Læs også:

Close
havregrynsboller frederikke wærens

Frederikke Wærens havregrynsboller med chokolade

Mad  | 

Havregrynsbollerne med mørk chokolade smager vildt godt. Og som en bonus er de også glutenfrie. De er fra Frederikke Wærens lækre bog ‘Sweet Baking Moments’

Disse boller er super hurtige, da de er bagt uden gær. Man blender alle ingredienser sammen og sætter dejen på bagepladen med en ske, og vupti, er der friskbagte boller! Her er bollerne bagt med mørk chokolade, men du kan i stedet tilsætte f.eks. rosiner eller finthakkede tørrede abrikoser. Disse boller er perfekte at have med i madpakken.

Der bliver cirka 10 boller af dejen …

havregrynsboller frederikke wærens
Se bare de lækre havregrynsboller … (Foto: Rikke Nissen Westesen)

Det skal du bruge

Dej til havregrynsboller

225 g havregryn, glutenfrie
1 lille tsk. bagepulver
1/2 tsk. kardemomme
1/2 tsk. vaniljepulver
1/2 tsk. salt
250 g skyr
4 æg
2 spsk. honning
100 g mørk chokolade, grofthakket eller i knapper

Sådan gør du

Tænd ovnen på 185°C varmluft.

Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.

Tilsæt skyr, æg og honning, og blend med en stavblender, så der ikke er store klumper i dejen.

Lad dejen stå og trække i cirka 10 min. og vend chokoladen i dejen.

Beklæd en bageplade med bagepapir, og sæt med to skeer dejen på bagepladen i 10 lige store boller.

Dyp eventuelt skeerne i koldt vand mellem hver bolle.

Bag bollerne midt i den forvarmede ovn i cirka 20-25 minutter.

Lad bollerne afkøle på en bagerist.

Kom iskoldt smør på, hvis du rigtig skal smovse dig …

 

TIP

Vil du bage disse som madboller, kan du udelade kardemomme, vaniljepulver og chokolade, og i stedet tilsætte 150 gram revet ost og for eksempel 1 teske oregano til dejen.

 

Sådan ser bogen ud:

 

forside bog frederikke wærens sweet baking moments

 

Læs også:

Lav en lækker Bountykage

 

bountykage frederikke wærens

· Mere fra samme kategori ·