Læs også:

Close
bybi illum bi

NEWS: Bier og hjemmelavet honning på toppen af ILLUM

Nyheder  | 

Bier og hjemmelavet honning på toppen af ILLUM · Huawei-chef: Europa har potentiale til at blive verdensførende indenfor 6G · Ekstra coronastøtte giver 2.100 foreninger ny energi · Ung kvinde vinder DM i Entreprenørskab med mission om social ansvarlighed · Dagens billede: Det Hvide Hus skaber historie

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Bier og hjemmelavet honning på toppen af ILLUM

Det japanske livsstilsbrand MUJI anlægger i samarbejde med Bybi, Boe Sallingboe og CityLawn to bistader og en 40m2 stor nordisk blomsterhave på toppen af ILLUM, der fra sommeren 2021 skal producere honning til salg i MUJIs flagskibsbutik på 4. sal af det ikoniske varehus.

De to nye bifamilier flyttede i starten af maj ind i en 40m2 stor have, der er anlagt på taget af ILLUM. Haven er beplantet med nordiske urter og planter, der laver et blomsterflor fra tidligt forår og ind i det sene efterår med enkelte planter, som sender et kærligt nik til MUJIs japanske rødder så som den smukke magnolie. Det vil være muligt for nysgerrige sjæle at kigge ud til bistaderne og de blomstrende planter, når de besøger MUJI på 4. sal.

– Vi er meget stolte over MUJIs tiltag, som ikke blot understøtter vores ønske om at støtte op om det lokale samfund, men samtidig også skaber en ny og helt unik oplevelse for vores kunder i ILLUM, der får mulighed for at opleve de flittige honningbier på nært hold og støtte Bybis sociale arbejde, når de køber et glas honning i MUJIs butik, udtaler Lars Møller Nielsen, Marketing Director i ILLUM og tilføjer:

– Samarbejdet med MUJI og Bybi er helt i tråd med vores mission om konstant at udvikle ILLUM som en international shopping destination inden for luxury retail og være first movers i udviklingen af enestående oplevelser og begivenheder for vores besøgende.

Det forventes at MUJI Copenhagen Honey kan købes i løbet af august 2021, hvor honningen vil blive solgt i MUJIs store fødevareafdeling, der byder på lokale – og japanske madvarer.

bybi illum bi
Nu kan man opleve bier på toppen af ILLUM … (Foto: ILLUM)

Læs også: Sådan kan du hjælpe bierne til sommer

Huawei-chef: Europa har potentiale til at blive verdensførende indenfor 6G

Det vurderer Director of EU Public Affairs David Harmon fra Huawei. Selvom 5G først lige har begyndt sin udrulning i Europa, bør EU allerede nu begynde at tænke på implementeringen af 6G-teknologi, mener han.

– Europa er hjemsted for nogle af verdens dygtigste ingeniører, videnskabsfolk og software-udviklere. EU står afgjort i en stærk position til at spille en afgørende rolle i udviklingen af fremtidens 6G-standarder, forklarer han.

Det er ifølge David Harmon allerede tid til at begynde arbejdet med at finde ud af, hvad der konkret bør ske med implementeringen af 6G i Europa. Det antages nemlig, at 6G vil være klar til udrulning allerede i 2029-30:

– Mobilnetværk har udviklet sig gennem fem forskellige generationer over de sidste fire årtier. Ca. hvert tiende år kommer der en ny generation af mobilnetværk, der medfører forbedringer i dataoverførelse, lavere forsinkelse, forbindelsestæthed og større regnekraft, udtaler han.

Selvom det er svært konkret at sige, hvad 6G kommer til at medføre, giver David Harmon alligevel et bud på, hvad denne netværksgeneration måske kan lede til ift. introduktion af nye teknologier:

– 6G kan lede til ‘sansernes internet’, hologram-tilstedeværelse, automatisering i realtid, samarbejdende robotter, og et egentligt ’Internet of Everything’, siger han.

Men selvom der er en relativt kort tid indtil 6G kommer, er David Harmon også af den opfattelse, at EU står stærkt rustet til at løse de udfordringer, der ligger i 6G-teknologiens ankomst om formenligt mindre end ti år.

EU har nemlig allerede nu en række instrumenter, der skal imødekomme 6G – blandt andet forsknings- og innovationsprogrammet Horizon Europe, der skal hjælpe EU med at levere en politisk handlingsplan for 6G.

Desuden har Europa-Kommissionen og de 27 EU-medlemslande godkendt en pulje i omegnen af 900 mio. euro til initiativet ’Joint Undertaking on Smart Networks and Services’ (SNS JU). Organet bag SNS JU, der er sammensat af repræsentanter fra Europa Kommissionen og den europæiske tech-industri, følger tæt med i den europæiske forskning i 6G-teknologi, der foretages under Horizon Europe-programmet.

