Læs også:

Close
folkekirkens nødhjælp

NEWS: Aarhus-koncern indgår klimaaftale med Folkekirkens Nødhjælp

Nyheder  | 

Aarhus-koncern indgår klimaaftale med Folkekirkens Nødhjælp · Flere gæster får Tivoli til at se lysere på forventningerne til 2021 · Mistænkt narkohandler smed cykel på betjent · Magasin og Spotly støtter kunsten på populær designfestival · Dagens video: Ikke alt kan gøres lige pænt · Fredagsfjol: Gode drømme er godt at have

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Aarhus-koncern indgår klimaaftale med Folkekirkens Nødhjælp

JPS Marselis, med hovedsæde i Aarhus, indgår klimaaftale med Folkekirkens Nødhjælp. Koncernen ønsker både at gøre en forskel for klimaet og hjælpe de samfund, der lider under klimaforandringerne.

Der er tale om en treårig klimaaftale med Folkekirkens Nødhjælp til i alt 300.000 kroner, som går til en bred klimaindsats bestående af klimatilpasning, katastrofeforebyggelse og plantning af 2.000 træer i Uganda.

– Vi er glade for at have indgået en aftale med Folkekirkens Nødhjælp, fordi aftalen ikke alene gør det muligt at gøre en forskel for klimaet med træplantning, men også for de befolkninger, der rammes hårdest af klimaforandringer. Udover vores eget fokus på bæredygtighed ønsker vi at tage ansvar for verden omkring os. Plantningen af træer hænger godt sammen med det arbejde, vi allerede gør med bæredygtighed i koncernens virksomheder – særligt i forhold til vores produktion af træprodukter og af vandplanter. Alle vores virksomheder tager vores samfundsansvar meget seriøst, udtaler Søren Christian Madsen, direktør i JPS Marselis.

Folkekirkens Nødhjælps klimaaftale med JPS Marselis og andre virksomheder og foreninger er en bred klimaindsats, der hviler på tre ben: Plantning af klimatræer i Uganda, som optager CO2 og bidrager til et mindsket klimaaftryk. Klimatilpasning, hvor småbønderne i Uganda lærer om nye landbrugsmetoder og afgrøder, der kan modstå klimaforandringerne. Og endelig bidrager aftalen til en katastrofefond, der gør Folkekirkens Nødhjælp i stand til at yde akut hjælp, når naturkatastrofer rammer verdens fattigste.

I Folkekirkens Nødhjælp ser generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen frem til det nye samarbejde om en styrket klimaindsats i Uganda:

– Vi er utroligt glade for aftalen med JPS Marselis, der styrker vores klimarbejde i Uganda og hjælper den fattige befolkning med at opbygge samfund, der kan modstå stigende temperaturer, tørke og oversvømmelser. Der er et stort behov for, at private virksomheder involverer sig i klimaindsatser i udviklingslandene og bidrager til den bredere opfyldelse af verdensmålene. Opgaven er enorm, og vi kan ikke løfte den alene, men har behov for partnerskaber på tværs af sektorer,” lyder det fra Birgitte Qvist-Sørensen.

Læs mere om Folkekirkens Nødhjælps klimaaftaler her.

JPS Marselis består af to forskellige aktivitetsområder: En ejendomsdel og en industrieldel. Under JPS Ejendomme hører Dansk Administrationscenter, som både administrerer JPS Ejendommes egne ejendomme, eksterne kunders ejendomme samt en række ejendomsselskaber i hele Danmark. JPS’ industrieldel omfatter JPS Aquatic Group, Hornbaek Group, Vahle og Nordic Hotels i Nigeria. Tropica og Dennerle, som er en del af JPS Aquatic Group, producerer akvarieplanter til kunder over hele verden. Koncernen beskæftiger i dag knap 400 medarbejdere og har en årsomsætning på cirka 495 millioner kroner.

folkekirkens nødhjælp
JPS Marselis indgår aftale med Folkekirkens Nødhjælp … (Foto: Folkekirkens Nødhjælp)

Læs også: Folkekirkens Nødhjælp skal rydde op efter borgerkrigen i Libyen

Flere gæster får Tivoli til at se lysere på forventningerne til 2021

Med et stigende gæstetal og en række stærke nyheder, ser Tivolis økonomiske situationen mere positiv ud end forventet. Det er baggrunden for den meddelelse Tivoli har sendt til fondsbørsen i dag, hvor forlystelseshaven varsler et reduceret underskud for 2021 ift. de forventninger, som Tivoli meldte ud tidligere på året. Med udsigt til et Tivoli fri for Covid-19 restriktioner er der grundlag for optimisme i forhold til forlystelseshavens kommende sæsoner, som er Halloween og Jul i Tivoli.

For 2021 var forventningen en omsætning i niveauet 600 millioner kroner og et underskud før skat i niveauet 75-100 millioner kroner. Tivoli forventer nu en omsætning i niveauet 650-700 millioner kroner, og et underskud før skat i niveauet 65 millioner kroner.

– Tivoli har særligt i sensommeren 2021 haft flere gæster end forventet. Det er en udvikling, der har taget fart i takt med, at restriktionerne er blevet lettet og gæsterne for alvor har kunnet tage godt imod de mange nye aktiviteter. Nu venter Halloween i Tivoli lige om hjørnet og det er traditionelt en stærk sæson for os. Vi skruer i år ekstra op for uhyggen med to scaryhouses og den spektakulære udsmykning Tivoli er kendt for, forklarer Susanne Mørch Koch, direktør Tivoli. 

I 2021 har Tivoli blandt andet åbnet Danmarks største permanente scaryhouse Villa Vendetta, gennemført en general styrkelse af Tivolis gastronomiske udbud, åbnet Michelin pop-up restauranter, og introduceret Havefest samt flere nye Festivaler i Tivoli. Den positive udvikling over sommeren viser, at gæsterne har taget godt imod rækken af nye satsninger, og har udnyttet Tivolis udbud bredere end det er set de forrige år.

– Målsætningen er at gøre de kommende sæsoner i Tivoli til et vitalt symbol på, at normaliteten er tilbage i Danmark og København. Restriktionerne forhindrede mange i at komme til Halloween i Tivoli sidste år og Jul i Tivoli måtte lukke næsten før vi kom i gang. Det er nu vi og vores gæster for alvor skal tage revanche, og det glæder vi os til i Tivoli, slutter Susanne Mørch Koch.

Halloween og Jul i Tivoli på vej
Årets sommersæson slutter næste uge søndag den 26. september. Tivoli åbner igen portene for Halloween den 14. oktober for 16. gang og holder åben til og med den 7. november, mens julesæsonen kommer til Tivoli fra den 19. november og strækker sig til den 2. januar 2022.

Tivoli Halloween København
Halloween i Tivoli er altid en gysende oplevelse … (Foto: Christoffer Anias Sandager / Tivoli PR)

Læs også: Lav selv Cakenhagens mousse af hvid chokolade

Mistænkt narkohandler smed cykel på betjent

En patrulje fik tirsdag kl. 19.33 mistanke til, at to mænd var i gang med at handle stoffer på Janus La Cours Gade i Aarhus C. Da patruljen steg ud og tog kontakt til mændene, kastede den ene sin cykel, som han stod med, mod den ene betjent, der blev ramt på skinnebenet. Herefter stak begge mænd af til fods.

Det lykkedes den ene at stikke af, mens en 26-årig mand blev anholdt på Vester Allé, blandt andet efter hjælp fra en borger, der pegede betjentene i rette retning under eftersættelsen.

Den 26-årige havde undervejs smidt den taske, han havde haft på, da betjentene havde fået øje på ham. Tasken fandt patruljen efter en gennemgang af flugtruten, og i den lå flere poser med hash og skunk og nogle tusinde kroner i kontanter.

Fundet fik politiet til at foretage en ransagning af mandens lejlighed i Aarhus. Her lå der en del salgsposer med hash og skunk, flere tusinde kroner i kontanter og en digitalvægt.  Den 26-årige blev sigtet for salg af euforiserende stoffer, og derudover blev han sigtet for vold mod en polititjenestemand.

skunk hash
Mand smed cykel på betjent og fik senere ransaget sit hjem, hvor man fandt narkotika … (Foto: Unsplash)

Læs også: Flere unge føler sig presset til at drikke

Magasin og Spotly støtter kunsten på populær designfestival

Du kan opleve de mest lovende danske kunstnere og designere, når Magasin i samarbejde med showroom-virksomheden Spotly tager del i den populære festival 3daysofdesign, der løber af stablen fra i går og til og med i morgen lørdag.

Netop i disse dage afholdes den populære kunst- og designfestival 3daysofdesign, som er kendt for at fremvise nye og inspirerende kunstnere og designere. Og Magasin har indgået partnerskab med showroom-virksomheden og deleplatformen Spotly for at støtte op om kunsten.

Støtten til nye kunstnere er en værdi, som både Magasin, Spotly og 3daysofdesign deler, mener Brand Manager i Magasin Britta Luplau.

– I mere end 150 år har Magasin støttet unge talenter inden for mode, kunst og design og hjulpet dem med at nå ud til et bredere publikum. Derfor glæder vi os utroligt meget over samarbejdet med Spotly og 3daysofdesign, hvor vi er sammen om at støtte de kreative og deres vigtige arbejde, udtaler Britta Luplau.

Til Magasin x Spotly x 3daysofdesign kan du opleve nøje udvalgte kunstnere, der står bag banebrydende koncepter på den danske design-og kunstscene, heriblandt Pelle Staack, Øje-blik, Kaja Skytte, Krista Rosenkilde og Stine Leth.

Signe Byrdal Terenziani, der er Managing Director hos 3daysofdesign, fortæller om samarbejdet:

– Magasin og Spotly er et fantastisk eksempel på, hvordan vi gennem vores designfællesskab kan være med til at hjælpe upcoming brands og kunstnere på vej. Det har en helt afgørende værdi – både for den danske designscene, men også for 3daysofdesign som årlig designfestival. Hos 3daysofdesign er vi afhængige af vores udstillere, deres dedikation og deres engagement. Det, at Magasin deltager, er et symbol på netop dette engagement, som vi værdsætter enormt meget.

3daysofdesign foregår på forskellige lokationer rundt omkring i København, og Magasin x Spotlys showcase vil foregå på St. Regnegade 2 i København K fra kl. 10-17. Lokalerne er til lejligheden blevet kurateret i samarbejde med Spotly.

– Samarbejdet med Magasin viser, hvad nye typer af showrooms giver af muligheder for de kreative, der har brug for platforme til både at arbejde og udstille. I Spotly arbejder vi med bedre udnyttelse af byens rum, og udstillingen under 3daysofdesign viser, hvordan vi gennem modige partnerskaber, pop-ups og fleksible udstillingslokaler kan skabe oplevelser i byen på nye måder. Vi synes, det er ret fantastisk, at Magasin tør give tøjlerne til nye kreative og stable en kunstnerisk udstilling på benene uden for Magasins rammer, slutter Aya Fabricius, der er Co-founder & Chief Creative Officer hos Spotly.

stine leth
Se den fine udstilling i dag eller i morgen …(Foto: Magasin)

Læs også: Kulturguide for september måned 

Dagens video: Ikke alt kan gøres lige pænt

Fredagsfjol: Gode drømme er godt at have

· Mere fra samme kategori ·