Læs også:

Close
gazpacho

Varm sommerdag: Lav en krydret gazpacho med moset avokado

Mad  | 

Den smager både lækkert og perfekt efter en dag i solen. Prøv at lave River Cottage’s krydret gazpacho med moset avokado

Denne fristende gazpacho – en suppe af rå grønsager – er nok mere en let frokost end et solidt aftensmåltid, men den er så fantastisk, at jeg bliver nødt til at have den med i min bog ‘Spis bedre med River Cottage’. Denne version er som så mange andre baseret på tomater, og de skal smage af noget.

Minitomater på stilk er for det meste et godt valg, men store tomater er også fine, hvis du kan finde nogle, der er ordentlig modne. Afhængigt af motoren i din foodprocessor kan du ende med at få små stykker tomatskind i suppen – hvis de irriterer dig, kan du si dem bort. Savner du lidt knas, kan du servere suppen med fuldkornscroutoner eller
en håndfuld majschips.

gazpacho
Gazpacho er en rigtig sommerret …(Foto: Simon Wheeler)

Det skal du bruge

Opskriften er til 4 personer som en let frokost

 

Ingredienser 
50 g cashewnødder, opblødte i 1 dl koldt vand mindst 1 time (højst 4)

400 g modne, smagfulde tomater skåret i stykker

hvis store 1 rød peberfrugt uden frø og ribber

hakket ½ mellemstor agurk (200 g)

hakket 2 fed hvidløg, fintrevet

2 spsk ekstra jomfruolivenolie + lidt ekstra til pynt

1 spsk rødvinseddike eller sherryeddike

½ tsk spidskommenfrø, knuste, eller ½ tsk stødt spidskommen

¼ tsk røget paprika

havsalt og friskkværnet sort peber

Moset avokado 1 stor moden avokado

saften af  ½ lime

1 – 2 spsk hakket koriander (valgfrit)

1 spsk ekstra jomfruolivenolie

havsalt og friskkværnet sort peber

Sådan gør du

Kom cashewnødder og vand i en blender.

Tilsæt tomater, peberfrugt, agurk, hvidløg, olivenolie, eddike, krydderier, et nip salt og et vrid peber.

Blend, til det er glat – måske er der stadig små flager tomatskind. Du får nok brug for at stoppe maskinen og skrabe
siderne ned et par gange undervejs.

Suppen er ret tyk, men bliver det for meget, tilsættes mere koldt vand.

Smag suppen til med salt, peber og måske eddike.

Hæld den i en stor kande og stil den i køleskabet, til den er iskold (det tager minds en time). Det er en god ide også at stille suppeskålene i køleskabet.

Umiddelbart inden servering halveres, udstenes og skrælles avokadoen. Mos den groft (ikke glat – konsistensen skal være rustik) med limesaft, eventuelt koriander, olivenolie, 1 nip salt og 1 vrid peber.

Rør rundt i gazpachoen og fordel den i de kolde skåle. Top med en skefuld moset avokado og dryp med din bedste olivenolie.

 

Sådan ser bogen ud:

Cover bog river cottage

 

Læs også:

Klumme: ‘Everything happens for a reason

 

horisont himmel tanker verden (Foto: Unsplash)

 

· Mere fra samme kategori ·