
Street food derhjemme: Ceviche med avokado og salat
Vi elsker street food. Men hvorfor ikke også lave den derhjemme. Her får du opskriften på ceviche med avokado og salat
Katrine Klinken har udgivet en super lækker kogebog med opskrifter på mange af de street food-favoritter, som vi igen og igen køber, når vi er ude. Det er smage og ingredienser fra hele verden, som vi elsker. I bogen ‘Street Food derhjemme’ kan du så selv lave de indbydende retter. Ja, hvorfor egentlig ikke gøre det. Her får du opskriften fra bogen på ceviche med avokado og salat.

Opskriften er til fire personer
Det skal du bruge
Ingredienser
500 g fisk i filet uden skind, fx rødspætte eller ising der har været frosset i 24 timer
1 tsk salt
2 dl friskpresset lime (cirka 6 styk lime)
1 tsk sukker
1-2 friske små røde chilier
Fyld
1 stor gulerod
2 avokadoer
1 spsk olivenolie
1 bundt purløg
2 håndfulde frisk koriander
2 hoveder hjertesalat
Tilbehør
Lime
Sådan laver du limemarineret fisk
Skær fisken ud i tynde strimler. Kom dem i en skål.
Bland fisken med salt og limesaft. Tilsæt sukker og hakket chili. Bland det hele sammen.
Dæk skålen til med en tallerken eller grydelåg.
Sæt fisken i køleskab cirka 3 timer.
Dryp fisken af i et dørslag.
Sådan laver du fyld
Skræl guleroden, vask og riv den groft.
Skær avokadoerne over på tværs. Fjern stenene med en ske og pil skallen af. Skær avokadokødet i tern og bland det sammen med fisken.
Skyl purløg og klip eller snit det meget fint.
Skyl koriander og lad den dryppe godt af.
Tilsæt gulerod, purløg, koriander og olivenolie.
Smag til med salt.
Skyl lime og skær dem i både som tilbehør.
Skyl salatbladene og slyng dem i en salatslynge eller dup dem tørre.
Kom en skefuld ceviche med avokado i hvert salatblad. Nyd med frisk lime.
Sådan ser bogen ud:
Læs også:
Oplev Ungarns hovedstad Budapest