
Kødboller asian-style
Louisa Lorang har lavet en ny, lækker kogebog ‘Asian Style – små og store retter’. Så nu kan du selv gå i krig med de smagfulde asiatiske retter. Som disse indbydende asian-style kødboller
Kødboller er godt – også i en asiatisk udgave. Er du vild med ‘snask’, kan du servere en sojaglace til …
Opskriften tager 36 minutter at lave og er til 4 personer …

Det skal du bruge
Ingredienser kødboller
600 g hakket svinekød
1-2 tsk. salt
1 tsk. revet ingefær
1 æg
2 forårsløg, finthakkede
1-2 spsk. friske brødkrummer eller panko-rasp
olie til stegning
Ingredienser sauce
1 dl risvinseddike
½ dl soja
4 spsk. brun farin
2 spsk. flydende honning
2-3 tsk. fintrevet ingefær
2 tsk. maizena
4 spsk. koldt vand
Desuden:
kogte ris
ristede sesamfrø
100 g babyspinat
½-1 spidskål, snittet
4 gulerødder, i julienne
3-4 forårsløg, fintsnittede
Sådan gør du
Kødboller Rør kødet med salt, ingefær, æg og forårsløg.
Rør lidt brødkrummer i, og form farsen til 12-14 kødboller.
Steg dem i olie på en stor, varm pande, til de er gyldne og gennemstegte.
Så starter du på saucen. Kom risvinseddike, soja, brun farin, honning og ingefær i en kasserolle og kog op, til sukkeret er smeltet.
Opløs maizena i koldt vand og pisk det i saucen. Lad saucen koge op i et minut eller to, eller til den er tyknet.
Vend de varme kødboller i den varme, tykke sauce.
Anret ris i dybe tallerkner med spinat, kål og gulerod og top med kødboller, ristede sesamfrø og forårsløg.
Servér straks.
TIP: Kødbollerne kan også laves af hakket kylling.
Sådan ser bogen ud:
Læs også: