
Lækker asiatisk aftensmad: Oksekød i Panang-karry
Louisa Lorang har lavet en ny, lækker kogebog ‘Asian Style – små og store retter’. Så nu kan du selv gå i krig med de smagfulde asiatiske retter. Som denne ret med oksekød i Panang-karry
Fed og stærk panang-karry er altid dejligt. Og denne opskrift tager ikke lang tid at lave. Til gengæld smager den virkelig godt – og rester kan nemt gemmes til dagen efter.
Opskriften tager 30 minutter at lave og er til 2 personer

Det skal du bruge
Ingredienser
300 g mørt oksekød, i tern eller tynde skiver
olie til stegning
salt og sukker
2 fed hvidløg, i tynde skiver
2 rødløg, i både
200 g grønne bønner, enderne nippede
2-3 limeblade
2 spsk. panang-karry (eller efter smag)
saft af ½-1 lime
1 tsk. sukker
1 dåse kokosmælk (400 ml)
6-7 små thaiauberginer, halverede
Desuden
sød basilikum
kogte jasminris
lidt ristede cashewnødder, hakkede
limebåde
Sådan gør du
Steg kødet i olie i en supervarm wok.
Steg ved monsterhøj varme, så kødet bruner, men ikke bliver tørt.
Krydr med lidt salt og sukker og tag kødet op.
Steg hvidløg, rødløg og bønner ved høj varme i den varme wok i et par minutter sammen med limeblade.
Kom panang-karry i og varm kort op. Kom kokosmælk i og kog op. Tilsæt lime og sukker.
Tilsæt de små auberginer og lad dem simre med i et par minutter. Smag til. Kom kødet tilbage i saucen.
Kassér limeblade. Vend sød basilikum i retten og servér med kogte ris, cashewnødder og limebåde.
TIP Find sød basilikum i dit asiatiske supermarked. Den giver lige det sidste touch. Thaiauberginer kan evt. erstattes af ekstra grønne bønner.
Sådan ser bogen ud:
Læs også: