Læs også:

Close
corona vaccine pfizer biontech

SOMMERNEWS: Vaccineplan fremrykkes

Nyheder  | 

Vaccineplan fremrykkes · Handlen med ulovlige kopivarer udgør fortsat et massivt problem · Kvinde dræbt i ulykke med togpåkørsel · TDC NET indgår elkøbsaftale på fire nye solcelleparker · Dagens billede: Noget af en deroute · Sommerpostkort: Sommerferie på Fanø

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Vaccineplan fremrykkes

Tirsdag indgik Danmark en aftale med den rumænske regering om køb af 1,17 million doser af Pfizer/BioNTechs coronavaccine. Det oplystre statsministeriet.

– Hvis alt går vel, forventer vi, at de første doser vil være i Danmark allerede i denne uge – eller i næste uge, udtalte statsminister Mette Frederiksen (S), der forventer, at de 1,1 million ekstra doser vil betyde, at vaccinationskalenderen kan justeres i positiv retning.

Magnus Heunicke udtaler også:

– De 30-34-årige vil blive rykket frem og få en indkaldelse i denne eller næste uge. Det rykker vaccinationerne et par uger frem, forklarer Heunicke.

Der vil nu blive lavet en helt ny vaccinationskalender, der bliver offentliggjort en af de kommende dage.

De 30-34-årige vil blive inviteret til vaccination i denne uge og næste uge efter køb af ekstra vacciner fra Rumænien. Det siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til TV 2.

corona vaccine pfizer biontech
Danmark køber vacciner af Rumænien og fremrykker vaccineplan … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Første danske kommune færdigvaccineret

Handlen med ulovlige kopivarer udgør fortsat et massivt problem

Den ulovlige handel med kopivarer udgør fortsat et massivt problem, der koster danske arbejdspladser, kan have alvorlige sikkerheds- og sundhedsmæssige risici og gå ud over dansk velfærd.

Sko, tøj, elektronik, legetøj og kosmetik. Ulovlig handel med kopivarer er fortsat et massivt problem trods omfattende indsatser. Det viser en ny rapport fra OECD og den europæiske varemærkemyndighed, EUIPO, som konkluderer, at til trods for et fald siden 2016, er der ikke sket en nedgang i den ulovlige handel med kopivarer i forhold til 2013.

Ifølge rapporten udgør handlen med kopivarer op til 2,5 pct. af den samlede verdenshandel modsat 3,3 pct. i 2016 og 2,5 pct. i 2013. Samtidig estimeres det, at den samlede import af kopivarer til EU udgør op mod 5,8 pct. svarende til 119 milliarder euro om året.

– Det er fortsat alarmerende store tal, som gør indtryk. Der er ingen tvivl om, at handlen med ulovlige kopivarer stadig udgør et massivt problem og er et direkte angreb på lovlydige virksomheder, danske arbejdspladser og forbrugersikkerheden. De tydeliggør, at indsatsen til bekæmpelse af den ulovlige kopivarehandel fortsat kræver stort fokus, forklarer Barbara Suhr Jessen, sektionschef i Patent- og Varemærkestyrelsen, der koordinerer samarbejdet i Danmark mellem 12 myndigheder om bekæmpelse af kopivarer.

I undersøgelsens oversigt over told-tilbageholdelser af ulovlige kopivarer, ligger Danmark helt oppe på 6. pladsen over OECD-lande, hvis virksomheder er mest udsat for ulovlig kopiering.

Undersøgelsen bygger primært på data fra før corona-pandemien. Det fremhæves dog i rapporten, at den stigende e-handel under epidemien har ført til en massiv stigning i udbuddet af ulovlige kopivarer på alle former for online platforme, herunder på sociale medier.

– Den omfattende handel med kopivarer er et globalt problem, som skal bekæmpes fra mange fronter. Vi gør meget i Danmark, men de kriminelle bagmænd finder løbende nye veje til at sælge kopivarer og snyde forbrugerne. Det har store konsekvenser for de virksomheder, der investerer mange kræfter og ressourcer i at opbygge en succesfuld og legitim forretning. Derfor er det glædeligt, at det på EU-plan netop er besluttet at gøre bekæmpelsen af kopivarer til ét ud af 10 prioritetsområder til bekæmpelse af alvorlig og organiseret kriminalitet. Det må forventes at styrke bekæmpelsen af kopivarer i EU, siger Barbara Suhr Jessen.

Ifølge rapporten kan kopivarer spores til en række forskellige lande, men Kina er fortsat langt den største eksportør af ulovlige kopivarer.

Tidligere rapporter fra EUIPO viser, at handlen med kopivarer betyder, at 11 forskellige sektorer årligt mister 4,2 pct. af det direkte salg i Danmark. Det svarer til 6,17 mia. kr. i tabt salg for virksomhederne og knap 4000 tabte arbejdspladser i Danmark. I hele EU betyder handlen med kopivarer 468.000 tabte arbejdspladser og tabt salg for virksomhederne på årligt 446 mia. kr. inden for 11 forskellige sektorer.

Læs den samlede rapport fra OECD og EUIPO her.

