Læs også:

Close
Rundetårn

Anmeldelse: Solve A Mystery – Mordet ved Rundetårn

Underholdning  | 

Oplev byen sammen: Er du til true crime, og er du ekspert i Sherlock Holmes? Er du samtidig glad for gåture, så er Solve A Mystery måske noget for dig

Da vi fik fingrene i ‘live-adventure’-spillet Solve A Mystery , var vi ret begejstrede: et live-action spil, hvor du selv skal være detektiv og opklare et mordmysterium midt i København – det lyder perfekt! Og samtidig er det også en fantastisk måde at opleve byen på. Det skulle helt klart prøves!

True crime midt i København

Mordet ved Rundetårn – kan du løse det … Det satte vi os for at finde ud af om vi kunne. Kom med på vores jagt på en morder …

Solve a mystery
Vi er så klar til at løse gåden om Mordet ved Rundetårn (Foto Carina Christiansen)

Spillet består af en lukket kuvert, hvor der er 7 kapitler – 6 kapitler med hver sin gåde, som skal løses for at man kan komme videre i spillet, og det 7. kapitel afslører morderen – og fortæller om du har løst mysteriet.

Vi mødtes en flok ved Rundetårn Grundlovsdag klokken 11 – i forrygende solskin – så heldige kan man også være … Bevæbnet med optimisme og solskinsglæde var vi klar til at omfavne vores indre Sherlock Holmes.

Forventningsfuldt åbner vi kuverten, og tager det første kapitel ud, som fortæller os historien om Johan Meyer, en inkassator i 1899, som er blevet myrdet, og at det er vores opgave, at finde frem til morderen.

Rundetårn
Vi starter vores mordgåde ved Rundetårn …( FOTO: Carina Christiansen)

Vi får en masse baggrundsinformation om hvad der er foregået, og hvem vores mistænkte er, og bliver gjort opmærksomme på, at forbrydelsen fandt sted i 1899, så alt hvad der hedder smartphone er no-go!  (ellers er det snyd!) Derefter  får vi vores første spor – vi skal finde et bestemt motiv omkring Trinitatis-kirken.

Ved jeg egentlig, hvor det er?

Vi finder sporet – og hvad sker der så? Første spørgsmål melder sig: Kan man egentlig sin Københavnske geografi? Det er lidt af et must for at være med i dette spil – medmindre du vil snyde med google-maps.

Men jeg vil klart anbefale, at man ikke snyder, for det gør det til en sjov måde at komme rundt i byen på. Så får man hurtigt afprøvet sine grænser med at spørge folk til råds – hvis man altså tør: ” Hej! Ved du hvor St. Kannikestræde ligger?” Heldigvis har jeg boet i København i 16 år, og kender efterhånden byen ret godt, så jeg kunne straks finde de adresser, som spillet førte os hen til, (og allerede dér, afslørede jeg et spor).

Vor Frue Kike
Smukke Vor Frue Kirke i solskin – nu også med testcenter … (FOTO: Carina Christiansen)

 

En afstikker eller to kan man sagtens tage

Selvom vi er fuld optaget vores mission, opdager vi et bogudsalg i Helligåndskirken. Vi er fire boghandlere på missionen, og da et bogudsalg er inden for rækkevidde, kan det ikke undgås, at vi må stoppe for at shoppe. Men heldigvis kan man netop det med Solve A Mystery! For det er DET, der er meningen med at opleve byen.

Hvis ikke vi havde givet os i kast med vores mission, havde vi aldrig opdaget, at der var bogudsalg, og var aldrig blevet 140 kroner fattigere (og gode bøger rigere).

Bogudslag i Helligåndskirken
En afstikker kan man jo nok klare, når det er bogudsalg … (Foto: Carina Christiansen)

Men nu bliver det lidt tricky…

Efter de tre første spor, virker det lige til. Vi finder straks sporene rundt omkring i byen, men så ophører vores held også. For nu skal vi pludselig have vores paratviden i spil.

Vi bliver testet i almen viden, sprog, og i dette tilfælde især vores kemiske kunden – jeg er uddannet sproglig, så jeg kiggede rådvild rundt på mine kolleger, og heldigvis var en af dem pænt skarp i kemi. Og sammen kunne vi finde frem til næste spor i vores mission – det varer ikke længe før vi har fundet morderen!

fuck det er svær
Paratviden er essentiel! Shit! (Foto: Katerina Krogh)

Men dumme er vi ikke – er vi ret sikre på!

Ork! Vi kommer igen på sporet, og ender til sidst ved Vor Frue Plads – ganske som kuverten havde lovet os. Den havde også lovet, at det ville være 1,5 km, og at det ville tage et par timer, men vi har nu gået 2,94 km  (3.924 skridt), og vi er på time nummer 3, (selvfølgelig havde vi vores afstikker-bogudsalg, men hvem tæller?).

Vi er nået til sidste spor, og det varer ikke længe, før vi som detektiver skal opklare mysteriet. Vi bliver bedt om at kigge på Vor Frues Plads’ 9 buster. Den skarpe ville nu påpege, at der kun er syv – for det er der! Vi opdagede simpelthen en fejl i spillet. Eller også var det er en skriftlig fejl, men der er ikke 9 buster foran Københavns Universitet –  der er syv. Men det skal ikke stoppe os for at finde frem til morderen!

Kbh uni i solskin
Københavns Universitet i solskin … ( FOTO: Lisbeth Warming)

Sååå morderen? Og hvordan var det?

JA okay, lad mig bare være ærlig – vi fandt ikke frem til hvem morderen var. Selvom vi løste alle gåder, og fandt frem til alle spor, missede vi alligevel noget, og vi gættede FULDSTÆNDIG forkert! Vi havde faktisk optjent 6 point, så vi havde 6 minutter til at gennemgå vores argumentation.

Vi gennemanalyserede, og vi var velargumenteret i vores dokumentation, om hvem der var den mulige morder. Det rigtige svar overraskede os, og vi brugte lang tid på, at overbevise os om, at vi ikke var dumme. Vi brugte en del tid på at dvæle i de fejl,  der nok var i materialet, indtil vi måtte konkludere, at vi nok ikke var på detektiver på linje med Sherlock Holmes.

Men vi blev også enige om, at det var supersjovt, og at vi var helt klar på at teste de andre spil, som også er lavet. Det er en genial måde at opleve byen på, og at være sammen på. Solve A Mystery bør HELT klart prøves!

Hvem er moderen? konklusion
Hvem er morderen? Det er det store spørgsmål … (FOTO: Carina Christiansen)

 

Læs også:

Kulturguide: Kulturoplevelser i juni måned

 

(Foto: Det Kongelige Teater)

· Mere fra samme kategori ·