Læs også:

Close
(Foto: Statens Naturhistoriske Museum)

Kulturguide: Oplevelser i august 2021

Kultur  | 

Kulturguiden for august 2021 indeholder oplevelser i København, Aarhus og Odense samt øvrige byer

Hvis du leder efter nogle bud på prisvenlige oplevelser i august 2021, så er du kommet til det helt rette sted.

Det kan ofte være dyrt at være kulturel eller social med sine nærmeste. Men det behøver det ikke at være. Her har vi samlet de bedste og mest prisvenlige oplevelser i august 2021 til dig, der bor tæt på København, Aarhus og Odense samt øvrige danske byer.

Oplevelser i august 2021 i København

Picnic og Shakespeare i Botanisk Have

299 kr. 3.-24. august. Botanisk Have.

(Foto: Statens Naturhistoriske Museum)
(Foto: Statens Naturhistoriske Museum)

Botanisk Have bliver fyldt med Shakespeares trolderi, drilleri og forelskelse. Det sker når ensemblet After Hours Theatre Company tager publikum med på en rejse på grænsen mellem fantasi og virkelighed i A Midsummer Night’s Dream. Men man skal være hurtig, for sidste år var alle forestillingerne udsolgt på kort tid.

Fra den 3. til den 24. august forvandler ensemblet After Hours Theatre Company Botanisk Haves sø, stier og skjulesteder til scenen for William Shakespeares komedie A Midsummer Night’s Dream – en fortryllet komedie, fuld af drillerier, misforståelser, humor og forunderligheder.

Læs mere her.

Sommer på Glyptoteket

Fra 85 kr. Flere dage i august afhængig af særudstilling eller sommerkoncerter. Glyptoteket. 

(Foto: Glyptoteket)
(Foto: Glyptoteket)

Sommeren har for alvor indtaget Glyptoteket, hvor du kan bruge Vinterhaven som din egen oase eller nyde den flotte udsigt fra vores nyrenoverede tagterrasse med en kop kaffe i hånden. I august præsenterer Glyptoteket en perlerække af fire anmelderroste særudstillinger, sommerkoncerter, familieomvisninger og en ugentlig torsdagsbar på tagterrassen.

Læs mere her.

UHØRT Festival 2021

180-200 kr. 19.-22. august. KPH Volume/Cph Skatepark.

(Foto: uhoert.dk)
(Foto: uhoert.dk)
Kom til UHØRT Festival 2021! Når UHØRT Festival for 9. gang løber af stablen i København den 19. – 21. august 2021, er det – forhåbentligt – med omkring 2.000 mennesker og cirka 40 nye danske navne, der fylder pladsen og scenerne med masser af energi, begejstring, nærvær og ikke mindst et hav af fede koncerter indenfor forskellige musikgenrer.

UHØRT har fokus på den ALLERNYESTE musik, som er klar til at bryde igennem på den danske musikscene.

Læs mere her.

Oplevelser i august 2021 i Aarhus

Verdenspremiere på en kongelig skandale

345-695 kr. 18.-22. august. Musikhuset Aarhus.

(Foto: Den Jyske Opera)
(Foto: Den Jyske Opera)

Efter 3,5 års arbejde med at skrive teksten og musikken til den royale skandale om Kong Frederik d. 8.s mystiske død, samles idémanden, komponisten og hele holdet bag Inkognito Royal endelig med det internationale hold af solister. Inkognito Royal har verdenspremiere d. 18. august i Musikhuset Aarhus.

Kong Frederik d. 8. af Danmark forlader d. 14. maj i 1912 sit hotel i Hamborg og bliver 45 minutter senere fundet døende på gaden nær byens bordelkvarter. Der findes en del materiale i politiarkivet i Hamborg, som dækker den sidste dag i kongens liv. Alt er bevaret – lige indtil dét øjeblik, hvor kongen forlader hotellet. Der findes intet materiale om, hvad der skete mellem kl. 19.30 og 21.15. Dokumentationen begynder først igen efter fundet af kongens lig. Ingen ved, hvad der i virkeligheden skete, så i Inkognito Royal stilles der spørgsmål til den historiske overlevering, rygterne og ”fake news”, som altid har eksisteret.

Læs mere her.

