Læs også:

Close
body shop papir

NEWS: The Body Shop er Danmarks mest bæredygtige skønhedsmærke for tredje år i træk

Nyheder  | 

The Body Shop er Danmarks mest bæredygtige skønhedsmærke for tredje år i træk · Derek Chauvin kendt skyldig · Røde Kors kom ud med et flot resultat for 2020 trods corona · Stort masseskyderi i Indianapolis · Dagens video: Den mest nuttede abe

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

The Body Shop er Danmarks mest bæredygtige skønhedsmærke for tredje år i træk

– Forbrugernes interesse for bæredygtighed er stigende, og det samme er varemærkernes kommunikation om bæredygtighed. Aldrig før har de kommunikeret så meget om bæredygtighed og så dårligt. 2020 var et år, hvor presset på at være et værdidrevet varemærke steg, og mange varemærker hævder at være værdidrevne, men lever ikke altid op til det de siger.

Det fremgår af Sustainable Brand Index, Europas største varemærkeundersøgelse om bæredygtighed, som nu har offentliggjort sin årsrapport for 2021. I Danmark er The Body Shop for tredje år i træk nummer et i sin branche og lander på position 18 på den samlede liste over mærker og industrier.

– Denne placering er en tillid, som vi tager meget alvorlig og som vi forvalter med stor respekt. Vores kunder er opmærksomme og kyndige, og de holder os konstant på tæerne. I 2020 har vi arbejdet meget med social bæredygtighed, vores kommunikation har fokuseret på mænd og drenges vold mod kvinder og piger som en modreaktion på den øgede vold mod kvinder i forbindelse med COVID-19 og selvisolering. For os er det vigtigt at huske, at bæredygtighed er mange ting, siger Matilda Wiechel, Activism & Communications Manager, The Body Shop Sverige og Danmark.

Sustainable Brand Index™, er blevet gennemført hvert år, siden 2011 med det formål om at belyse bæredygtighed, sprede og øge kendskabet om bæredygtighed. I 2021 er mere end 1.400 varemærker på tværs af 34 industrier blevet bedømt, ved hjælp af mere end 60.000 forbrugere i over 8 lande.

I Danmark er mere end 230 varemærker på tværs af 24 industrier blevet undersøgt, og definitionen af bæredygtighed er den samme som FN’s globale bæredygtighedsmål – SDG Sustainable Development Goals.

Beauty kategorien har været inkluderet i undersøgelsen i tre år, og The Body Shop er blevet rangeret nummer et lige så mange gange.

Læs den officielle rapport her.

body shop
Hæder til The Body Shop … (Illustration: The Body Shop)

Læs også: Beautynyheder -bliv inspireret til dine kommende køb

Derek Chauvin kendt skyldig

Den tidligere politibetjent Derek Chauvin er kendt skyldig i alle tre anklagepunkter for drab på George Floyd og kan fortjente lang fængselsstraf.

Alt dette skete tirsdag, da retten i Minneapolis nåede frem til en afgørelse mod den eks-politibetjent, der i maj 2020 foretog en brutal anholdelse af George Floyd, der medførte dennes død.

De 12 jurymedlemmer kendte Derek Chauvin skyldig i drab. Der er endnu ikke fastsat nogen strafudmåling i forbindelse med kendelsen ved Hennepin County Court. Men den kan give op til 40 års fængsel. Den store folkemængde foran retten brød ud i jubel og ikke mindst lettelse, da kendelsen blev offentliggjort.

Sagen startede den 25. maj 2020, da George Floyd mistede livet i politiets varetægt i Minneapolis i delstaten Minnesota.

Politiet ville anholde Floyd, da en butiksansat havde anmeldt ham for at betale med en falsk 20-dollarseddel. Men en forbipasserende optog en video, der viste, hvordan betjenten Derek Chauvin under anholdelsen knælede på den 46-årige Floyds hals i omkring ni minutter, og George Floyd blev efterfølgende erklæret død på hospitalet.

#blacklivesmatter george floyd usa
Den tidligere politibetjent er kendt skyldig i alle tre anklager … (Foto: Unsplash)

Læs også: Floyds familie får stor erstatning

Røde Kors kom ud med et flot resultat for 2020 trods corona

Trofaste frivillige og kunder sikrede Røde Kors’ genbrugsbutikker et flot resultat på trods af et år med corona. Og det selvom 2020 ikke levede op til forventningerne på grund af corona, å kom Røde Kors’ genbrugsbutikker ud af 2020 med et overskud på 54 millioner kroner. Det er dog 20 millioner kroner mindre end forventet.

