Læs også:

Close
flytte

NEWS: COVID-19 øger efterspørgsel på flyttecontainere

Nyheder  | 

COVID-19 øger efterspørgsel på flyttecontainere · Eurovision-landene der booker flest ophold i Danmark · Dom: Tiltalt for hadforbrydelse · RHOBH er tilbage · Frederiksberg Kommune har landets højeste smittetryk · Dagens billede: Første stik til H.K.H. Kronprins Frederik · Fredagsfjol: Er du klar til Eurovision i morgen 🎤

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

COVID-19 øger efterspørgsel på flyttecontainere

Det brandvarme danske boligmarked kombineret med corona-relaterede forholdsregler har gjort flyttecontainere ekstra populære.

Trods dystre forudsigelser, da COVID-19 sidste år ramte Danmark, er det danske boligmarked glohedt. Markedet har indtil videre vist sig yderst resistent over for virussen, og i løbet af det seneste år er liggetiderne faldet drastisk på både parcel- og rækkehuse, ejerligheder og fritidshuse. Det viser nye tal fra Finans Danmarks Udbudsstatistik.

At der er godt gang i boligsalget kommer ikke som nogen overraskelse for virksomheden Boxit, der er specialiseret i flytte- og opbevaringsløsninger. Fra august sidste år til januar har Boxit udlejet markant flere flyttecontainere – såkaldte Flytteboxe – i forhold til samme periode året før.

– Den markante stigning vi ser i efterspørgslen, hænger fint sammen med, at boligmarkedet i øjeblikket er brandvarmt. Men en anden del af populariteten hænger sandsynligvis sammen med coronaen, siger Lars Alkert Andersen, der er ansvarlig for containerafdelingen hos Boxit, og uddyber:

– Mange af vores kunder vælger at leje vores Flyttebox, fordi det er trygt, at fremmede flyttemænd ikke skal gå ind og ud af huset en masse gange. Containeren leveres bare med kran til huset, man skal flytte fra, og når den er klar, kører vi den hen til huset, man flytter til. I de tilfælde, hvor man ikke kan flytte ind med det samme, er der også mange, der benytter sig af, at vi kan opbevare den på et af vores depoter.

I stedet for den traditionelle flytning, hvor venner og familie hidkaldes, fordi alt skal flyttes på samme dag, lejer mange en flyttecontainer, fordi de gerne vil have tid til at pakke huset sammen og flytte ud i deres eget tempo.

– De fleste har stået i situationen, hvor en kammerat har spurgt om hjælp til flytningen, og det var svært at finde den rigtige grimasse. På den ene side, vil man jo gerne hjælpe, men lad os nu være ærlige – det er jo ikke det sjoveste i verden. Med en Flyttebox er der ro på. Du kan pakke ned og flytte kasserne ud i containeren løbende, og dine venner er stadig dine venner, når flytningen er overstået, slutter Lars Alkert Andersen med et smil.

flytte
Efterspørgslen efter flyttecontainere er steget … (Foto: PR)

Læs også: Tips til dig der skal flytte hjemmefra

Eurovision-landene der booker flest ophold i Danmark

I de sidste 18 måneder har vi måttet undvære de mennesker, steder og fritidsaktiviteter vi holder af, og er i stedet blevet vant til aflyste planer, rejserestriktioner og udskudte begivenheder. Sidste års Eurovision Song Contest var ingen undtagelse.

Men i år bliver Eurovision Song Contest afholdt i Rotterdam med temaet ‘Open Up’, og efter et år med langt færre rejser rundt om i Europa, er publikum måske mere villige til at give deres yndlingsrejsemål toppoint, i stedet for deres yndlingssang.

Med udgangspunkt i hvordan der er blevet stemt i konkurrencen de sidste par årtier, har Booking.com sammenlignet tendenser herfra med deres egne unikke rejsedata. Og selvom vi konkurrerede mod lande som Finland og Island på scenen i semifinalen, viser dataene fra Booking.com, at udenfor scenen er det vores to andre nordiske naboer Sverige og Norge, som giver Danmark høje point. Sammen med tre andre lande, der alle sammen nu er kvalificeret videre til den store finale, tilhører de dem der booker flest ophold i Danmark. Rejsende fra Sverige ligger nemlig på førsteplads, når det gælder om at besøge os. På andenplads finder vi rejsende fra Tyskland og Norge finder vi på tredjeplads, efterfulgt af rejsende fra Storbritannien og Holland.

Nogle af rivaliseringerne i sangkonkurrencen er mere venskabelige end andre. Når man ser tilbage på tidligere Eurovision-konkurrencer, har Danmark i gennemsnit givet flest point til Sverige. Og måske er der flere fordele ved at vi tildeler naboen mange point. Hvis vi kigger tilbage til Eurovision Song Contest i 2013, så havde vi ikke kun held med at det var en kort rejse til den store finale i Malmø. Vi vandt også konkurrencen med Emmelie de Forest bidrag, Only Teardrops.

I morgen løber det store show af stablen …

rotterdam holland
Her ses ‘Historical District Delfshaven’, Rotterdam … (Foto: Unsplash)

Læs også: 12 ting du (måske) ikke vidste om Berlin

Dom: Tiltalt for hadforbrydelse

Retten i Glostrup har onsdag  idømt en mand en fængselsstraf for vold og trusler mod en kvinde på en parkeringsplads på Gladsaxevej.

Onsdag den 12. maj sad et par, en 67-årig mand og en 66-årig kvinde, tiltalt ved Retten i Glostrup for flere overtrædelser af straffeloven den 13. februar 2021 klokken 10.15 på en parkeringsplads på Gladsaxevej.
Anklagemyndigheden havde tiltalt begge for vold (§ 244) mod det kvindelige offer, og manden var desuden tiltalt for at have truet hende med vold (§ 266) og for hærværk mod hendes bil (§ 291, stk. 1).

Anklagemyndigheden havde påstået en fængselsstraf og lagt op til, at straffen skærpes i medfør af straffelovens § 81, nr. 6 (om hadforbrydelser), fordi forholdene efter anklagemyndighedens opfattelse har baggrund i offerets etniske oprindelse, tro eller lignende. Begge tiltalte var ustraffede.

Retten afsagde dom onsdag og fandt den tiltalte mand skyldig i vold og trusler mod kvinden. Retten frifandt ham dog for hærværk. Retten idømte ham en betinget fængselsstraf på 50 dage med vilkår om at udføre 60 timers samfundstjeneste. Den tiltalte kvinde blev frifundet for tiltalen om vold. Retten mente ikke, at straffen skulle skærpes efter straffelovens § 81, nr. 6 om hadforbrydelser.

Retten vurderede, at episoden udelukkende havde baggrund i en forudgående konflikt mellem den dømte mands hustru og offeret og hverken helt eller delvis havde baggrund i offerets etniske oprindelse, tro eller lignende.

– Retten har i hovedtræk dømt manden for de tiltaler, vi har rejst. Vi har ment, at der var tale om en hadforbrydelse, og derfor vil vi nu studere dommen og spørgsmålet om eventuel anke, udtaler senioranklager David Haahr, Københavns Vestegns Politi.

Dom er faldet i sag om hadforbrydelse i Glostrup … (Foto: Unsplash)

Læs også: Ros til kommunernes integrationsindsats

RHOBH er tilbage

Det er endnu engang tid til en ordentlig portion drama og god underholdning, når The Real Housewives of Beverly Hills vender tilbage med en helt ny sæson 11, som kan streames og downloades på hayu fra i går. Den nye og meget følelsesladede sæson byder på et gensyn med Kyle Richards, Lisa Rinna, Erika Girardi, Dorit Kemsley og Garcelle Beauvais.

Men nye ansigter bliver også præsenteret, når vi skal stifte yderligere bekendtskab med sydstats-socialiteen Sutton Stracke, der vender tilbage til showet som ny housewife, samt Crystal Kung Minkoff, der nok er et nyt ansigt på skærmen, men som på ingen måde er fremmed i det berømte Beverly Hills-postnummer. Vi kan derudover se frem til, at Crystals gode veninde og Kyles søster Kathy Hilton også bliver del af den nye sæson.

Efter mange måneders isolation derhjemme er kvinderne i ekstase over endelig at få lov til at udvide deres sociale bobler. Lykken er dog kortvarig, da Erika Girardi chokerer gruppen med nyheden om, at hun indgiver en skilsmisse fra sin mand gennem 21 år, hvilket vikler hende ind i et net af retssager. Erika har mere end nogensinde brug for hjælp og support fra sine venner, men i stedet må hun finde sig i haglbyger af spørgsmål fra veninderne, som er uenige om, hvorvidt de kan støtte op om Erika.

Samtidigt kæmper Kyle Richards med erkendelsen af, at hendes døtre eftrehånden er så store, at hun snart skal opgive livet med hjemmeboende børn. Kyles ønske om at holde sin familie tæt, rammer hendes ældste datter Farrah, som Kyle ønsker bliver gift og får børn.

