Læs også:

Close
pige hånd taler iphone

NEWS: Happn indfører stemmefunktioner

Nyheder  | 

Happn indfører stemmefunktioner · 31-årig tiltalt for at overtræde indrejseforbud ved evakuering · Lønmodtagerbeskæftigelsen august 2021 · Kun hver anden dansker budgetterer med vedligeholdelse af boligen · Vandt i stærk stil DM i kæmpegræskar 2021 · Dagens billede: En god nyhed · Fredagsfjol: Et kram gør godt 🥰

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Happn indfører stemmefunktioner

Nu lanceres Happns nye stemmefunktioner. Størstedelen af danske singler mener, at man godt kan forelske sig i en stemme … I september måned lancerede Happn nye stemmefunktioner i appen Happn voice for at give singler en mere følelsesladet og autentisk online datingoplevelse, så nu kan danske singler endelig benytte sig af stemmefunktionen Happn voice med to hovedfunktioner: audio note og audio call. Den tredje lydfeed vil også snart være tilgængelig.

En nylig undersøgelse fra Happn viser, at helt op til 72 % af danske singler mangler autenticitet i de eksisterende datingapps. Singlerne fortæller, at de ønsker at skabe et stærkere bånd til deres potentielle partner på et tidligere tidspunkt. Og her viser stemmen sig at være en væsentlig faktor. Over halvdelen mener, at stemmen kan ændre ens opfattelse af personen. Derudover mener flertallet, at stemmen kan skabe et stærkere forhold mellem to personer i en dating-app.

Hvilken slags stemme den pågældende har, gør også en stor forskel, når du flirter med din potentielle partner. Den samme undersøgelse viser, at vi er tiltrukket af forskellige typer stemmer.

Se ranglisten:
1. 50 % af alle happn-brugere foretrækker en sexet stemme

2. 31 % af alle happn-brugere foretrækker en selvsikker tone

3. 28 % af alle happn-brugere foretrækker en lav tone

– Vi er så utroligt glade for endelig at kunne lancere Happn voice i Danmark. Da vi kan konstatere en stor efterspørgsel efter autenticitet og et større ønske om at skabe et stærkere bånd, håber vi at kunne give singlerne en mere autentisk oplevelse med deres potentielle partner hos os, siger Simone Quist Mathiesen, dansk datingekspert hos Happn.

* Kortlægningen er baseret på en undersøgelse blandt 351 danske brugere på Happn. Undersøgelsen blev gennemført i september 2021 via et onlinespørgeskema.

pige hånd taler iphone
Nu har Happn stemmefunktioner … (Foto: Unsplash)

Læs også: Happn afslører: Her er universitetsbarerne med størst chance for romantik

31-årig tiltalt for at overtræde indrejseforbud ved evakuering

Den 31-årige rejste ind i Danmark i forbindelse med evakueringen fra Afghanistan i august. Den 24. august 2021 landede en 31-årig mand i Københavns Lufthavn, efter han via de danske myndigheder var blevet evakueret fra Afghanistan.

Den pågældende havde dog et forbud mod at indrejse i Danmark, og han blev derfor anholdt af Københavns Politi umiddelbart efter ankomsten. Han har siddet varetægtsfængslet siden. Manden er nu blevet tiltalt ved Københavns Byret for overtrædelse af udlændingelovens § 59 b, stk. 2, ved at indrejse i strid med indrejseforbuddet.

Indrejseforbuddet blev tildelt den 31-årige, da han i 2017 af Retten i Roskilde blev straffet med seks måneders fængsel for brandstiftelse. Det er gældende frem til den 1. februar 2023.

Københavns Politi nedlægger i forbindelse med sagen påstand om udvisning på ny og et nyt indrejseforbud gældende i mindst seks år.