Opera i det fri fortsætter i Aarhus, Vordingborg og Esbjerg

Gratis. 6.-8. august. Torvet, Vordingborg. Amfiscenen, Aarhus. Byparken, Esbjerg. 

(Foto: Camilla Winther)
(Foto: Camilla Winther)

Vejret var blandet, men publikum var begejstret og stemmerne velsmurte, da Opera i det fri turnerede på Sjælland, Fyn og i Jylland i maj måned. Nu gentager vi succesen, når Vordingborg, Aarhus og Esbjerg får besøg af Opera i det fri og et veloplagt stjernehold af sangere i august måned.

Som altid præsenterer Opera i det fri et stærkt sangerhold med kendte ansigter og nogle af morgendagens helt store stjerner. De medvirkende på Opera i det fri i august kan du også opleve i den kommende sæson i Den Kongelige Opera i København.

Opera i det fri i august kommer her:

Fredag 6. august 2021 kl. 18.00: Torvet, Vordingborg – Billet her!
Lørdag 7. august 2021 kl. 18.00: Amfiscenen, Aarhus – billet Musikhuset Aarhus Billet her!
Søndag 8. august 2021 kl. 16.00: Byparken, Esbjerg – billet Musikhuset Esbjerg Billet her!

Oplevelser i august 2021 i Odense

Vi Elsker 90’erne – 10 Års Jubilæum

28. august. Fra 729 kr. Kongens Have, Odense. 

(Foto: ticketmaster.dk)
(Foto: ticketmaster.dk)

Vi Elsker 90’erne er klar til at sætte gang i årets største fest, når der fejres 10 års jubilæum. De helt store navne er Maxi Jazz fra Faithless, Coolio, Cascada, Boyzlife, Bomfunk MC, A1, East 17, DJ SASH og mange flere. Vi Elsker 90’erne er verdens største 90’er fest, og plejer at være udsolgt med omkring 10.000 i Kongens Have i Odense hvert år.

Læs mere her.

Midt om Natten 2021

440-805 kr. 12.-14. august. Odeon, Odense.

(Foto: odeonodense.dk)
(Foto: odeonodense.dk)

En af de senere års helt store danske musicalsucceser, Midt om natten, vender nu tilbage. Musicalen, der indeholder en række af Kim Larsens og Gasolins største hits, spillede i 2018 og i 2019 for fulde huse over hele landet og er i alt blevet set af flere end 180.000 begejstrede publikummer.

Der er udsigt til et rørende gensyn med Benny, Arnold, Susan Himmelblå, Tusindfryd, og alle de andre skæve eksistenser fra Haveje, ligesom en perlerække af hits fra film som Papirsklip, Tik Tak og Midt om natten igen vil lyde fra scenen. Musicalen bliver, ud over de mange kendte hits fra Midt om natten, toppet op med sange som Langebro,This is My LifeTarzan Mamma Mia, Joanna og Vi er dem de andre ikke må lege med – træfsikre hits fra både Kim Larsens og Gasolins´ bagkatalog.

Læs mere her.

Oplevelser i august 2021 i øvrige byer

Opera og picnic i smukke omgivelser

Fra 315 kr. 6., 13. og 14. august. Opera Hedeland, Hedehusene.

(Foto: Opera Hedeland)
(Foto: Opera Hedeland)

Oplev Verdi’s berømte mesterværk Rigoletto under åben himmel 6., 13. og 14. august 2021. En tur i Opera Hedeland er fantastisk oplevelse for dedikerede operafans og et perfekt sted for operajomfruer at prøve kræfter med genren.

Verdi’s Rigoletto er barsk, rørende og, ikke mindst, fuld af smuk musik. Når Opera Hedeland opfører den under åben himmel, bliver det med fuldt orkester, internationalt kendte stjerner og en scenografi tilpasset det smukke hedelandskab. Der bliver i sandhed tale om et storslået drama.

Mange gæster vælger at indlede aftenen med en picnic i det grønne. Koncerten er fra 20-22.30, men området åbner allerede kl. 17. Maden kan nydes på tæpper i det idylliske område eller ved borde og bænke nær det fine amfiteater.

Læs mere her.

Læs også: Gode (corona)råd hvis du skal på sommerferie i udlandet

strand sommer havet hav sommerferie (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·