Lisa Rinna nyder at være hjemme sammen med manden Harry. Hendes største udfordring er dog at få kvalitetstid sammen med sin døtre, der efterhånden begge er i meget seriøse og travle forhold. Lisa har også selv haft travlt med sin nye lip kit-kollektion, Rinna Beauty, som endelig ser ud til at være klar til lancering. Dog er hun bange for, at timingen måske ikke helt er på hendes side, nu hvor alle går med mundbind.

Dorit Kemsley, der altid forsøger at være et skridt foran alle andre, dykker ned i nye og spændende udfordringer ved at påtage sig opgaven med at designe en kollektion af fashion-forward brudekjoler. Udfordringerne ved at arbejde hjemmefra kommer dog til at fylde en del i processen, da hendes børn har hjemmeundervisning med en tutor, alt
imens hendes mand PK er optaget af sit eget arbejde.

Det kan dog rent faktisk lade sig gøre at have det hele! Det indser Garcelle Beauvais, som føler sig mere flyvende end nogensinde før. Der er konstant gang i hende, og hun bruger al sin tid på en kombination af at opdrage teenagetvillingerne, tilbede sit barnebarn og lede efter drømmemanden, alt imens hun starter på drømmejobbet som
vært på et dagligt talkshow.

Den charmerende Sutton Stracke ser frem til en frisk start i en ny fase af livet, hvor hun for nyligt sendte sin datter på college og flyttede ind i et nyt hus lidt længere nede af gaden. Mens det nye hus får en kærlig hånd, bliver Sutton lejer hos nogle ret kendte udlejere.

Selvom hun er helt ny i flokken af housewives, finder Crystal Kung Minkoff, som bestemt ikke er fremmed for Beverly Hills elitens sociale kredse, sig hurtigt tilpas blandt kvinderne. Hun er en streng mor til to og gift med en af Hollywoods vigtige kanoner, Rob Minkoff. Crystal arbejder lige så hårdt som hun spiller og har ikke meget
tålmodighed med mennesker, som, hun synes, er tåbelige.

Kyles søster, den helt fabelagtige Kathy Hilton, er ved Crystals side for at hjælpe hende med at navigere i gruppen. Kathy er en ubestridt dronning af 90210, der deler en familiehistorie med Kyle, og – til kvindernes helt store overraskelse – noget af en spasmager, der altid er på udkig efter et godt grin.

The Real Housewives of Beverly Hills er produceret af Evolution Media for Bravo med Douglas Ross, Alex Baskin, Bill Fritz, John Carr og Tina Gazzerro Clapp som producere. Andy Cohen er også executive producer på showet.

rhobh hayu
The Real Housewives of Beverly Hills sæson 11 er klar. Mød Erika Girardi, Garcelle Beauvais, Crystal Kung Minkoff, Kyle Richards, Lisa Rinna, Sutton Stracke, Dorit Kemsley … (Foto: John Tsiavis/Bravo)

Læs også: Fun facts om Kim Kardashian

Frederiksberg Kommune har landets højeste smittetryk

Frederiksberg Kommune er lige nu den kommune i Danmark med det højeste smittetryk, hvorfor de er tæt på at lukke ned, idet en kommune bliver lukket ned, hvis smittetrykket overskrider grænsen, som går ved 250 smittede per 100.000 indbyggere om ugen, når der justeres for, hvor mange der bliver testet. Og det testkorrigerede incidenstal lå onsdag på 200 i Frederiksberg Kommune. Det tal bekymrer borgmester Simon Aggesen (K).

– Der er ikke noget, vi ønsker os mere end vores normale hverdag, og alle signaler er at samfundet åbner op, men på Frederiksberg er situationen bare en anden, så vi skal være ekstra opmærksomme den kommende tid, udtaler han til TV 2 Lorry og fortsætter:

– Vi er snublende tæt på en nedlukning, og vi kan ikke sige at smittetrykket er allokeret til et bestemt sogn, en bestemt skole eller et bestemt boligområde. Det er en general samfundssmitte, og vi kan se, at det typisk er de 20-29-årige samt folkeskoleelever og deres forældre, der driver smitten.

Ud af de 10 kommuner med det højeste smittetryk er otte kommuner placeret i TV 2 Lorrys sendeområde. Det skriver TV 2 Lorry.

frederiksberg rådhus
Frederiksberg Kommune er tæt på at lukke ned grundet for højt smittetryk … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: 10 ting du (måske) ikke vidste om København

Dagens billede: Første stik til H.K.H. Kronprins Frederik

Fredagsfjol: Er du klar til Eurovision 2021 i morgen 🎤

· Mere fra samme kategori ·