Læs også:

Close
gynge pige glad havet

NEWS: Alle danskere skal være rigere i 2030

Nyheder  | 

Alle danskere skal være rigere i 2030 · Happn steg med 33 procent da Facebook var nede · Det bedste fra Italien · 25-årig sigtet for medvirken til drab på ung mand på Christiania · God aftale for danske lønmodtagere · Dagens video: Bliv klogere på rummet · Fredagsfjol: ‘Ko gone wild’ 🐮

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Alle danskere skal være rigere i 2030

I 2030 skal arbejdsudbuddet være hævet med mindst 75.000, og Danmark skal være mindst 100 milliard kroner rigere. Sådan lyder de konkrete målsætninger i en ambitiøs ny 2030-plan fra Dansk Industri. Men samtidig efterlyser DI, at regeringen også sætter konkrete mål.

Regeringen har for nyligt fremlagt ti fremskridt for Danmark i et tiårigt perspektiv. Ifølge Dansk Industri (DI) bør de følges op af konkrete mål for at lykkes – og en plan for at nå dem.

– Hvis regeringen vil række efter stjernerne, skal den også anvise vejen derop. Det er ikke gjort med et enkelt reformudspil og lovning om mere, som ikke er defineret. Danmark ikke bare kan mere. Danmark skal mere. Meget mere, fortæller Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør i DI.

Han henviser til, at regeringens 10 fremskridt mangler målsætninger, der skal gøre dem til virkelighed.

– Hvis ikke man sætter høje mål, flytter man aldrig barren for, hvor langt man kan nå. Det ved alle, der har ambitioner, hvad enten man er sportsmand eller erhvervsmand. Derfor opfordrer vi også regeringen til at læne sig frem og sige: Det skal kunne mærkes for hver eneste dansker, for hver eneste virksomhed og for alle hjørner af vores samfund, når vi skal være rigere, grønnere og dygtigere, lyder det fra DI-direktøren.

DI bemærker i sin 2030-plan, at konsekvenserne af de seneste års gennemførte politik har ført til, at alle indkomstgrupper er blevet fattigere. Blandt andet er de 40 pct. med lavest indkomst blevet godt 1 pct. fattigere.

– I DI mener vi, at der er god grund til at løfte alle indkomstgrupper, hvorfor vi også har et mål om, at den laveste indkomstgruppe skal være 3 pct. rigere i 2030. Med vores plan løfter vi velstanden i Danmark med mindst 100 mia. kroner i 2030. Det betyder, at den enkelte dansker får flere penge mellem hænderne. Og samtidig får vi råd til at sikre vores fælles velfærd, forklarer Lars Sandahl Sørensen.

Et af målene i DI’s plan er at øge arbejdsudbuddet markant, og det vil udover at få flere danskere i arbejde øge velstanden. Øget arbejdskraft er et politisk brandvarmt emne lige nu, men ambitionerne skal også række længere frem ifølge DI.

– Vi har brug for indsatser, der virker her og nu, men vi har også brug for reformer, der skal bringe os ind i fremtiden. Hvis det skal være troværdigt og ambitiøst, er vi nødt til at sætte konkrete målsætninger, der skal få os fremad, siger Lars Sandahl Sørensen.

Han savner, at regeringen og folketinget sætter mål for deres indsatsområder.

– Vi skal være modige og ambitiøse, og derfor vil vi i DI gerne sætte mål for de af regeringens fremskridt, der handler om erhvervslivet. Vi vil som nævnt øge velstanden med 100. mia. kr., men vi vil også sikre, at de 40 pct. med lavest indkomst bliver 5.200 kr. rigere i gennemsnit, at arbejdsudbuddet hæves med 75.000, og vi vil sikre, at 40.000 kommer fra overførselsindkomst og i beskæftigelse. Det vil gøre en stor forskel særligt i grupperne unge, ældre og indvandrere, siger Lars Sandahl Sørensen.

