Læs også:

Close
goodiebox

NEWS: Dansk beauty brand vil bekæmpe kvinders følelser af skyld og dårlig samvittighed

Nyheder  | 

Dansk beauty brand vil bekæmpe kvinders følelser af skyld og dårlig samvittighed · Syd- og Sønderjyllands Politi har rejst tiltale mod 29-årig britisk mand for vold i nattelivet · Messe for alle bogelskere åbner i dag · Tinders Swipe Night®-oplevelse vender tilbage med et nyt mysterium · 15 millioner cigaretter beslaglagt efter myndighedsaktion i Sønderjylland · Dagens billede: Godt nyt · Fredagsfjol: En god måde at vågne på 🐶

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Dansk beauty brand vil bekæmpe kvinders følelser af skyld og dårlig samvittighed

En undersøgelse fra Goodiebox viser, at 83 procent eller otte ud af 10 kvinder regelmæssigt kæmper med skyldfølelser. De føler sig skyldige i hverdagssituationer og betvivler næsten alle aspekter af deres liv. Uanset om de er for selvsikre eller for ‘pæne’, fokuserer på deres karriere eller deres familier, om de er melankolske eller bare stressede, uanset om de er sminket eller ej. Samfundet har givet dem følelsen af, at alt, hvad de gør, er forkert.

Non-Apology: Det er slut med at sige undskyld … Utallige kvinder føler i dag skyldfølelse over ikke at leve op til samfundets forventninger. Vi beklager for vores karriere, udseende, forhold og husholdning, uden absolut god grund! Så det er på tide, at vi omfavner ‘the Non-Apology’ og lærer ikke at undskylde for alting uden grund.

‘Beklager, at jeg ikke svarede på din besked.’ ‘Undskyld, det er så rodet herinde’. Og selvfølgelig: ‘undskyld jeg ikke barberede mine armhuler’. Dette er blot nogle få af vores undskyld-repertoire. Vi beklager næsten alt i vores liv. Og ikke nødvendigvis fordi vi er kede af det vi har gjort – eller ikke gjorde. Så hvorfor føler vi behovet for at sige, at vi er kede af det, selvom vi ikke har gjort noget forkert? For ikke at nævne alle de gange, vi har følt os skyldige i noget uden at undskylde for det. Vi driver os selv til vanvid med den irriterende stemme, der kører i baghovedet, fordi vi ikke er tilfredse med os selv, som vi er.

Ved at lancere Non-Apology kampagnen har Goodiebox til formål at bringe en stopper for overflødige skyldfølelser og genvinde kvinders ret til at være, hvem de vil være. Fordi ingen skal føle skyld over at gøre det, der føles rigtigt for dem.

– Det er tid til at fejre kvinders indre styrke og kassere alle samfundets fordomme og forestillinger, siger Sabine Herskind, Creative Director hos Goodiebox.

Med denne kampagne ønsker vi ikke kun at åbne en dialog, men også at skabe reelle ændringer. I Goodiebox-kampagnevideoen bliver Goodiebox-medlemmer bedt om at dele, hvad de føler sig skyldige i. Videoen nævner mange personlige, men yderst velkendte skyldfølelser, herunder stigmatisering af kroppen og kvinders kamp for at imødekomme samfundets rolleforventninger, men også skyldfølelser over en skilsmisse eller den uendelige følelse af ’ikke at være god nok’.

Alle føler sig skyldige af og til. Men det er en lille trøst for mennesker, der regelmæssigt er belastet af skyld. Ifølge en undersøgelse foretaget af The Independent føler den gennemsnitlige britiske person sig skyldig i omkring 6 timer og 36 minutter hver uge. Rapporten forklarer, at følelsen oftest blusser op, når mennesker giver efter for ønsker, eller når de forsømmer kontakten med deres kære.

Vores skyldfølelse er så dybt forankret, at vi kan føle skyld over ting, som vi på ingen måde har indflydelse på. Vi kan føle skyld over vores egen evne til at få børn overfor en veninde, der ikke kan få det. Vi kan føle skyldfølelse over at have et job over for kolleger, der ikke nåede den sidste fyringsrunde. Men skyldfølelser kan også være konstruktive nogle gange. De hjælper folk med at lære af deres fejl og gøre godt for dem igen: ved at give undskyldninger, sende blomster eller prøve at gøre det bedre næste gang. Skam er derimod følelsen af, at du har fejlet, og det kan udgøre en trussel mod din identitet. Det kan få dig til at trække dig mere og mere tilbage i dig selv, hvilket i sidste ende kan udvikle sig til selvmedlidenhed eller endda vrede mod andre.

