Læs også:

Close
frederikke wærens flettet chokoladebrød

Flettet chokoladebrød med appelsin

Mad  | 

Hygge er ofte lig med lidt lækkert at spise. Og det er noget, Frederikke Wærens forstår sig på. I hendes bog ‘Sweet Baking Momens’ er der en opskrift på dette flettet chokoladebrød med appelsin. Lækkert ser det ud og smager.

Der bliver cirka 10 – 12 skiver  …

Dette brød er mere en dessert end et brød og minder måske lidt om en marmorkage i smagen. Dejen rulles om et lækkert chokoladefyld smagt til med appelsinskal, og inden servering bliver brødet pyntet med et skønt lag chokoladeganache. Opskriften er inspireret af babka, et brød, som bages i Østeuropa.

frederikke wærens flettet chokoladebrød
Lav selv det lækre flettet chokoladebrød … (Foto: Rikke Nissen Westesen)

Det skal du bruge

Det skal du bruge til dej

1 portion grunddej

5o g gær
2,5 dl sødmælk, lun
1 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme
2 æg
1/2 tsk. salt
ca. 600 g hvedemel
150 g smør, blødt

Det skal du bruge til chokoladefyld

225 g mælkechokolade, ca. 40 %
150 g smør
2 spsk. flydende honning
150 g flormelis
3 spsk. kakao
Fintrevet skal af 1 usprøjtet
appelsin

Desuden skal du bruge

Lidt smør til brødformen
1 æg pisket sammen med 1 spsk.
mælk til pensling

 

frederikke wærens flettet chokoladebrød
Ser det ikke lækkert ud …(Foto: Rikke Nissen Westesen)

Sådan gør du

Dej

Opløs gæren i lidt af den lune mælk i en rørskål.

Tilsæt resten af mælken, sukker, kardemomme og æg og bland.

Tilsæt salt og cirka halvdelen af melet og rør godt sammen.

Ælt derefter resten af melet i.

Kom smørret i dejen i små klumperm og ælt grundigt til den er helt blank og smidig og slipper skålen.

Bruger du køkkenmaskine så ælt ved middel hastighed i cirka små 10 minutter.

Lad dejen hæve i skålen dækket af et let fugtigt viskestykke i cirka en time.

Chokoladefyld

Smelt mælkechokolade, smør og honning i en gryde ved svag varme.

Tag gryden af varmen og tilsæt flormelis, kakao og appelsinskal, og rør godt til en ensartet masse.

Stil fyldet på køl i cirka 30 minutter, til det bliver smørbart.

Chokoladebrød

Beklæd en brødform på 3 liter med bagepapir. Tag den færdighævede dej ud på et meldrysset bord, og rul den ud til cirka 35 x 45 centimeter.

Fordel chokoladefyldet på dejen, og smør det ud.

Rul dejen sammen, og flæk dejrullen på langs med en skarp kniv.

Læg de halve dejruller ved siden af hinanden, og saml dem i den ene ende.  Flet dejrullerne ind over hinanden. Læg fletningen forsigtigt i brødformen, og fold enderne ind under brødet.

Dæk formen med et let fugtigt viskestykke, og lad brødet hæve i cirka 1 time.

Tænd ovnen på 175 °C varmluft.

Pensl brødet med sammenpisket æg og mælk, og bag det midt i den forvarmede ovn i cirka 60 minutter.

Lad brødet køle af i cirka 1 time, inden det tages ud af formen. (Ja, det kan være svært at vente …)

 

 

Sådan ser bogen ud:

forside bog frederikke wærens sweet baking moments

Læs også:

 

Kamillens mange gode egenskaber

· Mere fra samme kategori ·