Læs også:

Close
rabens saloner

NEWS: Rabens Saloner viser deres 2022 kollektion frem på CFW

Nyheder  | 

Rabens Saloner viser deres 2022 kollektion frem på CFW · Sommerferie gav trafikrekord på Storebælt · New Yorks guvernør træder tilbage · ØreSound Festival melder tæt på udsolgt · 17-årig omkommet i drukneulykke · Copenhagen Pride starter i dag · Dagens billeder: Et svært farvel blev til et nyt goddag

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Rabens Saloner viser deres SS22 kollektion frem på CFW

Tirsdag var en stor dag for Birgitte Rabens og hendes brand Rabens Saloner, i det hun for første gang afholdt et show. Efter 13-14 år i branchen tog hun tirsdag aften revanche og debuterede under Knippelsbro ved vinimportøren Rosforth & Rosforth.

Her viste hun. sammen med kunstnerne Gioele Amaro og Olafur Eliasson, hvordan lyset på spektakulær vis kan blendes sammen med spændende design og modeitems, som vi kan se frem til næste forår. For det var SS22, der blev vist.

rabens saloner
En smuk kjole fra Rabens Saloners første show nogensinde på CFW …. (Foto: Rabens Saloner PR)

Læs også: Bæredygtighed: Birgitte Raben om at vi skal passe på vores klode

Sommerferie gav trafikrekord på Storebælt

Juli blev den største rejsemåned hidtil i broens historie. I alt kørte 1.349.545 køretøjer over bæltet i juli, svarende til en daglig gennemsnitstrafik på 43.534. Rekorden slår den tidligere månedsrekord fra juli 2020 på 1.293.596 køretøjer.

Foruden månedsrekorden blev der også sat ny døgnrekord. Lørdag den 31. juli blev den travleste rejsedag på broen med børnefamilier i tætpakkede biler på vej til og fra sommerferie. I alt 56.291 biler kørte over broen og slog dermed den tidligere døgnrekord, der blev sat den 17. juli i år.

Weekendrekorden fra uge 30 i 2019 blev også slået tre gange i juli måned, senest da 107.665 biler passerede Storebælt i weekenden den 31 juli / 1. august, hvor der var mest pres på hjemturstrafikken efter sommerferien.

Generelt har antallet af personbiler over Storebælt siden nedlukningen i marts 2020 fulgt de løbende stramninger og lempelser i covid-19 restriktionerne. Umiddelbart efter nedlukningen i marts faldt personbiltrafikken med cirka 60 pct. sammenlignet med 2019. I løbet af foråret 2020 steg trafikken og nåede tilbage på normalt niveau i sommeren 2020 med rekorder i juli. Herefter afspejlede trafikken den gradvise nedlukning fra starten af september og frem til jul og den gradvise genåbning med større stigninger i trafikken efter påske. I det første trekvarte år har antallet af lastbiler højst ligget cirka 5 pct. under niveauet i 2019, mens lastbiltrafikken siden starten af marts har ligget cirka 10 pct. over trafikniveauet i 2019.

storebæltsbroen
Selvom mange i år valgte at rejse udenlands på sommerferie viser tallene for trafikken over Storebælt, at rigtig mange har holdt ferien herhjemme. I juli kørte mere end 1,3 millioner biler gennem Storebælts betalingsanlæg og slog dermed den eksisterende rekord fra sidste sommer. (Foto: Sund &  Bælt)

Læs også: Sommertrafik på Storebælt

New Yorks guvernør træder tilbage

Delstaten New Yorks demokratiske guvernør, Andrew Cuomo, træder tilbage efter beskyldninger om seksuelle krænkelser. Det sagde han på et pressemøde tirsdag aften dansk tid. Posten overgår til Kathy Hochul (demokrat), der bliver delstatens første kvindelige guvernør nogensinde.

Andrew Cuomo aviser dog anklagerne, men undskylder. Og det er efter et stadig stigende pres, at han har måtte træde tilbage efter New Yorks justitsministerium for en uge udgav en 165-siders rapport, der fastslog, at guvernøren har udøvet seksuel chikane mod flere nuværende og tidligere medarbejdere.