Spørgsmålet er, hvordan du kan slippe af med de uhensigtsmæssige følelser af skam og skyld? Ifølge psykosocialterapeut Marian Lijnse kan du gøre det ved at studere dine underliggende tankemønstre:

– Du dømmer dig selv, så du bør evaluere din egen dom. Det gør vi normalt ikke, fordi vi gør det til et stort problem. Og det har normalt at gøre med det ideelle selvbillede; for eksempel hvordan du skal være en ideel datter eller mor. Så man bliver nødt til at spørge sig selv: er dette min reelle holdning?

Goodiebox opfordrer til selvrefleksion og bestræber sig på at opbygge en kultur, hvor kvinder støtter hinanden og ikke føler sig skyldige i ting, de ikke burde. Det er på tide, at kvinder holder op med at føle sig skyldige i at forfølge det, der gør dem lykkelige. Så Goodiebox ønsker at opfordre kvinder til at sige fra ved at lave en såkaldt Non-Apology oftere. Til syvende og sidst skal en eneste kvinde ikke føle sig skyldig i at gøre det, der føles godt for dem. #SorryNotSorry

Læs også: Beautynyheder i november

Syd- og Sønderjyllands Politi har rejst tiltale mod 29-årig britisk mand for vold i nattelivet

Når sagen kommer for Retten i Esbjerg, vil Anklagemyndigheden nedlægge påstand om, at den 29-årige idømmes ubetinget fængsel, udvises med et længere indrejseforbud samt idømmes et forbud mod at deltage i nattelivet.

Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi har rejst tiltale mod en 29-årig britisk mand for vold begået i Esbjergs natteliv tidligt søndag morgen.
Tiltalen blev rejst allerede nogle timer efter anholdelsen, der skete umiddelbart efter hændelsen fandt sted.

Når sagen kommer for Retten i Esbjerg, vil anklagemyndigheden nedlægge påstand om, at den 29-årige idømmes ubetinget fængsel og udvises med forbud mod at rejse ind i Danmark i en længere periode.

Derudover vil anklagemyndigheden også nedlægge påstand om, at den 29-årige bliver idømt et forbud mod at deltage i nattelivet, efter de nye regler blev indført for nylig.

Hændelsen fandt sted på værtshuset King Georg i Skolegade i centrum af Esbjerg søndag klokken 03.30.

Politiet var hurtigt på stedet, hvor den 29-årige britiske mand blev anholdt og sigtet for vold. Den forurettede havde dog forladt værtshuset, inden politiet fik ham i tale. Syd- og Sønderjyllands Politi vil meget gerne i kontakt med den forurettede for at få ham afhørt og tilbyde vejledning om muligheden for at få bistand, søge erstatning m.m.

Forurettede, samt borgere, der måtte have oplysninger i sagen, kan kontakte Politiets Servicecenter på telefon 1-1-4.

bar bartender sprut
Britisk mand tiltalt for vold i Esbjerg … (Foto: Unsplash)

Læs også: Politiet indfører nattelivszoner i Aarhus og Randers

Messe for alle bogelskere åbner i dag

I dag slår Bella Center Copenhagen dørene op for den store bogmesse; Bogforum, der løber til og med på søndag. Og dermed sættes tre dages bogfestival i gang, hvor alle forlagene viser deres bogudgivelser frem. I år er det også med nye scener med ekstra plads og med 20.000 m2 større udstillingsområde.

Du kan glæde dig til tre dage med litteratur, debat og samtale i selskab med Danmarks bedste forfattere. Og der bliver nok at se på i år, for Bogforum udvider med ny stor hal, mere plads og bedre scenefaciliteter blandt andre Biografiscenen, hvor de bedste biografier og selvbiografier bliver præsenteret, Litteraturscenen, der er dedikeret til skønlitteratur i alle former og Debatscenen, hvor holdninger kan brydes og viden om aktuelle temaer kan bringes i spil. I år kan du også livestreame fra bogforum – hjemme hos dig selv.

