Læs også:

Close
par parforhold kæreste

Parforhold: Gode råd når du er uenig med kæresten

Mit liv  | 

At være enig om alt er utopi – sådan fungerer et parforhold sjældent. Uenighed opstår. Men det gode er, at der med lidt opmærksomhed og ‘stoppen op’ og lige tænke sig om, måske er en måde, at uenighederne kan løses på

Lige så fantastisk og smukt det kan være at være i et forhold, lige så frustrerende og ondt kan det også være. For uenigheder, tvivl og frustrationer opstår. Både i den store og mindre skala. Men første step er dog at acceptere, at der ER og vil komme uenigheder i et parforhold. Om man så dernæst måske kan løse dem og ikke lade dem eskalere, er en anden sag. Men hvis man starter med at ærlig overfor sig selv og sin partner, så er man i hvert fald et vigtigt skridt ‘videre’. For ofte kan uenighed eller konflikter løses. Her får du nogle nemme og faktisk ret indlysende måder, du kan imødegå eller tilgå en krise i forholdet …

par parfohold kærester (Foto: Unsplash)
Alt er sjældent ‘lyserødt’ i et parforhold – men det gode er, at du kan gøre noget for at undgå, at situationer ekskalerer eller bliver uløselige … (Foto: Unsplash)

Fire gode råd:

De fire gode råd hedder i fagsprog kaldes ‘faresignaler’. Læs med og slip for at falde i ‘fælden’ …

1. Nedvurdering

Sådan lidt ‘gliden af’ – man trækker måske bare på skuldrene og lader ‘stå til’. Ikke VIL eller forsøger at forstå, hvad det er der for en uenighed … Det skal både du og din kæreste dog tvinge jer selv til. Måske du bare nægter at forstå og tror, det går over – det gør det så ikke altid … Så stop argumenteringen og de negative udtalelser. Stop og prøv at starte forfra …

2. Optrapning

Nogen har mere temperament end andre – og vrede og frustration kan nærmest komme ud mellem tænderne. Men lad være, for der er aldrig kommet noget positivt ud af, at ‘hælde’ det hele (alle frustrationerne) ud som et voldsomt vandfald.

Tag dybe indåndinger – og tænk dig om. Og lad vær med at generalisere og bruge ord som ALTID eller ALDRIG i en diskussion. For de ord er jo ikke rigtige, at det ‘altid’ eller ‘aldrig’ er sådan – også selvom det for en selv kan føles sådan.

Tal ikke kun ud fra, hvad den anden gør forkert – også selvom det er det, du har allermest lyst til. Du kan godt tænke og mene det, men udfaldet skulle jo gerne være en god og saglig snak med et positivt output, og det kommer ikke ved at ‘overfalde’ din partner.

par kærester
Husk ikke at tolke alt negativt … (Foto: Unsplash)

3. Negativ tolkning

Dette er en klassiker … Alle falder i den fra tid til anden. Vi ser, tror, føler det værste … Vi ‘kører os selv op’. Og den anden tillægges mange negative intentioner. Men ofte så fortolker vi det partneren gør ud fra egne negative følelser, og partneren ses med et ‘negativt filter’.

Måske din partner er irriterende og gør ting, der irriterer dig og ikke passer dig eller din tankegang. Men husk han jo ikke gør det ud fra et ønske om at gøre dig sur eller ked af det eller dit liv surt. Så lad vær med at tolke og lave dine egne konklusioner … Tag i stedet en snak om det.

4. Tilbagetrækning

Kender du det – tavsheden – den som både kvinder og mænd kan være rigtig gode til. Alt det uudtalte – alt det luften er ‘tyk af’ og så ‘ikke siges’.

Der er ingen hævede stemmer, smækken med dørene eller brugen af grimme eller store ord. Fælden handler simpelthen om at trække sig. Hverken at være der fysisk eller psykisk. Men den ligger som et tykt tæppe i hele rummet, når man er sammen.

Ofte kan ‘stilheden’ føles meget værre og gøre en helt afmægtig – ja endda ensom i forholdet. En virkelig smertefuld ting, som skal skal tages, før den kommer for langt ud, og vejen tilbage er for bumpet. Stilhed løser ikke konflikter og uenigheder – den gør det kun værre.

kæreste hænder trist
At trække sig løser ikke en k(Foto: Unsplash)

Husk – gør noget

At lade tingene ‘stå til’ – og tro eller forvente, at tingene ‘bliver bedre’ det sker sjældent. Så bedste råd er gør noget – gerne noget velovervejet og ikke bare impulsivt …

love kærlighed date kæreste (Foto. Unsplash)love kærlighed date kæreste (Foto. Unsplash)
Kom videre – sammen … (Foto. Unsplash)

De tre punkter for at komme videre – sammen

1. Tag begge ansvar.

3. Start samtaler. Måske fra et andet perspektiv.

3. Ryst det af jer.

At være i et forhold kræver virkelig meget af begge parter – noget ‘give and take’ … Husk på hvad du i sin tid faldt for. Og husk at vi både som køn og som mennesker er og kan være forskellige, og der sjældent er en løsning eller grund på en ting.

Og husk – du har ikke altid ret. Selvom man selv synes det …

pige smil
Held og lykke med kærligheden … (Foto: Unsplash)

Læs også:

10 tegn på du er forelsket – og lidt bims

 

kys par kæreste (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·