Læs også:

Close
underliv, menstruation, symptomer, humørsvingninger, underlivet, den røde tid, præmenstruel syndrom, pms

NEWS: Emoji-brugere vil have mere inkluderende og repræsentative emojis

Nyheder  | 

Emoji-brugere vil have mere inkluderende og repræsentative emojis · Sprængstof fundet på Amager · Butikker skylder 1,5 milliard mere i husleje end for et år siden · Ny analyse viser, at historisk mange får førtidspension · Dagens billede: Befri naturen for affald

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Emoji-brugere vil have mere inkluderende og repræsentative emojis

Kun halvdelen af alle globale emoji-brugere føler, at deres identitet er tilstrækkeligt afspejlet i det nuværende emoji-udvalg, og mere end otte ud af 10 (83 pct.) efterspørger et mere inkluderende udvalg af emojis – særligt inden for kultur, etnicitet og alder. Det viser en ny rapport fra Adobe, der har undersøgt brugen af emojis blandt 7.000 brugere fordelt på syv lande, herunder USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Japan, Australien og Sydkorea.

Emojis er i løbet af det sidste årti blevet en integreret og vigtig del af den digitale kommunikation. De er en visuel, sjov og let måde at udtrykke sig på og et værktøj, der ikke længere udelukkende anvendes i den private kommunikation. Emojis bruges i stigende grad også i den offentlige debat om samfundsmæssige udfordringer, særligt i forhold til kultur og etnicitet. For mange siger en emoji mere end 1.000 ord, men det gælder altså kun, hvis man kan finde den rigtige, viser rapporten Global Emoji Diversity & Inclusion Report fra Adobe.

Mere end otte ud af 10 globale emoji-brugere efterspørger nemlig et mere inkluderende udvalg emojis, og kun halvdelen (53 pct.) af de adspurgte føler, at deres identitet er tilstrækkeligt afspejlet i de nuværende emoji-muligheder. Blandt sidstnævnte gruppe ligger kultur, etnicitet og alder øverst på listen over de kategorier, som brugerne ønsker udvidet med emojis.

På tværs af landegrænser er det i højere grad den såkaldte generation Z (41 pct.) og millennials (39 pct.), der ønsker et større udvalg af emojis til at udtrykke kultur og etnicitet, hvor det gælder for 30 pct. af de såkaldte boomers.

Rapporten viser også, at over halvdelen (55 pct.) af de adspurgte emoji-brugere laver deres egen personlige emoji – også kaldet en bitmoji – men også her efterspørger mange brugere flere tilpasningsmuligheder for bedre at kunne afspejle personlig identitet.

Det gælder igen især generation Z, hvor otte ud af 10 (79 pct.) benytter sig af featuren med at lave sin egen, personlige emoji – men hele 74 pct. af dem ville ønske, at de havde flere muligheder for at afspejle deres personlige identitet.

Emojis afspejler samfundsudfordringer. For på trods af udfordringerne er emoji-fremtiden lys. 76 pct. af de adspurgte mener, at emojis er et vigtigt kommunikationsværktøj til at skabe både respekt og forståelse.

Især den yngre generation mener, at emojis har magten til at skabe positive ændringer i verden. Lidt mere end syv ud af 10 blandt generation Z og millennials er nemlig enige om, at emojis kan være med til at understøtte positive samtaler og afspejle vigtige kulturelle og samfundsmæssige forhold.

I USA og UK mener afroamerikanske (85 pct.), asiatiske (85 pct.) og latinamerikanske (77 pct.) emoji-brugere, at emojis bidrager til vigtige diskussioner om netop etnicitet. Måske også derfor er globale emoji-brugere mest begejstrede for nye emojis, der både afspejler køn og etnicitet – fx en neutral person, der giver en baby mad, og det asiatiske fænomen bubble tea.