Få gode råd på jegvælgerægte.dk om, hvad virksomheder kan gøre for at undgå at blive kopieret her. Her kan du også læse om, hvad du kan gøre, hvis skaden alligevel er sket.

solbriller
Kopivarer er stadig et stort problem … (Foto: Pexels)

Læs også: 10 tiltag der gør Gucci til en bæredygtig virksomhed

Kvinde dræbt i ulykke med togpåkørsel

En 35-årig kvinde blev tirsdag formiddag dræbt i en ulykke sydvest for Silkeborg, hvor et tog påkørte kvindens bil.

Midt- og Vestjyllands Politi modtog tirsdag kl.okken 9.05 en anmeldelse om en togpåkørsel ved en jernbaneoverskæring ved Funderholmevej 5 sydvest for Silkeborg, hvor en personbil blev påkørt. Føreren af bilen, en 35-årig kvinde fra Silkeborg-området, blev dræbt på stedet. Der var ikke andre personer i bilen. De pårørende er underrettet.

Der var syv passagerer i toget, og hverken passagerer eller togfører kom til skade ved ulykken.

Havarikommissionen og politiets bilinspektør har været tilstede. Politiet kender ikke årsagen til ulykken.

Politi, ulykke, blå blink, kriminel, drab, ulykke, 112
Kvinde dræbt i togulykke ved Silkeborg … (Foto: Pexels)

Læs også: Mand udleveret og fængsel i sag om drabsforsøg

TDC NET indgår elkøbsaftale på fire nye solcelleparker

Danmarks største leverandør af digital infrastruktur tager nu et afgørende skridt imod at blive en CO2 neutral virksomhed allerede i 2028. TDC NET har indgået en aftale med Better Energy om at aftage strømmen fra fire helt nye solcelleparker i Danmark, som i 2023 vil levere 140 GWh strøm, hvilket er nok til at dække omkring 60% af TDC NETs forbrug.

Aftalen er en såkaldt Power Purchase Agreement (PPA), og lignende aftaler søges indgået efterfølgende på vindkraft-området, så TDC NET om bare syv år har været med til at tilføre al den grønne strøm til elnettet, som virksomheden forbruger.

De fire solcelleparker kommer til at ligge på Fyn og i Jylland, og de første leverancer af grøn strøm forventes at komme i begyndelsen af 2022. De nye anlæg på Fyn skal bygges i Svendborg og Nørre Aaby. Den endelige placering af de to anlæg i Jylland afventer endelig godkendelse.

Med elkøbsaftaler fra helt nye produktionsfaciliteter til vedvarende energi leverer TDC NET nu på den udmeldte strategi, som betyder, at de ambitiøse klimamål om neutralitet allerede i 2028 og en 50 pct reduktion i 2023, skal opnås uden at anvende oprindelsesgarantier.

– Som Danmarks største leverandør af digital infrastruktur ønsker vi at tage et samfundsansvar og understøtte den ambitiøse plan for at omstille hele det danske samfund til at være fossilfrit. Det er en af grundene til, at vi sigter imod at være en klimaneutral virksomhed allerede i 2028, forklarer Andreas Pfisterer, administrerende direktør i TDC NET.

På vejen mod klimaneutralitet er det vigtigt for TDC NET, at de initiativer der iværksættes, har en reel effekt på klimaet. Derfor har virksomheden besluttet ikke at benytte oprindelsesgarantier eller såkaldte certifikater fra allerede opførte anlæg til at opnå sine mål.

Det er den danske virksomhed Better Energy, der på baggrund af elkøbsaftalen investerer i opførelsen af solcelleparkerne. Better Energy har en bred erfaring med at udvikle, bygge og drive solcelleanlæg.

– Vi er glade for, at TDC har valgt os som partnere. TDC NET bygger fremtidens infrastruktur, og det er klart, at det skal drives med bæredygtigt, fossilfrit, danskproduceret strøm. Der er sket en mindre revolution indenfor solkraft de seneste år, og det er både glædeligt og klogt af TDC NET, at de tænker solkraft ind i virksomhedens bæredygtighedsarbejde, udtaler Rasmus Lildholdt Kjær, administrerende direktør i Better Energy.

TDC NET blev dannet i 2019, da TDC Group blev delt i to selvstændige virksomheder, hvor TDC NET tager sig af at drive og fremtidssikre Danmarks digitale infrastruktur med udrulning af fibernet og mobilnetværk. Danskernes dataforbrug vokser med 40 pct om året, og TDCs strømforbrug forventes at blive øget med 2,5 pct frem mod 2028 på trods af faldende strømforbrug i andre dele af forretningen.

Better Energy er et bæredygtigt energiselskab, der skaber ny grøn energi. Better Energy udvikler, bygger og driver solcelleparker, der forsyner virksomheder, byer og lande med grøn energi. Better Energy er en af Europas hurtigst voksende bæredygtige energiselskaber med en projektportefølje på over 6 GW ny solcellekapacitet.

tdc solcelle
TDC NET og Better Energy indgår aftale … (Foto: PR)

Læs også: Nu begynder byggeriet af IKEAs bæredygtige varehus i København

Dagens billede: Noget af en deroute

 

Sommerpostkort: Sommerferie på Fanø

· Mere fra samme kategori ·