Læs også:

Close
root passion shortcut

Shortcut: Lav en lækker ‘Root Passion’ smoothie

Mad  | 

Hvad med at lave en ‘Root Passion’, der både er mega sund men som også smager fantastisk og som bonus er nem at lave. Den er fra bogen Shortcut skrevet af Mads Bo

Shortcut er den ultimative genvej til mere frugt og grønt – i dit liv! Danmarks juice- og smoothiemester Mads Bo holder dig i hånden og har fjernet enhver forhindring for ikke at indtage de dagligt anbefalede 600 gram frugter, bær og grøntsager – og alle kan faktisk være med.

Fælles for alle opskrifterne i bogen er, at de smager fantastisk og kan laves i en håndevending. Opskrifterne indeholder 30-40% grøntsager, ogde  består af vand fra hanen og kun fire ingredienser, der alle kan købes i dit lokale supermarked. Du finder dertil ugeplaner med indkøbsliste, gode råd om prepping og forslag til erstatning af ingredienser. Aldrig har det været nemmere at lave og indtage silkebløde, smukke og velsmagende smoothies …

root passion shortcut
Så er der dømt Root Passion smoothie … (Foto: Ditte Capion)

Passion for rødder

Der er masser af gode rødder i den danske grøntsagsfamilie. De vokser dybt ned i jorden og suger alt det bedste til sig. De er sprøde, saftige og intet mindre end geniale i smoothies. Man skal lede længe for at finde en lækker smoothie med persillerod – men her er den!

Opskriften smager som ingen anden smoothie, og er overraskende fin, mild og rund. Vær dog opmærksom på, at opskrifter med rodfrugter, og især persillerødder, måske skal blendes en smule længere end normalt grundet deres høje fiberindhold.

mads bo shortcut
Mads Bo har lavet en bog, der gør det super nemt at være sund … (Foto: Nicoline Lodahl Karlsen)

Udover de gode kostfibre, der både gavner fordøjelse og mæthed, er opskriften proppet med jern, kalium og folat. Du finder også masser af C- og E-vitamin, der begge fungerer som antioxidanter.

Det skal du bruge

Ingredienser
1 håndfuld frossen mango (100 g)
1 banan
1 mellemstor persillerod (100 g)
1 passionsfrugt
3 dl vand og isterninger

Sådan gør du

Skær passionsfrugten over og skrab dens indhold over i blenderkanden.

Tilføj de resterende ingredienser og en håndfuld isterninger til at nedkøle smoothien.

Blend til den ønskede konsistens er opnået.

Smoothie fif:
Rodfrugter er særligt rige på fedtopløselige vitaminer og mineraler. Hvis du ønsker optimal optagelse, kan du tilføje en spiseske god kvalitetsolie.

 

Sådan ser bogen ud:

shortcut

 

Læs også:

8 grunde til at stoppe madspild

 

grøntsag løg natur (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·