
Plantebaseret brunch: Fuldkornsscones med skyr
Plantebaseret mad vinder mere og mere frem. Og vi har fået denne opskrift på fuldkorsscones med skyr fra bogen ‘Plantebaseret familiemad’
‘Plantebaseret familiemad’ er Stina Dannerfjord og Isabel Christensens grønne kogebog, der gør vejen til et sundt og grønnere liv nem og velsmagende.
Disse fuldkornsscones med skyr smager fantastiske nybagte og er et godt og sundt alternativ til almindelige scones. De er dog mere brødagtige end kageagtige, men de er lige så lette og hurtige at bage. Jeg elsker dem nybagte med smør eller til at dyppe i suppe dagen efter. Ja faktisk kan du bruge dem til lige hvad du har lyst til. Også perfekte til den planterede brun …

Trods gode intentioner om sundere og grønnere madvaner, kan det være svært at implementere i en travl families hverdag. Derfor har Stina Dannerfjord og Isabel Christensen udviklet en række enkle, skønne plantebaserede opskrifter til ‘Plantebaseret familiemad’, der vil bringe glæde ved hele familiens middagsbord for store og små …
Der bliver cirka 8 – 10 stk. …

Det skal du bruge
Ingredienser
200 g grahamsmel
50 g sojamel
½ tsk. salt
1 tsk. bagepulver
60 g smør
1 spsk. rørsukker
1½ dl skyr eller Alpro Go On
olie til pensling
Sådan gør du
Kom de to meltyper i en skål, og bland med salt og bagepulver.
Gnid smørret ind, til massen er grynet, tilsæt derefter sukker.
Kom skyr i, og bland det til en blød dej.
Hæld dejen ud på et melet bord, ælt den med let hånd, og rul dejen ud, til den er ca. 3 cm tyk.
Tryk derefter cirkler ud, brug et glas eller en kop, der måler ca. 6 cm i diameter.
Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, pensl med olie, og drys med sesamfrø.
Bag i en forvarmet ovn ved 220 grader i 12-15 minutter.
Bollerne bør nydes nybagte, da de klart er lækrest sådan!
Sådan ser bogen ud:
Læs også: