Læs også:

Close
farsbrød mummum

Lækker aftensmad: Farsbrød med serranoskinke

Mad  | 

Hvad med at lave et farsbrød med serranoskinke og stegte bådkartofler … Lyder det ikke lækkert. En lille nyfortolkning af det kendte farsbrød fra Mummum. Server med bagte kartofler og paprikasauce

Dette er vores fortolkning af et klassisk farsbrød. Kødet krydres med paprika, cayennepeber og persille, hvorefter det svøbes i serranoskinke. Vi serverer farsbrødet med bagte bådkartofler og en lækker paprikasauce til, og så er der ellers dømt fyldig og lækker mad – om du serverer den sommer eller vinter. Men engang imellem er det ekstra dejligt med en varm ret, der ligger godt i maven og at smovse sig i sove.

Opskriften er fra bogen ‘Mummum – hverdagsfavoritter’. Bogen er spækket med lækre og faktisk også meget nemme opskrifter, du kan lave. Det er Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen, der står bag.

farsbrød mummum
Så lækkert ser farsbrødet ud … (Foto: Line Falck Christensen)

Opskriften tager cirka en time at lave …

Det skal du bruge

Ingredienser

Kartofler
800 g kartofler
4 spsk. raps- eller solsikkeolie
salt og peber

Farsbrød
1 løg
2 fed hvidløg
500 g hakket svinekød
2 æg
1 tsk. salt
½ tsk. peber
½ tsk. cayennepeber
1 tsk. paprika
½ dl mælk
½ bundt persille
1 dl havregryn
60 g serranoskinke

Paprikasauce
½ bouillonterning
2 dl kogende vand
20 g smør
1 tsk. paprika
½ tsk. cayennepeber
1 spsk. hvedemel
1 tsk. tomatpure
1 spsk. engelsk sauce
1 dl fløde
salt og peber

Sådan gør du

Kartofler
1. Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
2. Skyl kartoflerne, og skrub dem, hvis de har lidt jord på sig.
3. Skær kartoflerne i både, og fordel dem i et ildfast fad.
4. Vend kartoflerne med olie, salt og peber.
5. Vent med at sætte dem i ovnen, til du har lavet farsbrødet.

Farsbrød
1. Hak løg og hvidløg fint.
2. Rør alle ingredienser (undtagen skinken) til farsbrødet godt
sammen i en skål.
3. Kom farsen op i et ildfast fad, og form det til et farsbrød på
cirka 23 centimeter i længden.
4. Fordel serranoskinken ovenpå, så det dækker hele farsbrødet. Put eventuelt enderne ind under.
5. Hæld lidt vand i fadet til farsbrødet, så det ikke bliver tørt.
6. Bag farsbrød og kartofler i ovnen i cirka 35-40 minutter.

Paprikasauce
1. Pisk bouillonterningen i kogende vand, til den opløser sig. Kom eventuelt bouillonvandet i en lille kande, som er nem at hælde af.
2. Smelt smørret i en gryde, og rør paprika og cayennepeber i.
3. Tilsæt hvedemel, og pisk det godt sammen til en ‘melbolle’.
4. Pisk derefter bouillonvand i lidt efter lidt. Din sovs skulle gerne tykne, i takt med at den får lov til at koge op.
5. Tilsæt herefter tomatpure, engelsk sauce og fløde, og pisk det hele godt sammen. Lad saucen få et opkog, så den
tykner.
6. Smag til sidst til med salt og peber og evt. lidt mere engelsk sauce eller tomatpure. Lad saucen stå ved lav varme, imens farsbrød og kartofler bliver færdige.
7. Server det færdige farsbrød med kartofler og paprikasauce til.

 

Sådan ser bogen ud:

mummum bog kogebog forside

 

Læs også:

Derfor skal du drikke kamillete

kamille, kamillete, te, chamomile tea

· Mere fra samme kategori ·