I år åbner også et nyt stort Food Court, hvor man kan nyde alverdens lækre delikatesser fra vores Food Trucks.

Adressen er Bella Center Copenhagen, Center Boulevard 5, 2300 København S, og der vil være åbent:

Fredag den 5. november, klokken 10-19

Lørdag den 6. november,  klokken 10-18

Søndag den 7. november, klokken 10-18

Du kan læse mere her, hvor du også kan købe billet.

bogforum messe bøger
Så er der Bogforum messe de næste tre dage … (Foto: PR)

Læs også: Fem på stribe: Boginspiration til dig

Tinders Swipe Night®-oplevelse vender tilbage med et
nyt mysterium

Den 7. november kl. 18.00 vender den Emmy-nominerede Swipe Night-oplevelse tilbage med en ny historie, der inviterer Tinder-brugere på en fødselsdagsweekend sammen med en flok venner. Men noget går grusomt galt. Gennem en førstepersonsfortæller placerer Swipe Night: Killer Weekend dig og dine venner i hjertet af historien- og alle er mistænkte. Tinder-brugere på tværs af 25 globale markeder vil kunne findes iSwipe Night i den nyligt lancerede funktion, Explore, hvor spillet kører i tre hele uger.

Ligesom første udgave af Swipe Night vil deltagerne bruge Tinders ikoniske Swipe-funktion til at vælge, hvordan historien udfolder sig. Hver episode kræver, at medlemmer træffer flere end 10 valg, og hver beslutning vil føre dem gennem deres egen personlige storyline, og afsløre unikke spor og rum, som de kan undersøge, efterhånden som de kommer tættere på at løse gåden.

I slutningen af hver uge bliver deltagerne bedt om at vælge deres mistænkte og derefter bliver de matchet i Fast Chat med en person, der har valgt en anden mistænkt end dem selv. Her vil medlemmerne kunne tale om scenerne, analysere spor og sammen løse mysteriet. Ved at bygge videre på den interaktive installation fra første afsnit vil medlemmer under Swipe Night-oplevelsen kunne undersøge flere rum i huset og lede efter genstande, der kan lede dem til nye spor.

– Swipe Night var vores første store eksperiment for at se, om medlemmerne ønskede at gøre noget mere end blot at swipe, og svaret var et kæmpe ‘ja’, fortæller Kyle Miller VP, fra Product. Og fortsætter:

– Udviklingen af Swipe Night og digtiale oplevelser på Tinder giver medlemmerne mulighed for at bryde isen på en sjovere måde og mindre forventningsfuldt. Vi valgte mysteriegenren, fordi det er en samtalekatalysator og en unik mulighed for medlemmer til at lære deres match at kende på en anderledes måde, ved at arbejde sammen om at opklare en gåde.

Den første Swipe Night blev spillet af over 20 millioner medlemmer, som oplevede en stigning på 26 % i matches*. Interessen for true crime er stigende på Tinder, hvor medlemmer der nævner genren i deres bio er steget med 20 % siden begyndelsen af året, og mere end 30.000 Tinder-medlemmer leder efter deres ‘partner in crime’ i deres bios. Swipe Night: Killer Weekend starter den 7. november klokken 18.00 på medlemmernes lokale markeder. Fast Chat-oplevelsen vil være tilgængelig om søndagen fra klokken 18.00 til midnat, men medlemmerne kan fortsætte med at spille igen og igen, mens de træffer forskellige valg gennem hele november.

Swipe Night: Killer Weekend er instrueret af Sasie Sealy og lavet af et cast af up-and-coming Gen Z-talenter.

*26 % stigning i matches sammenlignet med en typisk søndag aften

Om Fast Chat:
Fast Chat-teknologi giver medlemmer mulighed for at chatte med nogen, før de matcher i begrænset tid. Mens timeren tæller ned, vælger de, om de vil matche, som en kamp eller lade timeren udløbe for at møde en ny. Dette er første gang, medlemmer kan chatte, før de matcher, og lade deres flirtende drillerier være deres første indtryk.

tinder
Så kan du godt glæde dig til den. 7. november … (Foto: PR)

Læs også: Tre mænd afslører: Sådan mødte jeg min Tinder-kæreste

15 millioner cigaretter beslaglagt efter myndighedsaktion i Sønderjylland

En fælles indsats mellem Skattestyrelsen, Syd- og Sønderjyllands Politi samt Toldstyrelsen har ført til beslaglæggelse af 15 mio. cigaretter, der ikke var betalt afgifter af. Skattestyrelsen har opgjort de manglende afgifter til 26 millioner kroner.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd og Sønderjyllands Politi og Toldstyrelsen gjorde et rekordstort fund, da myndighederne mandag den 27. september 2021 undersøgte en polsk lastbil, der var stoppet af politiet, nær Frøslev grænse. Fundet skete på baggrund af et tip fra Skattestyrelsen.