Airport, lufthavn, fly, airplane. (Foto: Unsplash)
Mand tiltalt for at overtræde indrejseforbud. (Foto: Unsplash)

Læs også: Kaos i Kabul

Lønmodtagerbeskæftigelsen august 2021

I august 2021 var der 2.869.000 personer i job. Det er 14.650 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,5 procent. Ser man på den private sektor, er der kommet 9.050 flere lønmodtagere siden juli måned. I samme periode er der kommet 5.600 flere offentligt ansatte.

Sammenlignet med februar sidste år, som var den sidste måned inden COVID-19-krisen ramte, er beskæftigelsen samlet set 68.000 højere, svarende til 2,4 procent. Dermed sætter august rekord for højeste antal beskæftigede i Danmark nogensinde registreret.

Fungerende beskæftigelses- og ligestillingsminister Mattias Tesfaye siger:

– Det er virkelig positivt, at antallet af beskæftigede igen slår rekord. Jo flere der kan komme med i det arbejdende fællesskab, jo bedre.

– I visse brancher skaber den store fremgang i beskæftigelsen nogle flaskehalse. Derfor indgik regeringen for nylig en trepartsaftale sammen med arbejdsmarkedets parter og KL. Den bidrager med at afhjælpe manglen på arbejdskraft og får flere ind på arbejdsmarkedet. Samtidig forhandler vi netop nu regeringens udspil ”Danmark kan mere”, der også skal sikre flere hænder.

– Vi står lige nu med en unik mulighed for at få endnu flere danskere ind på arbejdsmarkedet. Alle skal med. Det vil være en gevinst for den enkelte ledige, virksomhederne og samfundet som helhed, slutter han.

kontor virksomhed job (Foto: Unsplash)
Det ser godt ud for beskæftigelsen … (Foto: Unsplash)

Læs også: Alle danskere skal være rigere i 2030

Kun hver anden dansker budgetterer med vedligeholdelse af boligen

En ny Gallup-undersøgelse viser, at det kun er halvdelen af danskerne, der prioriterer en fast opsparing til vedligeholdelse af deres boliger. Det er bekymrende, mener Gjensidige og NRGi, der står bag undersøgelsen og anbefaler at lægge en vedligeholdelsesplan og forebygge skader på boligen.

For mange danskere er boligkøbet den største investering, de kommer til at have igennem et helt liv. Som husejer er der ofte mange udgifter, der opstår løbende, men for cirka hver anden dansker afspejler det sig ikke i husholdningsbudgettet.

En ny Kantar Gallup-undersøgelse foretaget for forsikringsselskabet Gjensidige og energikoncernen NRGi viser, at det blot er 50 pct. af danskerne, der har egen villa, rækkehus eller lignende, som afsætter penge til vedligeholdelse af deres bolig. Hele 47 pct. afsætter ikke budget til for eksempel udskiftning af tag, vinduer eller renovering af facaden og efterisolering, der kan medvirke til at forbedre boligens energiforbrug.

Den manglende opsparing til uforudsete udgifter og vedligehold bekymrer skadedirektør i Gjensidige, Henrik Sagild.

– Uden en buffer til vedligeholdelse kan boligejere komme i økonomisk i klemme, hvis facaden slår revner, der opstår fugt i kælderen, eller der kommer vand ind igennem taget. Der kan komme skader på boligen, som ikke er omfattet af forsikringen, og derfor er det en god idé at tage højde for udgifter til vedligehold gennem en løbende opsparing. Boligens klimaskjold, som primært er taget, skal løbende efterses og der bør ligeledes tages initiativer til at efterisolere hele boligen, hvis det ikke har været gjort i årevis. Ellers risikerer boligejere at stå med en stor regning, de for eksempel skal finansiere via feriekontoen, eller som de i værste fald kan have svært ved at betale, forklarer Henrik Sagild, der anbefaler alle boligejere at lave en vedligeholdelsesplan, hvor man løbende sætter penge af.

Boligforbedringer betaler sig. At det bedre kan betale sig at forebygge end reparere, når skaden er sket, er man enige i hos NRGi. Her anbefaler adm. direktør Jacob Vittrup, at danskerne lægger penge til side og samtidig forsøger at udnytte de tilskudsmuligheder til energioptimerende løsninger, der findes.

