Læs også:

Close
bagekartofler mummum

Lav fyldte bagekartofler

Mad  | 

Hvorfor ikke lave fyldte bagekartofler, der både er en nem og billig ret, der i øvrigt også smager fantastisk

Hvis du vil pifte de klassiske bagte kartofler op, kan vi anbefale disse fyldte bagekartofler. Fyldet er rørt med bacon, creme fraiche, rødløg, hvidløg og frisk persille. Det lækreste tilbehør både sommer og vinter.

Opskriften er fra bogen ‘Mummum – hverdagsfavoritter’. Bogen er spækket med lækre og faktisk også meget nemme opskrifter, du kan lave. Det er Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen, der står bag.

bagekartofler mummum
Så er der fyldte bagekartofler … (Foto: Line Falck Christensen)

Opskriften er til 4 personer – og tager 1 time og 30 minutter at lave …

Det skal du bruge

Ingredienser

4 bagekartofler
1 fed hvidløg
1 bundt persille
1 rødløg
200 g bacon, i tern
2 dl creme fraiche
1 tsk. smør
salt og peber

Sådan gør du

1. Tænd ovnen på 200 graders varmluft.

2. Skyl kartoflerne, og skær et kryds i dem med en lille kniv.

3. Læg kartoflerne i et ovnfast fad, og bag dem i 1 time.

4. Hak hvidløg, persille og rødløg fint.

5. Varm en pande op. Tilsæt bacontern, og steg dem sprøde. Tilsæt herefter hvidløg, rødløg og persille til panden, og lad det stege med i 1 minut. Tag herefter panden af varmen.

6. Skær toppen af de færdigbagte kartofler, og udhul dem med en ske.

7. Rør kartoffelfyldet sammen med creme fraiche, smør og bacon-løg-blandingen. Rør det hele godt sammen til en
mos. Tilsæt eventuelt lidt ekstra creme fraiche, hvis den er for hård. Smag til med salt og peber.

8. Fyld de udhulede kartofler med mosen, og sæt dem i ovnen igen i yderligere 10 minutter ved 200 graders varmluft.

9. Pynt eventuelt med lidt persille på toppen, og server dem med det samme.

 

Sådan ser bogen ud:

mummum bog kogebog forside

 

Læs også:

Derfor skal du drikke kamillete

 

· Mere fra samme kategori ·