Det er de færreste ting, der sidste år gik som planlagt. Det samme gør sig gældende for Røde Kors’ genbrugsbutikker, der så frem til et godt år efter at slå rekord i 2019. Organisationen forventede et overskud på 74 millioner kroner i 2020, som svarer til resultatet fra året før. Men sådan skulle det ikke gå. Sammen med resten af landet måtte butikkerne lukke ned, og det gik hårdt ud over indtjeningen.

Heldigvis slap butikkerne billigere end frygtet. For Røde Kors’ genbrugsbutikker kommer ud af 2020 med en omsætning på 202 millioner kroner og et overskud på 54 millioner, hvilket kun er 20 millioner lavere end det forventede resultat. Det mener Tina Donnerborg, chef for genbrug i Røde Kors, at organisationen kan takke de frivillige og kunderne for.

– Under nedlukningen havde vores frivillige brugt tiden på at sortere donationerne og gøre butikkerne klar til genåbningen. Og da butikkerne igen kunne slå dørene op, stod kunderne i lange, corona-venlige køer. Vi kunne tydeligt se, at de trængte til at handle, men på en klima-bevidst måde, forklarer Tina Donnerborg.

At kunderne kom tilbage for fuld styrke, viser sig også i omsætningen for de måneder, hvor butikkerne var åbne. Her oplevede butikkerne en omsætningsfremgang på 14 procent i forhold til året før. Den øgede omsætning bringer derfor også håb for 2021.

– Året startede med en lang periode med lukkede butikker. Vi kan se kunderne vender tilbage nu vi har åbent. Men selv om kunderne trofast kommer igen, bliver vi selvfølgelig også i år påvirket negativt af corona, slutter Tina Donnerborg.

Overskuddet fra 2020 går til Røde Kors’ arbejde for udsatte mennesker i Danmark og resten af verden, som konsekvenserne af corona har ramt særligt hårdt. Det er også med til at sikre, at Røde Kors kan rykke ud, når uforudsigelige katastrofer og kriser som en global pandemi rammer.

Røde Kors har også modtaget hjælpepakker i kompensation for genbrugsbutikkernes tab.

Fakta om Røde Kors’ genbrugsbutikker:

  • Røde Kors har 245 genbrugsbutikker og mere end 10.000 frivillige, der indsamler, sorterer og sælger tøj, møbler og boligtilbehør.
  • Hvert år donerer befolkningen mere end 9.000 ton tøj i butikkerne og i mere end 1.900 indsamlingscontainere rundt om i landet.
  • I 2020 blev det samlede overskud fra Røde Kors’ genbrugsaktiviteter på 54 millioner kroner og omsætningen var på 202 millioner kroner.
  • I 2019 slog Røde Kors’ genbrugsaktiviteter rekord med et overskud på 74 millioner kroner og en omsætning på 218 millioner kroner.
røde kors butik
Røde Kors leverede et pænt årsregnskab trods corona … (Foto: Miriam Nielsen)

Læs også: Røde Kors – brug for hjælp på Lesbos

Stort masseskyderi i Indianapolis

Torsdag nat sidste uge skete endnu et stort masseskyderi i Indianapolis, USA, hvor otte personer blev dræbt og fire stadig er indlagt. De otte dræbtes navne er offentliggjort, og de var mellem 19 og 74 år.

Det er stadig uklart, hvad der fik den 19-årige Brandon Hole til at skyde løs ved en FedEx og dermed dræbe og såre menneskerne. Men for et år siden kontaktede hans mor politiet, der var bekymret for sin søn, ikke mindst fordi han havde købt et haglgevær og ville true politiet, men også fordi han var på ‘write supremacist’ hjemmesider og var blevet mere og mere racistisk. Politiet var i deres hjem og observerede også hans søgninger på nettet, hvorfor de beslaglagde haglgeværet. Men senere købte han to halvautomatiske rifler, som blev brugt til sidste uges skyderi.

I søndags oprettede FedEx en fond, hvor de satte en million dollars ind, der skal hjælpe de efterladte og berørte familier. Siden er endnu flere penge og donationer kommet til …

fedex skyderi usa
Endnu et masseskyderi har fundet sted i USA … (Foto: Unsplash)

Læs også: Masseskyderi i Colorado

Dagens video: Den mest nuttede abe

· Mere fra samme kategori ·