Ifølge David Harmon, er det dog vigtigt at det internationale samarbejde om udarbejdelse af fælles standarder for 6G bliver fremhævet i de kommende år:

– Internationalt samarbejde mellem den offentlige og private sektor og forskningsmiljøet på tværs af kloden er vitalt, hvis verden skal kunne sikre globale standarder for 6G, forklarer han og fortsætter:

– Det er forskningen, der driver den økonomiske vækst. Regeringer bliver nødt til at give videnskabsfolk og ingeniører økonomisk støtte, hvis vi skal opbygge et mere innovativt samfund med succes, for vi lever midt i den digitale revolution. 6G bliver et indgroet og centralt element i vores digitale rejse. Med sin fremadskuende politik og tilgang står EU med potentialet til at blive verdensleder indenfor udviklingen af 6G, konkluderer David Harmon.

6G huawei
Europa har potentiale til at blive verdensførende indenfor 6G … (Foto: Huawei PR)

Læs også: Minister afviser at forbyde omstridt Huawei-video

Ekstra coronastøtte giver 2.100 foreninger ny energi

Det danske energiselskab OK øger udbetalingen af sponsorstøtte med 30 procent fra juni 2021 til og med maj 2022. Dermed er der et ekstra betydeligt millionbeløb på vej til lokale klubber og foreninger i hele Danmark, så de får hjælp til at klare sig igennem coronakrisen

Medlemstallet i landets lokale idrætsforeninger er faldet med næsten 90.000 på grund af coronakrisen, viser de nyeste tal fra DGI og DIF.

Det er blandt andet derfor, at OK nu vælger at øge den økonomiske støtte med 30 procent i det næste år for dermed at være med til at hjælpe foreningerne igennem coronakrisen.

Flere end 2.100 klubber og foreninger har en benzinkortaftale med OK, hvilket betyder, at det danske energiselskab og deres lokale forhandlere hvert år støtter foreningslivet i hele landet. Det bliver til mange penge, og hver en krone tæller i klubkasserne – særligt nu.

– Vi har i mange år støttet det lokale foreningsliv i hele landet, og vi kan se, at flere af vores loyale og trofaste sponsormodtagere har haft det svært, fordi de har været tvunget til at sætte deres aktiviteter på pause. Derfor øger vi støtten med ekstra 30 procent, så voksne, børn og unge fortsat vil have mulighed for at dyrke idræt og foreningslivet, der hvor de bor, siger Anders Knudsen, markedsdirektør i OK.

I det forgange år har OK også givet 30 procent ekstra i sponsorstøtte. Det betyder, at det danskejede andelsselskab har udbetalt et større millionbeløb oveni den normale sponsorstøtte, og de ekstra kroner har lunet i de mange klubkasser.

– Vi kan se, at det har gjort en forskel for foreningerne. Nogle bruger pengene til at dække udgifterne fra manglende kontingentkroner, andre køber nyt udstyr eller øremærker støttekronerne til at finansiere en sommerlejr, når det igen bliver muligt. Det koster selvfølgelig nogle penge for os, men vi tror på, at det kan være med til at skabe loyale OK-kunder i fremtiden, slutter Anders Knudsen.

Derfor vil alle eksisterende sponsormodtagere igen få udbetalt 30 procent ekstra, når benzinkortaftalerne bliver afregnet i månederne fra juni 2021 til og med maj 2022 oveni de i forvejen optjente sponsorpenge. Det gælder både optjente penge på brændstof (OK-kort og app), el, mobil og bonus.

ok fodbold
OK øger støtten til idrætsklubberne … (Foto: OK PR)

Læs også: OK er klar med hjemmeopladning til elbiler

Ung kvinde vinder DM i Entreprenørskab med mission om social ansvarlighed

‘Det værste man kan gøre, er ikke at gøre noget’. Det mantra lever 26-årige Gry Pedersen fra Hadsund i den grad op til. I december 2020 fik hun ideen til en virksomhed, der skal hjælpe mennesker i arbejde, og i dag har virksomheden 12 ansatte. Grys innovative tilgang, ihærdighed og dedikation blev torsdag den 27. maj belønnet, da hun og virksomheden Pakkeriet Hadsund vandt DM i Entreprenørskab for studerende, en billet til EM og 50.000 kroner i startkapital. Der var også priser til studerende fra Odense og Aarhus.

Gry Pedersen er en studerende med en stor passion. Hun vil hjælpe samfundets svageste, og har derfor startet den socialøkonomiske virksomhed Pakkeriet Hadsund, som pakker varer manuelt, der ikke kan pakkes af maskiner. Her har hun i dag 12 ansatte, som er i forskellige former for fleksjob, skånejob, arbejdsprøvning og afklaring.

Gry Pedersen er ikke den typiske iværksætter. Hun er kvinde, 26 år, ordblind, har kronisk gigt, fik første barn som 18-årig og er i dag studerende på EA Dania i Randers. Men passion og ambitioner har hun rigeligt af, og hun vil bevise at man kan være iværksætter, ændre verden og samtidig gøre noget godt for andre mennesker.

– Jeg var i praktik i en anden virksomhed, da det gik op for mig, at det var ikke nok for mig at have succes igennem mit erhverv. Jeg skulle have noget med mennesker at gøre. Det har altid givet noget personligt til mig, og derfor var jeg nødt til at få kombineret mit arbejde med at gøre noget for andre mennesker. Min passion er menneskerne! Jeg elsker de her mennesker, og de giver også mig så meget. Det er fedt at gå på arbejde hver dag, fortæller en bevæget Gry Pedersen, da hun torsdag vandt DM i Entreprenørskab for studerende.

Grys ide og virksomhed var så gennemarbejdet, velresearchet, innovativ og godt pitchet overfor dommerne, at hun på trods af hård konkurrence kunne løfte trofæet og kalde sig Danmarksmester.

Pakkeriet Hadsund vandt først deres kategori Social entrepreneurship og 25.000 kroner, og med den samlede sejr fulgte yderligere 25.000 kroner sponsoreret af Entercard. Derudover skal de Gry Pedersen nu også repræsentere Danmark til JA Europe Enterprise Challenge 2021, som er Europamesterskabet i entreprenørskab, der bliver afholdt i midten af juli. Og med vinderchecken fulgte også en invitation til EY’s Entrepreneur of the Year-event og en invitation til at være med i Danish Startup Groups podcast.

Dansk Erhverv og Børsen lagde rammer til DM, hvor alle deltagerne fysisk pitchede for dommerne, mens hele arrangementet blev livestreamet, så alle andre kunne se med live i løbet af dagen.

I alt havde 14 hold af studerende kvalificeret sig til Danmarksmesterskabet, og hvor deres idé skulle stå prøven overfor et dommerpanel af erfarne erhvervsfolk og iværksættere. De studerende dystede de i fire kategorier: Greentech, Serviceinnovation, Lifetech og Social entrepreneurship, og konkurrencen var hård.

Alle deltagerne til DM har været med i uddannelses- og entreprenørskabsprogrammet Start Up Programme, som er for studerende på korte og mellemlange videregående uddannelser. Igennem undervisningen lærer de at tænke og arbejde entreprenørielt, og de prøver helt konkret kræfter med at være iværksætter.

I år blev Diversitetsprisen for første gang uddelt som en del af arrangementet. Prisen gik til en uddannelsesinstitution, der aktivt arbejder for at styrke diversitet indenfor entreprenørskabsundervisningen på institutionen. Diversitetsprisen hylder indsatser for og fokus på diversitet og kvindeligt entreprenørskab, og der lægges vægt på innovation, volumen (antal kvindelige studerende på entreprenørskabsuddannelser) og inspirerende tiltag.

Diversitetsprisen 2021 gik til Professionshøjskolen UCN, som målrettet arbejder med diversitet på tværs af uddannelser, projekter og aktiviteter, og dermed også aktivt fremmer kvindeligt entreprenørskab.

Prisen blev modtaget af Rektor Lene Augusta Jørgensen, som også havde to hold af kvindelige studerende med til DM.

Fonden for Entreprenørskab står bag Start Up Programme og arrangerer DM i Entreprenørskab sammen med Dansk Erhverv. Danmarksmesterskabet støttes også af Entercard, Bloomberg, Tønder Energi- og Miljøfond og Bristol Myers Squibb, som hver står bag en af priserne på dagen. Danmarksmesterskabet blev afholdt i Børssalen hos Dansk Erhverv den 27. maj 2021.

Alle vindere på dagen:

  • Samlede vinder af DM 2021: Pakkeriet Hadsund fra Erhvervsakademi Dania
  • Greentech: SwapCUP fra Erhvervsakademi Aarhus
  • Serviceinnovation: Reddy.dk fra University College Lillebælt
  • Lifetech: ReLift fra VIA University College
  • Social entrepreneurship: Pakkeriet Hadsund fra Erhvervsakademi Dania
  • Diversitetsprisen 2021: Professionshøjskolen UCN
  • Årets underviser i Start Up Programme: Gitte Buje fra Erhvervsakademi Aarhus
gry pedersen hadsund dm i entreprenørskab
Gry Pedersen står bag Pakkeriet Hadsund, som på tre måneder er gået fra 0 til 12 ansatte. (Foto: DM i Entreprenørskab )

Læs også: Verdens første studenterdrevne innovationshus er dansk

Dagens billede: Det Hvide Hus skaber historie

· Mere fra samme kategori ·