– Der er mange gode grunde til løbende at sætte penge af til vedligehold. En ting er, at man risikerer at stå med en kæmperegning, som man ikke har budgetteret med, men man forpasser også muligheden for at sikre sig en grønnere, sundere og mere komfortabel bolig ved at vedligeholde løbende, siger Jacob Vittrup.

En opgørelse fra Nationalbanken tidligere i år viste, at danskerne har rekordmange penge stående i bankerne. Derfor kan det være økonomisk fornuftigt at lægge penge til side i øjeblikket, hvor der er råderum til det hos mange danskere. Og hvis boligen alligevel skal renoveres, er det værd at være opmærksom på, at tiltagene også forbedrer boligens energimæssige stand.

– Der er kommet en større klimabevidsthed blandt danskerne, og i dag kommer en væsentlig del af CO2-udledningen fra vores boliger. Så når man alligevel skal have renoveret sit hus, er det oplagt at overveje energioptimerende løsninger som for eksempel at erstatte oliefyret med en varmepumpe eller udskifte de gamle vinduer – tiltag der både kan nedbringe varmeregningen og udledningen af CO2,siger Jacob Vittrup.

Om undersøgelsen:

Undersøgelsen er foretaget i september 2021 af Kantar Gallup for NRGI og Gjensidige Forsikring. De adspurgte i undersøgelsen består af 1.166 repræsentativt udvalgte danskere, der har svaret på spørgsmål om blandt andet forsikring, boligforbedringer og klimaforandringer.

tag
Kun hver anden dansker budgetterer med vedligeholdelse af boligen … (Foto: Gjensidige)

Læs også: Brug efterårsferien på at gøre sommerhuset vinterklart

Vandt i stærk stil DM i kæmpegræskar 2021

DM i Kæmpegræskar 2021 er netop blevet afholdt for 14. år i træk i Tivoli. Ti dedikerede græskardyrkere kæmpede om mesterskabstitlen. De blev dog alle i overlegen stil slået af Henrik Jensen fra Græsted i Nordsjælland, der vandt med et kæmpegræskar på 497,6 kilo. Nummer to i konkurrencen blev Ole Christensen fra Nr. Vissing med et græskar på 434,2 kg. Danmarksrekorden samt den nordiske rekord fra 2020 lyder fortsat på 970,4 kg. De 10 græskar kan ses under Halloween i Tivoli til og med den 7. november.

Danmark har fået en ny danmarksmester i den ædle kunst at opdyrke græskar. En proces der starter med at putte et frø i en urtepotte i maj måned for derefter at kulminere i oktober efter tusindvis af liter vand og gødning.

Det var en stolt vinder som deltog for fjerde gang. På spørgsmålet om, hvordan man avler et så stort græskar svarede Danmarks nye græskarkonge Henrik Jensen fra Græsted prompte:

– Det er blevet fodret med rå mængder af naturgødning i form af heste og hønsemøg samt store mængder af brandnælde vand. Mit græskar har også gode gener for det er barn af sidste års og nordiske og danske mester. Jeg er så glad for førstepladsen selv om det har været hårdt arbejde men det har været det hele værd.

10 passionerede græskardyrkere bejlede til mesterskabstitlen, men de blev alle slået suverænt af Henrik Jensen fra Græsted, der til dagligt er ejer af en Cafe. Selv om det var et imponerende syn, så blev der ikke rokket på Danmarksrekorden og den nordiske rekord fra 2020, der fortsat lyder på 970,4 kilo sat af Jens Peder Skønager fra Ribe.

tivoli græskar
Henrik Jensen er en glad græskarvinder … (Foto: Thomas Laursen)

Læs også: Lav Cakenhagens flødeboller selv

Dagens billede: En god nyhed

Fredagsfjol: Et kram gør godt 🥰

 

· Mere fra samme kategori ·