
Lav indisk Vindaloo med gurkemejeris til aftensmad
Hvad skal du lave til aftensmad – måske noget både lækkert og lidt sundt. Det får du i denne indiske ret – Vindaloo med gurkemejeris. Den er fra bogen ‘De bedste fra Madbanditten’ af Jane Faerber
Stor 10-årsjubilæumsbog med 120 opskrifter og gode råd til at tabe sig fra Jane Faerber, som har MADBANDITTEN – Danmarks største Low Carb-blog.
Madbanditten har gennem de seneste mange år været et af de største og vigtigste steder, hvor kvinder og mænd i alle aldre har kunnet finde opskrifter på lækker mad med få kulhydrater og inspiration til en langtidsholdbar Low Carb-livsstil såsom LCHF og KETO.
Denne kombinerede koge- og sundhedsbog hjælper læseren til at finde vej i Low Carb-junglen og kan både bruges af dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange goder ved en mere liberal Low Carb-kost.
Her får du en lækker opskrift på en lækker indiske ret – Vindaloo med gurkemejeris …

Opskriften er til fire personer
Husk du skal gå i gang i god tid – da det er en simreret – måske endda lave Vindalooen dagen før …
Det skal du bruge
Ingredienser vindaloo
600 g lam eller oksekød,
fx tykkam
1 løg
½ l vand eller bouillon
3 spsk koncentreret tomatpuré
1 spsk smagsneutral kokosolie
salt og friskkværnet peber
Ingredienser Vindaloo-pasta
5 fed hvidløg
2 cm ingefær
¼ tsk stødt kanel
¼ tsk stødt nelliker
1 tsk stødt koriander
½ tsk stødt kardemomme
1 tsk chiliflager
1 spsk garam masala
½ tsk gurkemeje
1½ tsk stødt spidskommen
3 spsk æblecidereddike
Ingredienser blomkålsris med gurkemeje
1 blomkål
1 løg
2 hvidløg
1 tsk chiliflager
1 tsk gurkemeje
½ dl vand
saft af ½-1 citron
2 spsk smagsneutral kokosolie
salt og friskkværnet peber
Drys
frisk koriander
lidt chiliflager
Fakta om opskriften (pr. person):
Kcal: 499
Kulhydrat: 11 g
Protein: 35 g
Fedt: 34 g
Sådan gør du
Skær kødet i tern og hak løget groft.
Så skal Vindaloo-pastaen laves. Blend ingredienserne til en ensartet pasta.
Varm kokosolie op i en gryde og sauter det hakkede løg heri.
Tilsæt Vindaloo-pastaen og kødet og brun det godt af i cirka 5 minutter.
Hæld vand på og tilsæt tomatpuré, kog op og skru derefter ned på lav varme. Lad retten simre i cirka 2 timer, til kødet er mørt, og saucen er tyknet en anelse.
Smag til med salt og friskkværnet peber.
Så skal du lave blomkålsris med gurkemeje: Riv blomkålen fint i foodprocessoren.
Kom blomkålsrisene i en skål.
Hak løg og hvidløg og steg dem klare i kokosolien på en pande.
Tilsæt chiliflager og gurkemeje og lad det stege med i et minuts tid.
Tilsæt vand, citronsaft og blomkålsrisene. Rør rundt, læg låg på og lad det stå i cirka 5 minutter.
Smag til med salt, peber og eventuelt lidt citronsaft.
Drys blomkålsrisene med frisk koriander og et drys chiliflager. Server Vindaloo-retten eventuelt med en klat cremefraiche til sammen med blomkålsrisene.
Sådan ser bogen ud:
Læs også: