Læs også:

Close
aktie aktiekursser investere

Sådan kommer du i gang med at investere

Økonomi  | 

Har du også overvejet det – at prøve at investere … Så får du her nogle gode tips til at komme i gang. Sådan kommer du i gang med at investere

Det er blevet rigtig populært at investere sine penge i forskellige slags investeringsmuligheder. Dette er grundet de negative renter, som flere banker har tilskrevet sig, hvis man har penge stående frit på en konto hos dem.

Derfor kan det altså være en rigtig fornuftig ide at vælge at investere sine penge, og der findes mange forskellige måder, hvorpå du gør det. De mest almindelige er aktier og obligationer, men der er også rigtig mange andre platforme, man kan handle på. Nedenfor vil vi gennemgå, hvordan du kan vælge at investere dine penge.

pige kvinde kaffekrus boss chef job (Foto: Unsplash)
Bestem selv hvordan du vil investere … (Foto: Unsplash)

Aktier er stadig de mest stabile

Rigtig mange investerer i aktier, og dette er der rigtig god grund til. Aktier har i mange år været de mest stabile på markedet, og det er de også stadigvæk. Selvom man kan risikere, at aktiemarkedet pludselig tager et styrtdyk, så viser historikken også, at de mere eller mindre altid kommer stærkt tilbage igen, og at man ofte ender med overskud.

Når du handler med aktier, er det en rigtig god ide at sprede din investering, hvilket vil sige, at du ikke kun investerer i én bestemt ting, men derimod spreder dine penge på flere ting. På denne måde er du mere sikker, hvis der pludselig sker et stort dyk inden for én af de områder.

computer arbejde pige (Foto: Unsplash)
Vidste du, at aktier stadig er de mest stabile … (Foto: Unsplash)

Obligationer er til dig, der vil være forsigtig

Selvom man kan regne med, at man får et afkast ved aktier, er der også en stor risiko, og derfor vælger mange i stedet at investere i obligationer i stedet. Der er også mange, der vælger at investere i både aktier og obligationer, og på den måde spreder de risikoen, hvilket kan være rigtig smart.

Når du vælger at investere i en obligation, så låner du pengene til en eller anden slags virksomhed, hvor du får en rente for det. Derfor er det noget mere stabilt end en aktie, og er derfor noget for dig, der gerne vil have mere ro i maven, når du investerer. Hvis du vælger at investere i obligationer, er der dog ikke så gode chancer for et stort afkast, så det er også vigtigt at have i mente.

investere penge
Obligationer er for dig, der gerne vil være forsigtig … (Foto: Unsplash)

De nye handelsmuligheder

De senere år er der kommet nye investeringsmuligheder til såsom Bitcoin og Ripple (XRP). Ripple står for at gøre overførsler via forskellige lande og kontinenter meget mere tilgængelige og hurtige, end hvad man ser i en helt almindelig bankoverførsel.

Du kan dog også købe xrp, og kan derfor handle med dem, hvilket derfor også er en måde at investere sine penge. Der findes således forskellige måder, hvorpå du kan investere, og du bør vælge den måde, der passer bedst til dig og dine behov.

Læs også:

3 simple råd til at få ryddet op i økonomien

 

pige dame glad smile mobil computer tjekke kaffe sidde ned (Foto: Pexels)

· Mere fra samme kategori ·