Læs også:

Close
kødboller asian style

Kødboller asian-style

Mad  | 

Louisa Lorang har lavet en ny, lækker kogebog ‘Asian Style – små og store retter’. Så nu kan du selv gå i krig med de smagfulde asiatiske retter. Som disse indbydende asian-style kødboller

Kødboller er godt – også i en asiatisk udgave. Er du vild med ‘snask’, kan du servere en sojaglace til …

Opskriften tager 36 minutter at lave og er til 4 personer …

kødboller asian style
Lav en lækker asiatisk ret til aftensmad. (Foto: Anders Schønnemann)

Det skal du bruge

Ingredienser kødboller

600 g hakket svinekød
1-2 tsk. salt
1 tsk. revet ingefær
1 æg
2 forårsløg, finthakkede
1-2 spsk. friske brødkrummer eller panko-rasp
olie til stegning

Ingredienser sauce

1 dl risvinseddike
½ dl soja
4 spsk. brun farin
2 spsk. flydende honning
2-3 tsk. fintrevet ingefær
2 tsk. maizena
4 spsk. koldt vand

Desuden:

kogte ris
ristede sesamfrø
100 g babyspinat
½-1 spidskål, snittet
4 gulerødder, i julienne
3-4 forårsløg, fintsnittede

Sådan gør du

Kødboller Rør kødet med salt, ingefær, æg og forårsløg.

Rør lidt brødkrummer i, og form farsen til 12-14 kødboller.

Steg dem i olie på en stor, varm pande, til de er gyldne og gennemstegte.

Så starter du på saucen. Kom risvinseddike, soja, brun farin, honning og ingefær i en kasserolle og kog op, til sukkeret er smeltet.

Opløs maizena i koldt vand og pisk det i saucen. Lad saucen koge op i et minut eller to, eller til den er tyknet.
Vend de varme kødboller i den varme, tykke sauce.

Anret ris i dybe tallerkner med spinat, kål og gulerod og top med kødboller, ristede sesamfrø og forårsløg.

Servér straks.

TIP: Kødbollerne kan også laves af hakket kylling.

 

Sådan ser bogen ud:

louisa lorang asian style

 

Læs også:

Lav sjove slikkepinde selv

 

slikkepinde

· Mere fra samme kategori ·