Du kan læse mere om Global Emoji Diversity & Inclusion Report i blogpostet her.

adobe emoji
En stor undersøgelse om emojis viser, at folk vil have flere inkluderende og repræsentative emojis … (Foto: Adobe)

Læs også: Nu kommer menstruations-emojien

Sprængstof fundet på Amager

En større mængde sprængstof blev søndag beslaglagt på Amager i forbindelse med en aktion. Der er tale om 206,4 kilo sprængstof, der blev fundet i et skur i Sundby. Dette oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Under en større aktion søndag fandt efterforskere fra Grænsecenter Øresund under Københavns Politi 206,4 kilo sprængstof i et skur i Sundby på Amager. To mænd på 21 og 54 år blev i forbindelse med aktionen anholdt og blandt andet sigtet for besiddelse af sprængstof under særligt skærpende omstændigheder.

– Vi har beslaglagt en historisk stor mængde sprængstof, som vi selvfølgelig er meget lettede over, ikke længere er i kriminelle hænder. Der har ikke umiddelbart været en fare for naboer til det sted, sprængstoffet blev opbevaret, men sådan noget ligger man jo ikke inde med for sjov. Det er en meget alvorlig sag, forklarer leder af Grænsecenter Øresund, politiinspektør Henrik Andersen.

Det er ikke vurderingen, at der har været en umiddelbar eksplosionsfare i forbindelse med opbevaringen, men der vil altid være en potentiel risiko i forbindelse med flytning og håndtering af sprængstof i denne mængde. Dette skete dog uden problemer i går aftes.

Grænsecenter Øresund blev etableret den 1. april 2020 for at imødegå grænseoverskridende kriminalitet på tværs af netop Øresund. Den specifikke forbindelse til Sverige er det dog ikke muligt at gå nærmere ind på.

– Efterforskningen fortsætter, så jeg kan ikke gå i yderligere detaljer på nuværende tidspunkt, slutter Henrik Andersen.

De to mænd blev fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret i går mandag.

sprængstof
Der er fundet sprængstof på Amager …. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Eksplosion på Nørrebro

Butikker skylder 1,5 milliard mere i husleje end for et år siden

Siden det spæde forår har gadebutikkerne haft mulighed for at holde åbent, men der er stadig mørke skyer over butikkernes økonomi. Således skylder de 1,5 mialliard kro er mere i leje nu end i marts 2020, viser en ny undersøgelse fra EjendomDanmark.

Flere nedlukninger slider på økonomien hos de danske butikker. De høje restancer er et udtryk for, at ejendomsejerne selv her over et år inde i coronakrisen holder hånden under deres erhvervslejere, og at der bliver arbejdet på at finde løsninger. Men det er ikke holdbart i længden, at der ikke bliver betalt leje, og derfor er genåbningen vigtig, forklarer Jannick Nytoft, adm. direktør i EjendomDanmark:

– Men genåbningen alene fjerner ikke den pukkel, der har oparbejdet sig det seneste år. Det vil kræve ressourcer at komme op igen, og derfor er det vigtigt, at der bliver skabt et sundt klima for ejendomsbranchen og de mange virksomheder i ejendommene. Ellers ender det med at skabe en dominoeffekt, hvor problemerne blot falder videre til ejerne, der også selv har store forpligtelser, siger han.

Butikkerne har dog lavere restancer, end de havde været ved årsskiftet. Det er hjulpet på vej af to ting; at butikker langs gaderne fik lov til at genåbne i marts, samt at mange betaler deres restancer, når der er mulighed for det.

– Siden krisens begyndelse har det været butikkerne, der har været nogle af de allermest udsatte og har haft størst brug for hjælp fra deres ejere. Selvom der er kommet mere styr på hjælpepakkerne, end der var i foråret, så er der stadig en pukkel fra det seneste år, der skal afvikles, slutter Jannick Nytoft.

