 2021 klokken 16.00. Beslutningen er truffet i forlængelse af den skudepisode, som fandt sted i Vollsmose mandag aften den 8. november 2021.

Formålet med visitationszonen er at forhindre fremtidige utryghedsskabende kriminelle handlinger og dermed genskabe trygheden i området.

– Vi vil ikke acceptere, at der skydes ulovligt med skarpe våben – hverken i Vollsmose eller nogen andre steder her i politikredsen. Heldigvis blev ingen ramt i den skudepisode, der fandt sted i går aftes, men alvoren er ikke til at tage fejl af og episoden spreder utryghed blandt de mange almindelige, fredelige borgere, der bor og arbejder i Vollsmose. Ved oprettelse af visitationszonen sammen med vores massive tilstedeværelse i området, vil vi genoprette trygheden og roen hurtigst muligt, siger politidirektør Arne Gram.

Visitationszonen løber frem til den 23. november 2021, klokken 16.00. Den kan forlænges, hvis det skønnes nødvendigt.

Fyns Politi fik en anmeldelse om skud i Egeparken i Vollsmose den 8. november klokken 21.33 og var kort efter fremme på stedet. Her fandt politiet flere spor efter skud, herunder flere patronhylstre som sammen med tre køretøjer nu er sikret. Politiet har i løbet af natten også talt med flere vidner.

Af hensyn til trygheden og sikkerheden i området har Fyns Politi været massivt tilstede hele aftenen i Egeparken og i resten Vollsmose, ligesom der resten af ugen vil være tryghedsskabende patruljering. Baggrunden for den geografiske udstrækning af zonerne er, at der tale om et enkeltstående opgør, men mellem personer, som har en tilknytning til forskellige grupperinger i henholdsvis Vollsmose og Korsløkkeparken.

Episoder:

  • Den 8. november 2021 modtog Fyns Politi anmeldelse om et skudopgør i Egeparken i Vollsmose. Flere patronhylstre sikret sammen med andre spor.
  • Den 13. september 2021 modtog Fyns Politi en anmeldelse om et knivstikkeri i Lærkeparken.
  • Den 12. september 2021 modtog Fyns Politi anmeldelse om sammenstød i Egeparken mellem to grupper af personer bevæbnet med blandt andet aluminiums bat.
  • Den 6. september 2021 modtog Fyns Politi anmeldelse om at to biler med personer fra bandemiljøet jagtede hinanden i Odense.

Den personkreds, som mistænkes for at have deltaget i episoden den 8. november, har relation til grupperinger fra Vollsmose og Korsløkkeparken og er særdeles mobile og hele tiden flytter sig. Hvis politiet skal have mulighed for at foretage visitationer for ulovlige våbenbesiddelser, skal dette kunne ske både i umiddelbar nærhed af de kendte aktuelle adresser og opholdssteder, men også i et større afgrænset område. Se kort og beskrivelse neden for.

Som følge af ovenstående flerhed af episoder og karakteren heraf, sammenholdt med perioden, hvor inden for disse er sket, frygter Fyns Politi, at det kan komme til yderligere voldelige konfrontationer mellem disse personer under anvendelse af våben. Besiddelse og anvendelse af våben i det offentlige rum er helt uacceptabelt, og kan indebære fare for borgernes liv, helbred eller velfærd, herunder henset til at episoderne fandt sted på offentlige områder, hvor flere personer var tilstede.

Visitationszonen gælder 24 timer i døgnet i hele perioden. Den giver politiet udvidede rettigheder til at visitere personer og køretøjer inden for zonens område. Skønner politiet det nødvendigt, kan visitationszonen forlænges.

Visitationszonen er afgrænset inden for følgende område: Nord for Haveforeningen Martinsminde/Hindehøjen, mod øst langs Odense Å og Staupudevej til Nyborgvej, ad Nyborgvej mod vest og videre ad Munkerisvej til Ørbækvej, ad Ørbækvej til Nyborgvej og herfra ad Ejby Møllevej mod nord til Skt. Jørgens Gade, ad Åsumvej mod øst til Ejbygade og ad Ejbygade mod nord til nord for Haveforeningen Martinsminde/Hindehøjen.

Bande, kriminel, ulovlig, politi, stoffer, pusher
Fyns Politi indfører visitationszone i Vollsmose og dele af Korsløkke … (Foto: Pixabay)

Læs også: Bandeoptøjer i Esbjerg

Dagens video: Klimaet sort på hvidt

· Mere fra samme kategori ·