Dansk Industri har også konkrete mål for klima, eksport, uddannelse, m.v., hvor man fx ønsker, at CO2-udledningen skal reduceres med 70 pct., ligesom mindst 10.000 flere skal have færdiggjort en STEM-uddannelse og en væsentlig reformering af erhvervsskolerne skal skaffe flere faglærte.

Du kan læse hele DI’s 2030-plan her

gynge pige glad havet
Danskerne skal være rigere i 2030 … (Foto: Unsplash)

Læs også: Kvinder er fattigere end mænd

Happn steg med 33 procent da Facebook var nede

Som du ved, stoppede tiden for et par dage siden, da Instagram, Facebook og WhatsApp var nede! Mens dette skete, var datingappen happn fuldt ud funktionel! Og faktisk havde Happn en stigning på hele 33 procent af beskederne på appen i mandags i forhold til ugen før. Det ser dermed ud til, at singler brugte happn til at fortsætte deres samtale med deres Crush.

Country Manager hos happn, Simone Quist Mathiesen, kommenterer:

– Med mennesker, der ikke var i stand til at kommunikere med venner og familie under afbrydelsen, trivedes singler! På happn oplevede vi en stigning på 33% i meddelelser sendt i app, hvilket ganske tydeligt viser, at intet kan stoppe singler fra at oprette forbindelse. Vi er afhængige af interaktion – uanset om det er online eller på anden måde – og dette er blevet bevist. Så næste gang tiden stopper, vil kærligheden blomstre!

 pige seng computer
Happn steg markant, da Facebook gik ned i mandags … (Foto: Unsplash)

Læs også: Happn afslører hvad universitetsbarer der er største chance for en romance på

Det bedste fra Italien

Ikke alle har muligd for en tur til Italien netop nu. Men du kan opleve en bid af Italien, idet Toldboden præsenterer en 4-retters middag med alt det bedste fra Italien i samarbejde med køkkenet Haidan.
Gabriele Rizzo fra Haidan er oprindeligt fra Palermo i Italien og sammen med sin køkkenchef tager han os med på en kulinarisk rejse tilbage til Italien.
Gabriele har erfaring fra adskillige Michelin-hædrede restauranter i både Italien, Spanien, USA og Danmark. Hans assisterende køkkenchef, McKay Wilday har senest arbejdet på Geranium. Han er oprindeligt fra New Zealand, men har i flere år også arbejdet på Michelin-restauranter i Italien. Under coronanedlukningen udnævnte han sig selv som Københavns pastapusher, hvor han solgte hjemmelavet pasta med levering i byen.

Det hele foregår den 12. og 13. oktober, hvor man er garanteret en uforglemmelig aften, hvor mad og vin går hånd i hånd.

Menu

🔘 Græskar-velouté, surdejscrouton og italiensk pølse
🔘 Agnolotti del plin al sugo d’arrosto
🔘 Braiserede kinder, cime di rapa med vilde urter og aromatisk sauce
🔘 Klassisk pannacotta serveret med vilde bær
Pris: 450 kr. pr. person
Datoer: 12. oktober og 13. oktober

Her kan du købe billet her.

seaside toldboden
Er du til lækker italiensk mad, så har Toldboden et tilbud … (Foto: PR)

Læs også: Lav italienske kødboller

25-årig sigtet for medvirken til drab på ung mand på Christiania

Den sigtede sidder allerede varetægtsfængslet i forbindelse med en anden sag og vil derfor blive genfremstillet i retten. Den 3. juli 2021 mistede en 22-årig mand livet på Christiania, da en ukendt gerningsmand skød ham, mens han sad med en gruppe personer i Pusher Street. En 31-årig mand blev desuden såret i angrebet.

Siden har der været en omfattende og bred efterforskning for at finde frem til, hvem der stod bag drabet på den unge mand, der boede og var vokset op på Christiania. Nu har Københavns Politi sigtet en 25-årig for medvirken til drabet.

Den 25-årige sidder allerede varetægtsfængslet i forbindelse med en anden sag om grov, personfarlig kriminalitet, og fængslingsgrundlaget vil blive forsøgt udvidet i denne sag.

