Læs også:

Close
amalienborg marmorkirken

Kunstinspiration i København og omegn

Kultur  | 

Sommeren er over os, og det betyder rejser på kryds og tværs af verden såvel som på kryds og tværs af landet. For danskere der holder ferie i Danmark går turen ofte til sommerhusområderne ved kysterne, men mange valfarter også på en weekendtur til København

Her er det ofte kanalrundfart, historiske museer og Strøget, der trækker i de hjemlige turister. Men København er mere end det. Er man bare en anelse interesseret i historisk og moderne kunst, så byder København ind med et væld af muligheder for at udvide den personlige horisont.

Havnerundfart, kanalrundfart
En havnerundfart er super hyggelig – men København byder også på andre spændende ting …  (Foto: MY DAILY SPACE)

Den klassiske

Statens Museum for kunst i København er et oplagt bud på den første destination på din kunsttur rundt i København og omegn. Her får du Danmarks største samling af kunst, og der er i den grad mulighed for at tage en rejse igennem historien. 700 års kunst ligger gemt i de smukke majestætiske bygninger, som nærmest er et besøg værd i sig selv.

Man kan sætte en hel dag af til at spadsere rundt i de smukke gange og haller på SMK som det også hedder i daglig tale. Og man kan hygge med en kaffe eller et glas vin i den fine café efterfølgende, eller undervejs.

SMK
SMK skal man afse god tid til … (Foto: MY DAILY SPACE)

Den oplagte

Man kommer heller ikke udenom Glyptoteket, hvis man for alvor vil have noget ud af sin kunsttur i København. Glyptoteket hedder egentlig Ny Carlsberg Glyptotek, fordi det oprindeligt blev grundlagt af den verdenskendte brygger, Carl Jacobsen som også grundlagde ølmærket Carlsberg.

Glyptoteket
Glyptoteket er smukt ude som inde … (Foto: MY DAILY SPACE)

Siden 1888 har københavnere og turister kunnet nyde den antikke kunst i de ekstremt smukke omgivelser på Glyptoteket ved H. C. Andersens Boulevard. I Glyptotekets museumsbutik kan man købe plakater og billeder af værkerne og du kan hos Posterton finde en flot ramme til de nyerhvervede plakater, uden at det koster dig en formue.

kunst udstilling
Her er fem gode bud på ting, du kan opleve … (Foto: Shutterstock)

Den hemmelige

For mange kunstinteresserede københavnere er den velkendt, men for de mindre velbevandrede udi kunsten og for de mange turister, er Kunsthal Charlottenborg knapt så kendt. Kunsthal Charlottenborg leverer udstillinger med samtidskunst for danskerne, så man her kan få en direkte forsmag på, hvad der rører sig lige nu i det kreative Danmark.

Flere store samtidskunstnere udstiller løbende på Charlottenborg og den verdensberømte arkitekt Bjarke Ingels har sågar udstillet der også.

charlottenborg
Charlottenborg Kunsthal kigger nærmest midt på Kgs. Nytorv … (Foto: MY DAILY SPACE)

Den nødvendige

København er fuld af muligheder for kunstoplevelser, men før man springer videre i de mange tilbud, bør man overveje at tage bilen eller toget nordpå. Her gemmer sig et af Danmarks smukkeste museer i form Louisiana. Louisiana ligger ualmindeligt smukt placeret ved Humlebæks kyst og med udsigt ud over Øresund.

Udover en enorm samling af moderne kunst og løbende udstillinger, kan man nyde en middag eller en kaffe i Louisianas smukke café og restaurant-område med indendørs og udendørs-servering i de smukke omgivelser. Louisiana er et besøg værd alene for sin beliggenhed, arkitektur og restaurant. Men tag derop for kunstens skyld først og fremmest.

louisiana humlebæk
Louisiana i Humlebæk er bestemt en tur værd … (Foto: Unsplash)

Den pudsige

Er der stadig plads i kalenderen kan man slå vejen forbi Ishøj sydvest for København. Her ligger Arken, som byder ind med moderne kunst for de mere eksperimenterende samtidskunstnere. Arken er en nytilkommer og har slet ikke
samme historisk omdømme som de øvrige museer i København og omegn.

Det blev tegnet af den dengang blot 25-årige og helt ukendte arkitekt Søren Robert Lund og stod færdig i 1996. Museet har sidenhen fået flere tilbygninger og fungerer i dag som et perfekt alternativ til kunstoplevelserne i København.

arken ishøj
Arken ligger i Ishøj … (Foto: Unsplash)

Læs også:

Kulturguide juli

 

(Foto: Tivoli)

 

· Mere fra samme kategori ·