Læs også:

Close
aktie aktiemarked

NEWS: Investering er det nye opsparing

Nyheder  | 

Investering er det nye opsparing · Mange borgere er bekymrede for deling af intime billeder · Stjålne Smartphones var på vej mod Spanien · Croptop forbud går viralt · ‘Vikings’-stjerne ombord på dansk fartmonster · Dagens billede: Store og små står ‘vagt i gevær’

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Investering er det nye opsparing

Med de negative renter koster det efterhånden de fleste danskere penge at have deres opsparing stående i banken. Vontobels ekspert forklarer her, hvorfor investering af ens opsparing kan være en god idé.

I dag har de fleste banker et relativt lavt loft for, hvor mange penge man kan have stående i banken, inden man skal til at betale negative renter. Derfor foreslår Henrik Herrmann, der er investeringschef for de nordiske lande hos den schweiziske bank Vontobel, at man skal begynde at se på sin opsparing i et nyt lys:

– For almindelige mennesker giver det ikke nogen mening, at man betaler for at have sine penge stående i banken. Særligt ikke, hvis man planlægger, at de skal stå der over længere tid. I stedet vil mange kunne få gavn af at investere dem, når vi taler om længere tidshorisonter. Det lyder måske fjernt for nogle, men det er jo i princippet det samme, som de fleste gør med deres pensionsopsparinger.

Vontobel er en 97 år gammel schweizisk bank, der både arbejder med private banking og investering. Banken er blandt Europas største, en af dem, der kom godt igennem finanskrisen. Herhjemme tilbyder Vontobel et bredt udvalg af investeringsprodukter.

Hvorfor investere i stedet for at spare op?

Der er andre grunde til at investere i stedet for at spare op end blot de negative renter, forklarer Henrik Herrmann:

– Nogle tænker måske kun på investering, som at man selv skal finde og købe de aktier og obligationer, man tror på. Hvor man så skal holde øje med kursen og sælge igen, når man synes, at man får en passende profit – hvis altså aktien stiger. Men der findes i dag en lang række af forskellige typer investeringsprodukter, så du både kan investere langt- og kortsigtet, og med mere eller mindre indflydelse på, hvad du selv skal stå for.

En måde, hvorpå Vontobel har gjort det lettere for folk at investere deres opsparing, er eksempelvis ved at tilbyde tematiske porteføljer, hvor virksomheder fra et marked i fremgang er blevet udvalgt og samlet af investeringseksperter.

– Er du interesseret i at investere i cybersikkerhed eller kunstig intelligens, så kan du let investere de brancher hos Vontobel uden selv at skulle til at researche dig frem til, hvilke virksomheder der har det største potentiale for afkast. Det giver dig kontrol over, hvad du vil investere i på en nem og overskuelig måde. De fleste af os har jo særlige interesser, som vi ved mere om eller er mere engagerede i, men vi kender ikke de små detaljer, som ofte er de vigtige at have styr på, når man vil investere. Så på den måde er det muligt at investere i et marked, man tror på, uden at bruge mere tid på det, end man egentlig selv ønsker, slutter Henrik Herrmann.

Fakta:

Produkter, der er knyttede til tematiske porteføljer, bliver typisk pålagt en administrationsafgift. Investorerne bærer både markedsrisikoen – på samme måde som ved direkte investering – og udstederens kreditrisiko (det vil sige den risiko at udstederen ikke kan leve op til sine forpligtelser). Produkterne er ikke kapital-beskyttede eller depotbeskyttede.

aktie aktiemarked
Folk bruger investeringer som opsparing nu … (Foto: Unsplash)

Læs også: Danske investeringer bliver stadig mere grønnere

Mange borgere er bekymrede for deling af intime billeder

Omkring 100 borgere har siden juni måned kontaktet Nordsjællands Politi i sag, hvor en 26-årig mand er sigtet for blufærdighedskrænkelse og uberettiget deling af intime billeder.

Den 26-årige mand har ifølge politiets oplysninger været administrator af et mappesystem, hvorfra der er blevet delt intime billeder af 887 borgere, har Nordsjællands Politi nu sendt breve ud til alle de borgere, som tidligere er blevet identificeret som forurettede i sagen.

Ud over de borgere, som Nordsjællands Politi har skrevet til, har man fået henvendelser fra omkring 100 borgere, som var bekymrede for, om der var blevet delt billeder af dem i forbindelse med sagen.

– Det er helt forståeligt, at der er borgere, som er bekymrede for, om de også er blandt dem, der har fået delt billeder. Vi har kontaktet alle dem, som vi har identificeret, så har man ikke hørt fra os, kan man gå ud fra, at man ikke er blandt dem, som har fået delt billeder i denne sag, udtaler Kasper Guldager, politikommissær i Nordsjællands Politi.

De mange henvendelser har medført, at svartiden til de borgere, der er omfattet af sagen, er blevet længere end først antaget, men Nordsjællands Politi forsikrer, at alle, der har henvendt sig i sagen, nok skal få svar.

Umiddelbart efter, at sagen kom til Nordsjællands Politis kendskab, blev billederne sikret som bevismateriale, hvorefter politiet anmodede de platforme, hvor billederne lå, om at sørge for, at billederne blev slettet.

Når efterforskningen er afsluttet, bliver sagerne videregivet til anklagemyndigheden.

Fakta:

Straffelovens § 232 stk. 1 om blufærdighedskrænkelse (underlagt offentlig påtale):
Den, som ved uanstændigt forhold krænker blufærdigheden, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år eller, hvis forholdet er begået overfor et barn under 15 år, med bøde eller fængsel indtil 4 år.

