Læs også:

Close
bog bøger fem på stribe

Fem på stribe: Boginspiration til dig

Kultur  | 

Der er noget ved bøger – noget magisk som jeg elsker … Bøger er gode for krop og sjæl og ikke mindst hjerne. Her får du lidt inspiration til juli måneds læsning. Her er fem gode bøger på stribe

Jeg elsker bøger – bøger i alle afskygninger. Jeg kan bare ikke få nok. Vi tager nu hul på en forhåbentlig dejlig varm (sommer)måned … Så få her fem gode grunde til at finde et hyggetidspunkt og kaste dig over bøgerne – store som små – gamle som nye, mens vi nyder den danske sommer. Så er du klar til HYGGE – for hygge er for mig at læse en god bog …

bog bøger fem på stribe
Så er der inspiration til sommerferielæsniing … (Foto: MY DAILY SPACE)

Den hæsblæsende

‘Manden i tre dele’ er Thomas Baggers nye krimi om mord og uforklarlige hændelser i det sydligste Sønderjylland.

I bogen finder politiet et nøgent lig på toppen af en bakke i Sønderjylland. Liget er dækket af en presenning og ved siden af liget står en ultralydsskræmmer, der skal forhindre vilde dyr i at gå i liget. Hverken politiet eller de lokale aner hvad der er sket, og det hele bliver endnu mere bizart, da de finder ud af, at manden døde tre dage forinden og er blevet taget fra det lille, lokale lighus. Bakken, som manden blev fundet på, Smøl Vold, har gemt på en langt større hemmelighed, der straks fanger pressens opmærksomhed.

Specialagenterne Lucas Stage og David Flugt fra enheden Task Force 14 i København tilkaldes. De får ikke en varm velkomst af hverken de lokale politifolk eller lokalbefolkningen i den lille sønderjyske by, og det står hurtigt klart, at de to specialagenter ikke er ligesom alle de andre. De får hurtigt færten af en seriemorder, der ikke skyr nogen midler i jagten på ofre. Men det går snart op for dem, at jagten går begge veje.

God krimi – godt plot – god (hæsblæsende) læsning …

bog thomas bagger manden i tre dele

Manden i tre dele’, 225,95 kr., saxo.com

Den romantiske

‘Med hjertet som indsats’ er Simona Ahrnstedts romantiske fortælling om begær, løgne og hemmeligheder mellem en livvagt og en velhavende hotelejer.

Dessie er vokset op i et privilegeret miljø, men har søgt sine egne veje i først militæret og siden som livvagt. Hun har tjek på sit liv, sit arbejde og sine mange Tinder-dates. Inderst inde bærer hun dog på en hemmelighed, som kan få fatale konsekvenser, hvis den kommer frem i lyset.

Dessie hyres som livvagt af den velhavende Sam, som trods sin opvækst i fattige kår har skabt et lukrativt og glamourøst hotel-imperium. Sammen deler de to en mørk fortid, som stadig ekkoer i nutiden. Da en uset fjende truer, må de sætte en stoppe for deres begær til hinanden, inden det får fatale konsekvenser. Men det er sværere end som så …

Simona Ahrnstedts har med sin 10. bog skrevet endnu en fængslende, romantisk historie, som bekræfter, hvorfor hun er en af Sveriges allerbedste og mest læste forfattere i sin genre.

En god og fængende kærlighedshistorie er altid god og hyggelig sommerlæsning (og adspredelse) …

simona ahrnstedt med hjertet som indsats bog bøger

‘Med hjertet som indsats’, 169,95 kr., saxo.com

Den fængende krimi

‘Døden i kurbadet’ er Anna Grues nye (og anden) krimi om den stædige (og til tider irriterende og sarkastiske) efterlønner Anne-Maj Mortensen. I den første krimi ‘Mysteriet i Genbrugsen’opklarede Anne-Maj mysterierne om de døde medarbejdere i den lokale genbrugsbutik i Nykøbing Sjælland. Nu er hun tilbage i en ny Anna Grue-bog, og hun er selvfølgelig klar på at opklare endnu flere mystiske dødsfald.