Københavns Politi søger stadig den mand, der affyrede skuddene den 4. juli. Han beskrives af vidner som en ung mand, 175 – 185 cm høj, spinkel til ranglet af bygning og afrikansk af afstamning.

– Det er vores klare opfattelse, at der er tale om en planlagt likvidering, som er udført af flere gerningsmænd i forening. Vi har i dag kunne anholde en person, som vi mistænker for at have medvirket til drabet, men vi vil stadig gerne høre fra enhver, der kan lede os i retning af den mand, der trykkede på aftrækkeren – eller andre, som har haft en rolle i drabet, forklarer leder af personfarlig kriminalitet i Københavns Politi, vicepolitiinspektør Bjarke Dalsgaard.

Den dræbte var vellidt af familie, venner og naboer på Christiania. Derfor står spørgsmålet tilbage om, hvorfor han skulle slås ihjel.

– Vi har en bred efterforskning, og det er for tidligt at lægge sig endeligt fast på et motiv på nuværende tidspunkt. Men vi har samstemmende hørt fra beboerne på Christiania, at han var en vellidt ung mand. Derfor er en af vores teorier, at skuddene ikke var tiltænkt ham, slutter Bjarke Dalsgaard.

Hvis man har nogen viden om drabet eller har set den mistænkte gerningsmand på eller nær Christiania i tiden omkring den 3. juli 2021 klokken 00.40, skal man kontakte Københavns Politi på 1-1-4.

christiania københavn
25-årig sigtet for medvirken til drab på ung mand på Christiania … (Foto: Unsplash)

Læs også: De 8 bedste true-crime podcasts

God aftale for danske lønmodtagere

Forbundsformand i 3F, Per Christensen, er godt tilfreds med den trepartsaftale om rekrutteringsudfordringer på det danske arbejdsmarked, som blev indgået onsdag formiddag.

–  Vi skal satse på vores egen arbejdskraft i stedet for at hente arbejdskraft fra den anden side af jordkloden. Det er jeg er rigtig glad for, at vi er blevet enige med regeringen og arbejdsgiverne om at slå fast i den her aftale, det siger forbundsformand i 3F, Per Christensen, i en kommentar til den trepartsaftale om rekrutteringsudfordringer på det danske arbejdsmarked, som blev indgået onsdag formiddag.

– Vi har godt 100.000 ledige herhjemme. Dem bliver der nu sat ekstra fokus på, så virksomhederne kan rekruttere den nødvendige kvalificerede arbejdskraft, fortsætter Per Christensen.

Per Christensen er generelt godt tilfreds med aftalen, der har været længe undervejs. Trepartsaftalen indeholder en række tiltag, hvor bl.a. seniorerne på arbejdsmarkedet får bedre mulighed for at blive lidt længere. De unge studerende og lærlinge under uddannelse får mulighed for at tjene flere penge udover deres lærlingeløn, og jobcentrene skal skærpe deres indsats for at få de ledige i job.

– Arbejdsgiverne bør være langt mere præcise i deres efterspørgsel efter arbejdskraft og tage større ansvar for at få de sidste med. Hvis man vil have flere medarbejdere, så må man gøre en langt større indsats i rekrutteringsprocessen ved at offentliggøre sine ledige stillinger og skabe attraktive løn- og arbejdsvilkår. For der er stadig ledig arbejdskraft i Danmark. Også i EU, hvor der lige nu er et godt stykke over 14 millioner arbejdsløse. Endelig kunne jeg også godt have ønsket mig, at vi var blevet enige om en lidt mere præcis formulering af, hvor gode jobcentrene skal blive til at få de ledige i ordinære job, for eksempel konkrete måltal. Men vi har kun kunnet blevet enige om en god hensigtserklæring. Jeg håber, at kommunerne tager hensigterne alvorligt. Vi vil i hvert fald følge udviklingen nøje, slutter han.

tømrer
3F er tilfredse med aftalen … (Foto: Unsplash)

Læs også: Kommentar til ledighedstal for august måned

Dagens video: Blive klogere på rummet

Fredagsfjol: ‘Ko gone wild’ 🐮

· Mere fra samme kategori ·