I sættevognen var der 15 millioner cigaretter af mærket Forman, som i forlængelse af politiets efterforskning efterfølgende blev beslaglagt af Skattestyrelsen, idet modtageren ikke havde betalt afgifter af cigaretterne. Skattestyrelsen har opgjort de manglende afgifter til foreløbigt 26 mio. kr.

– Der er tale om den største beslaglæggelse, som vi har foretaget inden for de senere år. Beslaglæggelsen kunne kun lade sig gøre, fordi vi har overvåget forsendelsen i vores systemer, siden den forlod Sydeuropa. Så da Syd og Sønderjyllands Politi kontaktede os og sagde, at de havde stoppet lastbilen, var vi ude og beslaglægge hele forsendelsen, siger Anne Sofie Hedemann, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

Den rekordstore beslaglæggelse var resultatet af et effektivt myndighedssamarbejde mellem Skattestyrelsen, Toldstyrelsen og politiets enheder; UKA Øst i Rødbyhavn og UKA Vest i Padborg. Syd og Sønderjyllands Politi har da også stor ros til samarbejdet.

– Det rekordstore beslag er et godt eksempel på, hvilken effekt det har, når myndighederne arbejder tæt sammen og deler viden og efterretninger for at imødegå ulovlig indførsel af cigaretter, pointerer politiinspektør Brian Fussing fra UKA Vest.

I den konkrete sag vidste Skattestyrelsen, at der var 15 mio. cigaretter på vej til en dansk virksomhed fra Sydeuropa. Oplysningerne fremgik af det fælleseuropæiske EMCS-system (Excise Movement and Control System).

I EMCS-systemet angiver europæiske virksomheder forsendelser til andre europæiske virksomheder af tobak, øl, vin spiritus og mineralolieprodukter, der endnu ikke er betalt afgifter af. Systemet sikrer, at europæiske skattemyndigheder i realtid kan følge forsendelser af højt beskattede varer, så der kan sikres en effektiv kontrol.

Oplysningerne i systemerne sammenholder Skattestyrelsen med de øvrige oplysninger, som Skattestyrelsen har. I den konkrete sag havde den danske virksomhed ikke købt de nødvendige stempelmærker til en værdi af 26 millioner kroner, som skal sættes på cigaretterne, så snart de ankommer til den danske virksomhed. Skattestyrelsen bad derfor politiet om at stoppe lastbilen, når den krydsede grænsen.

– Når vi kan beslaglægge et så stort parti cigaretter, så er det bl.a. fordi, vi arbejder intelligent og målretter kontrollen efter hvor, der ikke er betalt de nødvendige afgifter. I det arbejde bruger vi de mange oplysninger, vi har om virksomhederne. Den målrettede kontrol kan opleves i alle led af kæden. Det vil sige både over for importører, der ikke har betalt afgifter, men også i detailledet, forklarer Anne Sofie Hedemann.

Også i politiet er der øget fokus på ulovlig indførsel af cigaretter ved grænsen.

– Vores analyser og efterforskninger peger på, at når afgifterne på cigaretter stiger, forsøger man at tjene penge ved ulovlige indførsler og smuglinger. Derfor har vi også i et stykke tid haft øget fokus på området, fortæller chefen for UKA Vest, Brian Fussing.

Inden UKA Vest kan afslutte efterforskningen, skal Skattestyrelsen færdiggøre deres del af sagsbehandlingen.

smøg ryge rygning cigaret
Politiet har beslaglagt stort parti cigaretter … (Foto: Unsplash)

Læs også: Skjult tobak mindsker salget

Dagens billede: Godt nyt

Fredagsfjol: En god måde at vågne på 🐶

· Mere fra samme kategori ·