Straffelovens § 264d (underlagt betinget offentlig påtale):
Med bøde eller fængsel indtil 6 måneder straffes den, som uberettiget videregiver meddelelser eller billeder vedrørende en andens private forhold eller i øvrigt billeder af den pågældende under omstændigheder, der åbenbart kan forlanges unddraget en bredere offentlighed (…). Stk 2.: Foreligger der under hensyn til oplysningernes eller videregivelsens karakter og omfang eller antallet af berørte personer særligt skærpende omstændigheder, kan straffen stige til fængsel indtil 3 år.

pige smse mobil
Politiet bliver kontaktet af mange bekymrede borgere … (Foto: Unsplash)

Læs også: FOKUSNEWS: Politiets redegørelse om den omfattende sextortion-sag

Stjålne Smartphones var på vej mod Spanien

En marokkansk mand viste sig at have et stort antal stjålne danske smartphones med sig i bilen, da han sidste år blev standset af tysk politi.

En 58-årig mand fra Marokko er i dag i Retten i Sønderborg blevet idømt fem måneders ubetinget fængsel samt udvisning af Danmark med indrejseforbud i seks år for hæleri af særlig grov beskaffenhed.

Manden blev i august sidste år stoppet af tysk politi på en rasteplads ved motorvejen i Münster i Tyskland. Det viste sig, at der i den spansk indregistrerede bil lå et stort antal IPhones, andre mobiltelefoner samt TomTom GPS’er, tre cykler og en PlayStation samt flere armbåndsure.

Tysk politi kunne ikke umiddelbart bevise, at de cirka 42 smartphones var stjålet, men beslaglagde dem. Da det viste sig, at de var stjålet i Københavns-området i løbet af 2020, blev sagen overdraget til Udlændingekontrolafdeling Vest i Padborg. Herefter blev der udstedt en europæisk arrestordre på manden. Han blev i marts udleveret fra Spanien til retsforfølgelse i Danmark.

Den 58-årige forklarede i retten, at han ikke vidste, at det var stjålne ting, han kørte med. Han modtog dommen og blev varetægtsfængslet frem til udvisning kan iværksættes. Ejerne af de stjålne genstande er underrettet og har fået deres ting tilbage igen.

Mobil, lydløs, silent, forstyr ikke (Foto: Unsplash)
Stjålne Smartphones er kommet tilbage til ejermænd … (Foto: Unsplash)

Læs også: Tyverier stiger i takt med temperaturer

Croptop forbud går viralt

Det startede med  et forbud på Firehøjeskolen i Vejle, hvor det sidste uge blev forbudt at have croptop på i skole, hvor alle pigerne i udskolingen på Firehøjeskolen blev kaldt ind i et klasselokale sammen med de kvindelige ansatte på skolen. Her fik de at vide, at der ville blive indført et forbud mod den populære mavekorte bluse croptop på skolen. I samme omgang blev der sendt en mail til elevernes forældrene i udskolingen, der gjorde opmærksom på det nye forbud trådte i kraft.

Efterfølgende har der været stærk kritik fra både elever og forældre, der finder det både stødende og frustrerende at få at vide, at man går upassende klædt.

Siden har flere andre skoler været ude at deres sympati til pigerne på skolen i Vejle, og nu breder det sig også på de sociale medier. Ja, selv Anders Morgenthaler og Sofie Linde er trukket i en croptops på deres instaprofiler, og fredag eftermiddag meddelte skole, at forbud droppes.

croptop
Hvordan har du det med croptops … (Foto: Unsplash)

Læs også: Hvorfor bliver vi påvirket af de sociale medier

‘Vikings’-stjerne ombord på dansk fartmonster

Den danske skuespiller Alex Høgh Andersen, der spiller med i den amerikanske TV-serie ‘Vikings’, var torsdag ombord i den danske SailGP-båd under opvarmningen til ROCKWOOL Sail Grand Prix i Aarhusbugten, der blev afholdt i weekenden.

Den danske SailGP-båd, som har Holger Danske på sejlet, gjorde den ellers frygtindgydende Ivar Benløs fra den populære ‘Vikings’-serie en smule benovet, og den danske skuespiller var da også temmelig imponeret over båden og dens besætning.

– Det er helt vildt, hvad den her båd kan, mens den bare brager afsted med 100 kilometer i timen. Jeg var ærligt talt lidt nervøs inden sejladsen, men hele holdet er bare så imødekommende, hjælpsomme og piv professionelle, så jeg havde simpelthen den fedeste tur, fortæller Alex Høgh-Andersen og tilføjer om de store F50-katamaraner:

– Det må uden tvivl være det vildeste maskineri, jeg har haft fornøjelse af at opleve.

Forud for sejladsen havde Alex Høgh Andersen været igennem en sikkerhedstræning, hvor en sikkerhedsdykker tog Vikingsstjernen under kærlig behandling og underviste i forholdsregler ved en kæntring eller lignende.

Den danske kaptajn Nicolai Sehested nød at have Alex Høgh Andersen med ombord.

– Det er altid sjovt at vise de her både frem, men det er klart, at det er ekstra sjovt, når det er en fyr, man selv har set spille en frygtindgydende viking, der skal en tur ombord i Holger Danske. Jeg tror, vi gav ham en oplevelse, han vil huske, slutter Nicolai Sehested.

alex høgh andersen vikings
‘Vikings’-stjernen var på besøg på den danske SailGP-båd … (Foto: ROCKWOOL)

Læs også: Den sande historie om Rollo og Floki

Dagens billede: Store og små står ‘vagt i gevær’

· Mere fra samme kategori ·