For alle ejendomme mangler der i marts at blive betalt husleje for 2,7 milliard kroner. Det er 1,8 mialliard kroner mere, end i marts 2020.

løbehjul, transport, el-løbehjul
Butikkerne skylder mange penge i husleje … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Tusindvis af butikker har tømt butikkerne for at vise samfundssind

Ny analyse viser, at historisk mange får førtidspension

Trods en omfattende reform af førtidspensionsordningen i 2012, der skulle nedbringe antallet af nye førtidspensionister, sætter tildelingen af førtidspensioner i Danmark nu rekord. Reformen har slået fejl, og hele førtidspensionssystemet bør tænkes om, mener SMVdanmark.

Er din fysiske eller psykiske tilstand så dårlig, at du slet ikke kan arbejde med noget som helst, kan kommunen tildele en førtidspension. Tilbage i 2012 mente et bredt flertal i Folketinget, at der blev givet for mange førtidspensioner og indførte derfor en førtidspensionsreform, der skulle bremse tilgangen og hjælpe syge tilbage på arbejdsmarkedet. Det førte i årene efter reformen til et kraftigt fald i antallet af nye førtidspensionister.

Men sidste år var tilgangen til førtidspension tilbage på samme niveau som før reformen. I 2020 blev godt 17.000 personer godkendt til at få en førtidspension, hvilket er lidt mere end i 2011. Enkelte måneder i 2020 er der endda tildelt flere førtidspensioner, end der nogensinde er målt før.

Det viser en ny analyse fra SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder.

Mia Amalie Holstein, cheføkonom og politisk chef i SMVdanmark, mener, at reformen er slået fejl.

– Der var nogle rigtig gode intentioner med reformen, men i praksis har det slet ikke fungeret. Reelt har reformen blot udsat en masse nye tildelinger af førtidspension, og nu skyller den bølge ind over os, siger hun.

Reformen indførte såkaldte ressourceforløb, hvor borgeren i langt højere grad skulle arbejdsprøves, genoptrænes og behandles af tværfaglige teams af blandt andre psykologer, fysioterapeuter og læger.

– Men det er bare endt uhensigtsmæssigt. Ressourceforløbene har i de fleste tilfælde blot fungeret som en dyr parkeringsplads, indtil systemet har givet op og tilkendt pensionen. Så mange, der reelt har gavn af at komme ud på arbejdsmarkedet, er i stedet blevet parkeret i langvarige forløb, der ikke fører nogen steder hen. Og andre, der virkelig burde få pension, har skullet kæmpe med ressourceforløbet meget længe og blive meget stressede, inden de alligevel er endt med at få førtidspension, forklarer Mia Amalie Holstein.

Faldet fra 2012 blev modsvaret af, at langt flere kom på andre ydelser, der er tiltænkt mennesker med fysiske og psykiske begrænsninger, dels de nævnte ressourceforløb men også fleksjob og revalidering.

Mia Amalie Holstein mener, at systemet skal tænkes om til noget mere fleksibelt.

– Vi har brug for, at mennesker, der har en funktionsnedsættelse, kan få en delvis pension med fri mulighed for at arbejde derudover. Har en person en nedsat erhvervsevne på for eksempel 50 pct., så skal de tildeles en sats svarende til 50 pct. af førtidspensionen. Derved vil det dels blive lettere for folk med mindre skader at få en varig støtte, og samtidig også give støtte til delvist arbejde svarende til, hvad folk har mulighed for. Det skal i den forbindelse være muligt at supplere førtidspension med anden offentlig forsørgelse, for eksempel kontanthjælp ved ledighed, slutter Mia Amalie Holstein.

Der er nu cirka 216.000 førtidspensionister i Danmark, hvilket er det højeste antal i fem år.

Læs analysen her.

Arbejde, arbejdsløs, aftale, folketinget, møde, job, jobsøgende, kontanthjælp, dagpenge
Ny analyse viser, at historisk mange får førtidspension. (Foto: Pexels)

Læs også: Hvornår har du tænkt dig at gå på pension

Dagens billede: Befri naturen for affald

· Mere fra samme kategori ·