Læs også:

Close
spidskål

Lækkert tilbehør: Pandestegte spidskål med hasselnødder

Mad  | 

Pandestegte spidskål med hasselnødder er en lækker grøn ret eller tilbehør til din aftensmad eller til en buffet. Den er fra bogen Hverdagsfester & Weekendgæster af dygtige Anne-Sophie Lahme

Spidskål er taknemmelige, og jeg er ærligt talt taknemmelig for spidskål, for man får alt det gode fra kålen, men nærmest på salatmåden. Samtidig er de nemme at stege på panden. Du kan lave dem sådan her eller med chili og grønne urter på toppen. Uanset hvad, bliver dine spidskål bedst, når de lige får lidt stegeskorpe.

Tilbehør til 8 personer, buffetret til 16 personer

anne-sophie lahme bog
Anne-Sophie Lahme har lavet en virkelig brugbar bog … (Foto: Ditte Ingemann)

Du kan bruge retten som let aftensmad med lidt brød og hummus til eller stege et kyllingebryst …

spidskål
Flot, farvelig og også fantastisk sund … (Foto: Ditte Ingemann)

Det skal du bruge

Ingredienser

2 spidskål

150 g hasselnødder

50 g smør

Saften fra 1 øko-citron

100 g fetaost

Sådan gør du

Først de indledende øvelser:

Sæt ovnen på 180 gram almindelig ovnvarme.

Fjern de yderste blade fra spidskålen, og skær dem nu først i halve og så i kvarte.

Sørg for at skære dem ned igennem stammen, så de forbliver sammenhængende.

Laver du retten til en buffet, så skær dem en gang mere, så du for hvert spidskål har 8 både, altså 16 både i alt.

Så hasselnødderne:

Kom hasselnødderne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 20 minutter.

Tjek forsigtigt, om skindet løsner sig fra en af hasselnødderne, hvis du gnubber den med et viskestykke. Gør den det, er nødderne færdige.

Læg nu alle nødderne mellem to viskestykker, og rund skallerne af.

Smid skallerne ud, hak nødderne groft, og stil dem til side.

Og så er du i gang:

Varm en stor pande op, kom halvdelen af smørret på sammen med 2 spiseske olivenolie og halvdelen af citronsaften, og steg nu spidskålsbådene heri.

Først på den ene side og så på den anden side.

Afhængigt af tykkelsen på dine skiver, tager det 2-4 minutter. De skal blive let brune og må gerne stadig have bid.

Når du er halvvejs, giver du panden nyt smør, citronsaft og olivenolie, og vender dem rundt.

Servér spidskålene toppet med hasselnødder og smuldret feta henover.

 

Velbekomme …

 

Sådan ser bogen ud:

hverdagsfester weekendgæster anne-sophie lahme bog

 

Læs også:

 

Forventninger du skal droppe, når du er i 20’erne

 

piger, kvinder (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·