Læs også:

Close
gader, københavn, brosten (Foto: Unsplash)

Pas på: Gode råd mod tricktyve

Nyheder  | 

Om sommeren er tricktyve ofte en kendt plage i større byer. Også I København. Her giver politiet dig gode råd til, hvordan du beskytter dig mod tricktyve

Københavns Politi har de seneste måneder set flere eksempler på lomme- og tricktyverier.

– Vi ser i øjeblikket flere sager, hvor borgere bliver snydt og får stjålet værdier af tricktyve, og derfor vil vi gerne gøre borgerne opmærksomme på, hvordan man bedst beskytter sig mod tricktyverier, fortæller leder af tyverisektionen i Københavns Politi, Nicklas Stage Poulsen.

storkespringvandet københavn strøget (Foto: MY DAILY SPACE)
Steder og pladser hvor mange er samlet er oplagte for trick- og lommetyve … (Foto: MY DAILY SPACE)

I forbindelse med det ene tricktyveri brugte han ’papirtricket’, som er en af de tre aktuelle metoder, politiet gerne vil gøre opmærksom på.

Lommetyve er professionelle og bruger forskellige metoder til at stjæle værdigenstande. Det er både mænd og kvinder, og de arbejder ofte flere sammen.

ur
Har du dyrt ur på, så pas ekstra på … (Foto: Unsplash)

Papirtricket

En tricktyv bruger et stykke papir, det kan for eksempel været et bykort eller et A4-papir med tekst til at dække over en genstand. Det kan eksempelvis være en mobil på et cafébord. Mens tricktyven afleder opmærksomheden med papiret, bliver mobilen stjålet.

Derfor: 

  • Vær opmærksom på din mobil eller andre ejendele, hvis en person henvender sig med et kort eller papir, når du sidder på en café eller restaurant
  • Undgå at placere dine værdigenstande fremme på bordet, når du er på restaurant eller café
kort
Vær ekstra opmærk, hvis nogen står med et stykke papir og vil spørge om noget … (Foto: Pexels)

Dansetyven

Dansetyven afleder opmærksomheden fra tyveriet ved at ’danse’ med sine ofre og går ofte efter personer med synlige værdigenstande, som fralistes under ’dansen’.

Dansetyvene begynder nogle gange med at give en high five eller beder ofret tage et billede, inden de bruger dansetricket. I flere tilfælde har vi også set, at de udgiver sig for at være flaskesamlere for at komme tættere på borgere, der sidder i byens parker.

Derfor: 

  • Vær ekstra opmærksom på dine værdigenstande, især hvis andre personer går tæt på dig
  • Råb op, hvis du bliver udsat for tyveri. Tiltræk dig opmærksomhed, så andre ser, hvad der foregår. Det kan skræmme tyven væk
dans danser mand
Pas på hvis nogen forsøger at aflede din opmærksomhede .. (Foto: Unsplash)

Den klassiske lommetyv

Lommetyven stjæler fra din taske eller jakkelomme, når du er uopmærksom. Det er ofte ved travle steder i byen som f.eks. Nørreport, Hovedbanegården og Kongens Nytorv.

Derfor:  

  • Luk dine lommer og brug gerne inderlommen eller en taske med lynlås
  • Vær opmærksom på dine omgivelser
  • Dæk din pinkode ved brug af betalingskort

Københavns Politi opfordrer til, at man med det samme ringer 1-1-4, hvis man skulle være så uheldig at blive udsat for et tyveri.

lommetyv
Der huserer også de klassiske lommetyve – så ingen synlig pung eller mobil … (Foto: Unsplash)

Læs også: 

Det vidste du måske ikke om København

københavn kommune københavns (Foto: Colourbox)

· Mere fra samme kategori ·