Læs også:

Close
fem på stribe bog bøger

Fem på stribe: Boginspiration til dig

Kultur  | 

Der er noget ved bøger – noget magisk som jeg elsker … Bøger er gode for krop og sjæl og ikke mindst hjerne. Her får du lidt inspiration til november måneds læsning. Her er fem gode bøger på stribe

Jeg elsker bøger – bøger i alle afskygninger. Jeg kan bare ikke få nok. Vi tager nu hul på en dejlig vintermåned, hvor mørket hurtigt sænker sig over dagen … Her får du fem gode grunde til at finde et hyggetidspunkt og kaste dig over bøgerne – store som små – gamle som nye, mens vi nyder de hyggelige mørke dage. Så er du klar til HYGGE – for hygge er for mig at læse en god bog.

fem på stribe bog bøgerSå er der ny boginspiration til dig … (Foto: MY DAILY SPACE)

Den kloge

‘Ting, jeg har lært, da det var for sent’ er Petra Nagels hudløst ærlige fortælling om vejen ind i voksenlivet, og om alle de ting, hun ville ønske hun vidste, da hun var 20 år, og livet knap var begyndt.

Vi kender journalist og tv-vært Petra Nagel fra programserier som ‘Petra elsker sig selv’ og ‘Petra får en baby’, hvor vi fik et indblik i, hvordan man kan tackle alt fra kærestesorger og Tinderdates, til barnefødsel og voksenlivet. I bogen beretter Petra om sine ungdomsår og alle de sjove, mærkværdige og akavede oplevelser, der har gjort hende til den hun er i dag.

I bogen giver Petra Nagel sit bud på, hvad der havde været godt at vide, da hun stod i den mærkelige overgangsfase mellem ung og voksen, og hvordan det kunne have hjulpet hende, da hun var ung, usikker og konstant hungrede efter nye tatoveringer og grimt tøj. Det er samtidig en fortælling om at blive voksen og skulle navigere i det nye livskapitel, det er at blive mor.

‘Ting, jeg har lært, da det var for sent’ er Petra Nagels første bog. Og det er en virkelig god og rammende og også tankevækkende bog – for alle – for man kan ikke undgå at ‘blive lidt ramt’ eller der sættes tanker i gang. Som med citatet ‘Livet leves forlæns og forstås baglæns’, så er det også således med mange af de her ting, hun kommer ind på – altså sådan lidt – hvis jeg bare havde vidst …

petra nagel ting jeg har lært da det var for sent bog

‘Ting, jeg har lært, da det var for sent’, 189,95 kr., saxo.com

Den fængende

‘Giftmagersken’ er en fængende bog, der foregår i to tidszoner – 1791 og nutiden.

En kold februarnat i 1791 venter Nella i sit skjulte apotek bagerst i en mørk Londongyde på sin seneste kunde. Nella var engang en respekteret helbreder, men bruger nu sine evner i en mørkere sags tjeneste – hun sælger velcamouflerede gifte til desperate kvinder, der er villige til at begå mord for at slippe af med mændene i deres liv. Men da hendes nye kunde viser sig at være en fremmelig 12-årig ved navn Eliza Fanning, sætter et uventet venskab gang i en serie af begivenheder, der bringer Nellas verden i fare og truer med at afsløre de mange kvinder, hvis navne står opført i hendes register.

I nutidens London møder vi Caroline Parcewell, som engang drømte om at kunne leve af sin interesse for historie. På grund af sin mands utroskab er hun nu alene og ulykkelig på den rejse, som skulle have været en fejring af deres 10-års bryllupsdag. Da hun finder en gammel apotekerflaske ved Themsen, bliver hun draget til at undersøge dens oprindelse.

Snart viser det sig, at hun har fundet en forbindelse til de uopklarede ’apotekermord’, som hærgede London for over to århundreder siden. Da Caroline graver dybere, kolliderer hendes liv med Nellas og Elizas, for historien tager en chokerende drejning – og ikke alle overlever.

En bog der bare overrasker og holder en fangen – til sidste side …

giftmagersken sarah penner

‘Giftmagersken’, 229,95 kr., saxo.com

Den tykke med juleopskrifter

I ‘Meyers Jul’ deler Claus Meyer mere end 250 skønne opskrifter på både klassisk, grøn og moderne julemad. Og det er noget en gigantisk juleelsker, som jeg er, værdsætter.

Den murstenstykke bog er nærved den perfekte julekogebog! Med inspiration fra både danske og udenlandske traditioner har han udvalgt mere end 250 opskrifter til julens mad. Her er både til julefrokosten med sild, laks, paté, riletter og salater samt juleaftens gris, and, gås og grønt samt de alle søde ting indimellem. Opskrifterne er fyldt med klassikere og nye favoritter, samt masser af inspiration til grønne indslag til julebordet.

Elsker alt ved den bog …

meyers jul bog

‘Meyers jul’, 349,95 kr., saxo.com

Den mest væmmelige (men gode) krimi

Sommeren 2017: Mariam og datteren Iben kommer op at skændes under en indkøbstur. Da Iben bliver væk, er Mariams første indskydelse, at datteren har gemt sig for at straffe hende. Hun ved, at hun burde gå rundt og lede, men i stedet kører hun væk i raseri. Først da hun kommer hjem til sin mand om aftenen, går det op for hende, at Iben ikke er løbet sin vej. Hun er forsvundet. Så da politifolkene Roe og Ronja bliver sat på sagen, er der allerede gået mange timer siden nogen sidst så Iben.

Begyndelsen af 00’erne: Liv læser til sygeplejerske og bor i et kollektiv med to unge fyre. Efter en fest beslutter kollektivet sig for at købe en kæmpe pyton, som de døber Nero. Liv er draget af slangen fra første sekund. Hun passer den på sit værelse og udvikler en usædvanlig og intim forbindelse med den. Men i takt med at slangen vokser, skal der også større og større bytte til at mætte den…”Krybdyrmemoirer” er en makabert dragende historie med mord, svigt, en mystisk guldnøgle – og et hamskifte eller to.

Silje O. Ulstein (f. 1985) er cand.mag. i litteraturformidling og uddannet på den norske krimiforfatterskole og Skrivekunstakademiet i Bergen. Hun debuterer her med ‘Krybdyrmemoirer’, som allerede er solgt til mere end 10 lande. Det er noget af en debutroman at komme med – hold da op – jeg er ‘blown away’. Hvor er hun en mesterlig fortæller – og tænk et plot en masse tråde, der samles til allersidst …

krybdymemoirer silje o. ulstein bog

‘Krybdyrmemoirer’, 249,95 kr., saxo.com

Den episke roman om kærlighed, længsel og omsorg

‘Byen i skyerne’ af Pulitzer-prisvinderen Anthony Doerr er en svimlende og tætvævet skæbnefortælling på tværs af tid og rum.

Anna vokser op uden sine forældre i 1400-tallets Konstantinopel. Hun bor i et hus udelukkende beboet af kvinder, som lever af at brodere præsternes kåber. Ved et tilfælde får Anna fingrene i et manuskript fra fortiden, og hun tryllebindes af dets fortælling om drengen Aithon, der drømmer om at kunne flyve op til Byen i skyerne. Imens angribes Konstantinopel udefra, og Annas søsters sygdom, truer med at ende hendes dage snart. Uden for bymurene står bondedrengen Omeir. Han er blevet tvunget i krig af Konstantinopels fjender, og længes efter sit hjem. Men så møder han Anna.

500 år senere instruerer den tidligere krigsfange Zeno fem skolebørn i et skuespil, som er baseret på Aithons historie, på et bibliotek i Idaho. Men på biblioteket lurer faren for den sindsforvirrerede klimaaktivist Seymors blodige planer.

Længere fremme i tiden på rumskibet Argos nedskriver Konstance Aithons fortælling, som hun har lært fra sin far. Selv har hun aldrig set Jorden.

Bogen er i ordets forstand en fantastisk fortælling om en række menneskelige skæbner, der knyttes sammen i Anthony Doerrs gribende portræt af menneskelivet og dets mange sider og facetter. Tyk men bestemt ikke for tyk. Man har faktisk slet ikke lyst til at stoppe med at læse.

byen i skyerne anthony doerr bog

‘Byen i skyerne’, 239,95 kr., saxo.com

 

Læs også:

Pundkagen med blodappelsin

 

pundkage asta just schack

· Mere fra samme kategori ·