Anne-Maj Mortensen er taget på luksus spaophold for at forkæle sig selv efter en hård knæoperation. Der er dog ikke meget forkælelse over opholdet, da knæet gør ondt, maden er elendig og en af de andre spagæster pludselig dør. Anne-Maj burde tage den med ro, men i stedet går hun ind i sagen. Bevæbnet med sine krykker og et lager af smertestillende medicin begiver hun sig ud på en mission for at opklare det makabre mord, hvilket ikke ligefrem vækker glæde hos det lokale politi.

Der er dømt lige dele spænding, hygge og uhygge … Få mestrer som Anna Grue den der ‘lette skrivestil’, hvor man bare lige tager en side mere, og en mere og ja, til sidst har man pludselig læst hele bogen (meget hurtigt). Perfekt til sommerferien …

PS. Jeg syes Anne-Maj indimellem er ret irriterende – men jeg elsker hende også …

anna grue bog bøger døden i kurbadet

‘Døden i Kurbadet’, 199,95 kr., saxo.com

Den store læseoplevelse

‘Den inderste kerne’ er Lotte Kaa Andersens biografiske fortælling om verdens første kvindelige seismolog, Inge Lehmann, og hendes liv som kvinde i et mandsdomineret forskningsmiljø og hendes afgørende rolle i atomvåbenkapløbet under Den Kolde Krig. En vild, selv og stor historie og kvinde, der gjorde en stor forskel – dengang og for fremtiden (som vi nu lever i).

I bogen udfolder Lotte Kaa Andersen på gribende vis den fascinerende fortælling om danske Inge Lehmann, som levede fra 1888-1993 og som blev den første kvindelige seismolog. Hun måtte kæmpe hårdt for at bevise sit værd i et lukket forskningsmiljø, der ikke sådan lige lod kvinder komme til orde. Inge Lehmanns store viden og enorme arbejdsomhed førte hende til USA, hvor hun i 1950’erne blev en vigtig brik i det amerikanske våbenkapløb imod Sovjetunionen i kampen om at udvikle atomvåben.

Det er et levende portræt af en markant kvindes liv og forskning, som først sent i Inge Lehmanns liv blev anerkendt i Danmark samt en historisk skildring af det 20. århundredes vigtigste øjeblikke. En ‘must read’-bog – brug nogle dage i sommerferien til at læse den …

den inderste kerne lotte kaa andersen bog bøger

‘Den inderste kerne’, 239,95 kr., saxo.com

Den lille fine

Jeg elsker alt ved denne lille fine bog – og jeg elsker at der er forlag, der udgiver den slags bøger. Den er fin, hyggelig, vedkommende og har et vigtigt budskab og emne …

Den handler om ‘ubesværet mindfulness’ i byen til dig, der holder af naturen. I bogen er der 48 små ritualer, der kan gentrylle din hverdag – når du lader parktræer, pottet basilikum, smådyr og vejrlig bevæge dig. Naturnærvær for byboere er til dig, som drømmer om en hverdag, hvor naturen er tæt på, selvom du bor i byen.

‘Naturnærvær for byboere’ minder dig om, at naturen er lige rundt om dig: i parken, i vindueskarmen, i træerne og mellem fliserne. Naturnærvær for byboere er fuld af enkle ritualer, der får dig til at mærke kærligheden til vores vidunderlige planet. Hver eneste dag. Lige der, hvor du lever.

”At lægge mærke til de mirakler, naturen omgiver os med, får os ud af den misforståelse, at det hele handler om mig-og-mine. Det hele handler om os. Alle de levende væsner, som deler denne planet. Det er man ikke i tvivl om, når først man har forelsket sig i den. Den forelskelse kan opstå hvor som helst, og meningen med denne lille bog er at vise dig netop det”, udtaler Anna Skyggebjerg …

naturnærvær for byboer anna skyggebjerg bog bøger

‘Naturnærvær for byboer’, 129,95 kr., saxo.com

 

Læs også:

Sommerhygge: Solbærtærte

Solbær solbærtærte opskrift helle brønnum carlsen læsø (Foto: John Bendtsen)

· Mere fra samme kategori ·