Læs også:

Close
(Foto: Tivoli)

Kulturguide: Oplevelser i december 2021

Kultur  | 

Hvis du leder efter nogle bud på prisvenlige oplevelser i december 2021, så er du kommet til det helt rette sted.

Det kan ofte være dyrt at være kulturel eller social med sine nærmeste. Men det behøver det ikke at være. Her har vi samlet de bedste og mest prisvenlige oplevelser i december 2021 til dig, der bor tæt på København, Aarhus og Odense samt øvrige danske byer.

Oplevelser i december 2021 i København

Jul i Tivoli – mærk magien

9. november til 2. januar. Fra 135 kr. Tivoli

(Foto: Tivoli)
(Foto: Tivoli)

Traditionen tro forvandles Tivoli til et sandt juleeventyr. Årets tema er Hjerternes Fest, og gæsterne kan se frem til, at Tivoli tænder op mod en million lyspunkter og præsenterer nye lys-og snescenografier. Der er gensyn på forestillingen Snedronningen, som ubetinget er Tivolis største og dyreste balletopsætning nogensinde, hvor Oh Land har skabt musikken, og Dronning Margrethe står bag scenografien og kostumer.

Besøg julelandsbyen på Plænen, hvor boder og butikker lokker med håndlavede julegaver og godter, eller følg duften af æbleskiver, gløgg og brændte mandler. Oplev lucialys i mørket, hyggelige juletoner fra Tivoli-Garden og fortryllende lyseventyr overalt i Havens kroge. Julesæsonen byder naturligvis på underholdning for både børn og voksne: Se Juletræstændingen, besøg Julemanden i hans julestue på Pantomimeteatret, lad julefreden sænke sig, mens du dekorerer dit eget honninghjerte, eller nyd julesuset fra en af Tivolis mange forlystelser. Du kan også gå på jagt efter den perfekte juleselfie på Fotostien ved Tivoli Søen eller lade dig betage af vores 16 særlige juletræer, der pryder Haven med hvert deres juletema.

Læs mere her.

Naturens egen fotoudstilling

Fra 19. november. Fra 50 kr. Statens Naturhistoriske Museum

(Foto: Frederik Wolff, Statens Naturhistoriske Museum)
(Foto: Frederik Wolff, Statens Naturhistoriske Museum)

Statens Naturhistoriske Museum åbner dørene for Wildlife Photographer of the Year. Gennem 100 spektakulære, udfordrende og betagende billeder skildrer verdens dygtigste fotografer naturens skønhed og skrøbelighed og deler deres fascinerende fortællinger om billedernes tilblivelse.

De 100 fotos i udstillingen er udvalgt blandt mere end 50.000 billeder, som er indsendt af fotografer fra 95 forskellige lande til konkurrencen Wildlife Photographer of the Year. Konkurrencen er naturfotografernes pendant til en Oscar, og udstillingen er i dag den største naturfotoudstilling i verden. Udstillingen har gennem årene fået et stadig større fokus på menneskers indflydelse på naturen.

Læs mere her.

Publikumssuccesen Brødrene Løvehjerte vender tilbage

19. november til 29. december. 55-460 kr. Det Kongelige Teater

(Foto: Det Kongelige Teater)
(Foto: Det Kongelige Teater)

Nu har endnu flere mulighed for at opleve – eller genopleve Astrid Lindgrens elskede klassiker.

Eventyret om brødrene Karl og Jonatan Løveherte og deres rejse til Nangijala er en af Astrid Lindgrens mest elskede fortællinger, og historien om søskendekærlighed, kampen mod det onde  og døden går lige i hjertet.

Da Thomas Bendixen iscenesatte Brødrene Løvehjerte i 2019 spillede den for fulde huse på Skuespilhusets Store Scene. Nu vender forestillingen tilbage med Jonathan Bergholdt Jørgensen og Alvin Olid Bursøe i hovedrollerne.

Brødrene Løvehjerte har repremiere 19. november og spiller t.o.m. 29. december, hvorefter holdet tager til Aarhus, og spiller i Musikhuset fra 13.-16. januar 2022.

Læs mere her.

Jul på Nationalmuseet

13. november til 19. december. Fra 90 kr. Nationalmuseet

(Foto: Nationalmuseet)
(Foto: Nationalmuseet)

Julerundvisning for hele familien, nissemorgen for de små, ølsmagning, quiz og juleskatte. Gå også på opdagelse rundt på museet, hvor du kan se, hvordan vi har pyntet op til jul igennem historien.

Engang redte vi en juleseng til englene. Vi sov sammen i halmen på gulvet julenat og åd vores sulemad med livet som indsats. For den første, der lagde gaflen fra sig ville dø først. Julen er en gammel fest. Mange traditioner har vi tabt, mange holder vi fast i, og nye er kommet til. Tag hele familien med på en rundvisning igennem 1000 års jul.

Læs mere her.