Læs også: Rundt om Joe Biden

ØreSound Festival melder tæt på udsolgt

I festivalens jomfruår kan vores spritnye, københavnske mainstream musikfestival få dage før, at festivalpladsen åbner, melde om næsten udsolgt. Dette sker samtidig med at vi er i gang med at forvandle Tiøren ved Amager Strandpark fra græsplæne til frodig festivalplads.

– Det er skønt at se, at de danske musikelskere har taget så godt imod os. Det viser os, at vi ikke er alene om at crave de der festivaloplevelser, man bare aldrig glemmer, siger Jonas Nybro, Talsperson for ØreSound Festival.

Som følge af regeringens covid19-restriktioner har vi i ØreSound Festival inddelt vores publikum i fem sektioner, hvoraf flere af dem på nuværende tidspunkt allerede er udsolgt.

Især vores første programdag ‘ØreSound URBAN’ har været ualmindeligt populær hos de danske musikelskere. Torsdagens headliners spænder bredt fra ind- og udland; her kan opleves navne som den internationale stjerne Burna Boy fra Nigeria, den danske rapkomet Tessa og den albumaktuelle supergruppe B.O.C – som alle skal hjælpe os med at få kickstartet disse dage med musik, kultur og fællesskab.

Vi har haft store ambitioner om at blive den første danske festival, der tør udfordre de lange køer til madboderne og derfor har vi taget app-teknologien til et helt nyt niveau:

Noget, som de færreste nemlig har savnet eller lykkeligt glemt, er de altid eviglange køer til både madbodernes bestillings- og udleveringsluger, som altid tager tid og fokus fra det vigtigste: at nyde musikken og momentet med sine gode venner.

Vi har derfor nytænkt festivaloplevelsen og sørget for, at publikum kan bruge festivalens egen app – ØreSound – til at bestille deres mad fra et eminent udvalg af lækre madboder. VI prøver dermed at sørge for, at der ikke bliver skabt lange køer ved de forskellige boder. Det er ikke bare corona-venligt – det er også en helt ny måde at tage på festival på, som passer til de Wolt-vante, københavnske forbrugervaner.

– Vi har designet ØreSound app’en med det formål at begrænse køtid, så gæsterne kan bruge mere tid på at opleve musikken! Vi er super spændte på, hvordan gæsterne tager imod denne nye måde at bestille mad på en dansk festival, fortsætter han.

Derudover vil app’en kunne levere alle de praktiske informationer, som vi har til vores gæster, såsom at se programmet, læse om kunstnerne og se et kort over festivalen. Derudover kan du i app’en plante et træ for en flad 5’er og derigennem støtte vores vision om, at vi ikke skal tage mere fra miljøet end hvad vi giver, ved at afholde ØreSound Festival.

ØreSound Festival åbner klokken 12.00 i dag den 12. august 2021 og er placeret ud til Tiøren i København – lige ved Amager Strand og Femøren metro.

Billetter kan stadig købes på ticketmaster.dk.

øresound festival
ØreSound Festival bliver årets hidtil største festival i det danske musiklandskab. (Illustration: Øresound Festival)

Læs også: Kæmpe festival skal inspirere unge til iværksætteri

17-årig omkommet i drukneulykke

Nordjyllands Politi modtog mandag den 9. august 2021 et alarmopkald om en drukneulykke i Idrætscenter Jammerbugts svømmehal ved Fjerritslev Hostel. Det var en 17-årig ung kvinde, der var blevet fundet livløs på bunden af et bassin. Kvinden blev erklæret død tirsdag morgen.

pool swimmingpool
En trist drukneulykke fandt sted mandag i Fjerritslev … (Foto: Unsplash)

Læs også: Harmonikasammenstød

Copenhagen Pride starter i dag

Fra i dag den 12. august 2021til søndag den 22. august er København og Malmø værter for Copenhagen Pride med hashtagget #YouAreIncluded. En gigantisk fest venter forude for LGBTI+ med scener fem steder rundt i byen.

Under Copenhagen Pride kombineres Worldpride og EuroGames, og den står på det helt store eklektiske kunst- og kulturprogram, hvor alle er inviteret, og hvor der også er fokus på menneskerettigheder og at alle kan og må være med, som hashtagget også forklarer.

copenhagen pride
I dag starter Copenhagen Pride … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: LGBTQIA+ – hvad betyder ordene

Dagens billeder: Et svært farvel blev til et nyt goddag

· Mere fra samme kategori ·