Læs også:

Close
louisa lorang asian style

Lækker asiatisk aftensmad: Oksekød i Panang-karry

Mad  | 

Louisa Lorang har lavet en, ny lækker kogebog ‘Asian Style – små og store retter’. Så nu kan du selv gå i krig med de smagfulde asiatiske retter. Som denne ret med oksekød i Panang-karry

Fed og stærk panang-karry er altid dejligt. Og denne opskrift tager ikke lang tid at lave. Til gengæld smager den virkelig godt – og rester kan nemt gemmes til dagen efter.

Opskriften tager 30 minutter at lave og er til 2 personer

louisa lorang asian style
Lav en lækker asiatisk ret til aftensmad. (Foto: Anders Schønnemann)

Det skal du bruge

Ingredienser

300 g mørt oksekød, i tern eller tynde skiver

olie til stegning

salt og sukker

2 fed hvidløg, i tynde skiver

2 rødløg, i både

200 g grønne bønner, enderne nippede

2-3 limeblade

2 spsk. panang-karry (eller efter smag)

saft af ½-1 lime

1 tsk. sukker

1 dåse kokosmælk (400 ml)

6-7 små thaiauberginer, halverede

Desuden

sød basilikum

kogte jasminris

lidt ristede cashewnødder, hakkede

limebåde

Sådan gør du

Steg kødet i olie i en supervarm wok.

Steg ved monsterhøj varme, så kødet bruner, men ikke bliver tørt.

Krydr med lidt salt og sukker og tag kødet op.

Steg hvidløg, rødløg og bønner ved høj varme i den varme wok i et par minutter sammen med limeblade.

Kom panang-karry i og varm kort op. Kom kokosmælk i og kog op. Tilsæt lime og sukker.

Tilsæt de små auberginer og lad dem simre med i et par minutter. Smag til. Kom kødet tilbage i saucen.

Kassér limeblade. Vend sød basilikum i retten og servér med kogte ris, cashewnødder og limebåde.

TIP Find sød basilikum i dit asiatiske supermarked. Den giver lige det sidste touch. Thaiauberginer kan evt. erstattes af ekstra grønne bønner.

 

Sådan ser bogen ud:

louisa lorang asian style

 

Læs også:

Lav sjove slikkepinde selv

 

slikkepinde

 

· Mere fra samme kategori ·