Oplevelser i december 2021 i Aarhus

Stort Julemarked På Godsbanen

4.- 5. december. Gratis. Godsbanen

jul, julemarked, julepynt (Foto: Pexels)
(Foto: Pexels)

Nu får Århus sit helt eget Julemarked. Et marked fyldt af det, du aller helst vil finde i juleudsmykningen, på julebordet, under juletræet og meget andet. 70 nøje udvalgte stadeholdere står klar til at hygge om os og sprede juleglæde. Kom og smag på julens delikatesser, køb det flotteste pynt og unikke gaver.

Læs mere her.

Medina med Danmarks Underholdningsorkester

16. december. 450 kr. Musikhuset Aarhus

Oplev Danmarks ukronede popdronning og 30 af landets dygtigste klassiske musikere, når de sammen fortolker og sætter ny lyd til sangerindens imponerende hit-parade i Musikhusets Store sal.

Siden gennembruddet med Kun For Mig har Medina ikke set sig tilbage, men er gået sine helt egne veje på den danske musikscene. Hun har leveret hit på hit til de danske popfans, og som få har hun formået at genopfinde sig selv som kunstner. Nu overrasker den danske popdiva på ny, når hun drager på turné med hele Danmarks Underholdningsorkester. En turné, der bringer hende til Musikhusets Store sal.

Læs mere her.

Oplevelser i december 2021 i Odense

Eventyrligt Julemarked & Jul i Odense Zoo

5. December. Fra 199 kr. H. C. Andersens hus & Odense Zoo

Eventyrligt Julemarked er det vi før har kendt som H. C. Andersens Julemarked. I år har de fået nye ejere og derfor også nyt navn. Det ændre dog ikke på at de igen i år garantere julestemning for alle pengene.

En anden ny ting i år, er Jul i Odense Zoo. De holder åbent som normalt så man kan komme rundt og se dyrene, men som noget nyt inviterer de til julemarkedet i Zoo, hvor der vil være juleboder  og hele haven vil være pyntet op med julelys. Det vil også være muligt at møde de to Zoo nisser, Zoofus og Zoofie.

Efter opsamling sætter vi kurs mod Odense centrum, hvor første stop er Eventyrligt Julemarked. Her vil der være tid på egen hånd. Hen på efter-middagen kører bussen ud til Odense Zoo hvor der igen vil være tid på egen hånd. Når mørket er faldet på og julelysene i haven er tændt, vender vi snuden hjem mod det Sønderjyske igen.

Læs mere her.

Lambda Kulturmotion – Odense Teater (Jul på slottet)

12. december. 25 kr. Lambda, Brogade 3, Odense C

Ny juleforestilling for hele familien efter DR’s populære TV-julekalender. Lambda Social Kulturmotion inviterer nu alle med til teater!

– Det’ sørme, det’ sandt, december, synger slotsnisserne Magnum, Trisse og deres søn, Fimpe, mens de spreder juleglæde på slottet med den skønne prinsesse Miamaja. Men julen er truet i det lille kongerige.

Læs mere her.

Julekoncert med Stig Rossen

5. December. Fra 355 kr. ODEON

Det er ultimativ jul, der indhyller Stigs julekoncerter med traditionelle og elskede sange – mest fra Danmark, men passende krydret med de bedste fra udlandet. Julekoncerten bringer os igennem et par festlige timer inden hele salen traditionen tro rejser sig og synger julen ind sammen med Stig i ”Dejlig er jorden”.

Læs mere her.

Oplevelser i december 2021 i øvrige byer

Foredrag med Hella Joof i Birkerød – Mit liv som hun

9. december. Fra 304 kr. Birkerød Sport og Event Arena

Oplev Hella Joofs nye sprudlende foredrag om hendes liv – Mit liv som hun. Et foredrag om glæde og sorg. Mænd og kvinder. Barndom, ungdom og voksendom. Moderskab og datterskab. Stille og storm. Lys og mørke. Drømme. Nederlag. Om at ride og falde af hesten, og at komme op på hesten igen. Om at sadle om. Om at flytte på landet. Om succes og fiasko.

Læs mere her.

Anders Matthesen – #liveidyrehaven

16. december. Fra 720 kr. Kongekilden, Klampenborg

Anders Matthesen indtager scenen på Kongekilden med helt nyt stand-up. Vær blandt de allerførste der får lov til at opleve Anders Matthesens spritnye stand-up materiale. Helt råt og uden filter!

ANDEN er mere flyvende end nogensinde – efter han netop har sendt den prisvindende Ternet Ninja 2 afsted med fyldte biografsale og utallige flotte anmeldelser. Anders Matthesen udvikler og skriver nu på nyt stand-up materiale. Så vær med når han tester alle de helt nye jokes og oplev et unikt materiale samt dele, der måske ender i hans næste store onemanshow. En aften, der kan opleves på Kongekilden i Dyrehaven, hvor du som gæst har mulighed for at være med på ANDEN’s utrolige videre rejse inden for stand-up.

Læs mere her.

Læs også: Shopping: De gode gaver der også er til at betale

julepynt

· Mere fra samme kategori ·