Læs også:

Close
arbejde, snak, grin Foto: Unsplash)

NEWS: Danmarks Bedste Arbejdspladser kommer gennem COVID-19 med trivslen i behold

Nyheder  | 

Danmarks Bedste Arbejdspladser kommer gennem COVID-19 med trivslen i behold · Prins Harry deltager til prins Philips begravelse uden Meghan Markle · Digital scenekunst nåede mennesker i hele landet · Heunicke inviterer partier til møde om yderligere genåbning · Affaldsselskaber melder klar til at brænde opgravede mink · Dagens billede: Lars Løkke Rasmussen bekræfter, at han stifter nyt parti

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Danmarks Bedste Arbejdspladser kommer gennem COVID-19 med trivslen i behold

Kan man komme gennem COVID-19 uden, at det påvirker arbejdsmiljøet og trivslen negativt? Det kan man ifølge den seneste undersøgelse fra analyse og rådgivningsvirksomheden, Great Place to Work, hvis man i forvejen har en høj grad af tillid mellem ledelse og medarbejdere.

Great Place to Work har offentliggjort den 20. liste med Danmarks Bedste Arbejdspladser, og selvom man næsten skulle tro, at det var umuligt, så viser undersøgelsen, at de deltagende arbejdspladser i store træk har bevaret sine høje trivselsniveauer igennem COVID-19.

– Af de trivselsundersøgelser, vi gennemførte, da Lock Down ramte første gang i marts 2020, kunne vi se, at især to grupper følte sig presset, nemlig de yngste og nye medarbejdere samt medarbejdere med små børn. Selvom man umiddelbart skulle tro, at de unge ville føle sig hjemme i de digitale universer, så følte de sig isolerede, og medarbejdere, som både skulle passe deres arbejde og børn hjemme i privaten, var usikre på, hvad der blev forventet af dem. Men arbejdspladserne identificerede udfordringerne og reagerede på dem, udtaler administrerende direktør i Great Place to Work, Liselotte Jensen.

Ifølge Liselotte Jensen har det høje trivselsniveau på disse arbejdspladser været grundet et generelt fokus på ledelse og trivsel, da de er kendetegnet ved en høj grad af tillid mellem ledelse og medarbejdere. Det har gjort dem godt rustet til at komme godt igennem de udfordringer, som COVID-19 har ført med sig. Det oplyser Great Place to Work i en pressemeddelelse.

arbejde, snak, grin Foto: Unsplash)
Great Place to Work har offentliggjort den 20. liste med Danmarks Bedste Arbejdspladser. (Foto: Unsplash)

Læs også: Gode råd til at arbejde hjemmefra under corona

Prins Harry deltager til prins Philips begravelse uden Meghan Markle

Prins Harry deltager til sin farfars begravelse, som finder sted denne lørdag. Men han kommer uden sin gravide kone, Meghan Markle, der bliver i USA, hvor de bor. Det oplyser en talsperson for kongefamilien ifølge Reuters.

– Hertugen af Sussex (prins Harry) planlægger at deltage. Hertuginden af Sussex (Meghan Markle) er blevet rådet til ikke at rejse af sin læge, lyder det.

Ægteparret er flyttet til USA, efter de sidste år kappede båndene til kongehuset. I et interview med Oprah Winfrey i marts i år kritiserede de kongehuset og fortalte, hvorfor de havde truffet den beslutning.

Begravelsen kommer til at foregå som en ceremoniel kongelig begravelse og ikke en statsbegravelse, som normalt er forbeholdt monarker. Dronning Elizabeth har godkendt en otte dage lang national sørgeperiode, der varer indtil bisættelsen. Begravelsen begynder klokken 16 dansk tid. Det skriver DR.

Læs også: Forstå hvad sårbarhed er og kan gøre ved mennesket

Digital scenekunst nåede mennesker i hele landet

Det Kongelige Teaters årsrapport for 2020 afspejler et år, hvor teatret var hårdt ramt af corona-pandemien – men også et år, hvor nye digitale muligheder blev grebet.

I starten af marts ramte følgerne af corona-pandemien Det Kongelige Teater, og resten af 2020 blev naturligvis stærkt præget af de deraf følgende nedlukninger og restriktioner. Mens Danmark, og dermed også teatret, lukkede ned, skiftede fokus til åbningen af et digitalt univers, KGL Xtra. Planer for en digital platform for formidling af vores verden var allerede under forberedelse, men projektet blev fremskyndet og åbnede allerede 13. marts – mindre end 48 timer efter nedlukningen.

– Jeg er utrolig stolt af teatrets handlekraft, da hele Danmark lukkede ned. Der blev syet kostumer og lavet rekvisitter hjemme i udhuse og haver, og balletdanserne trænede ved køkkenbordet. Kunsten gav adgang til rettigheder, der ellers ikke havde været tilgængelige eller skabte kunst via videokonference. At se medarbejderne knokle hele året for at finde løsninger, så vi kunne blive ved med at udkomme gør, at jeg tror på, vi har et endnu mere sammentømret teater i dag end tidligere, udtaler teaterchef Kasper Holten.

Det lykkedes Det Kongelige Teater at gøre mere end 60 hele forestillinger, såvel som en lang række andet formidlingsmateriale, tilgængeligt for mennesker i Danmark. Det oplyser Det Kongelige Teater i en pressemeddelelse.

Læs også: NEWS: Det Kongelige Teater gav digital fødselsdagsgave til Dronningen

Heunicke inviterer partier til møde om yderligere genåbning

I denne uge skal Folketingets partier mødes for at diskutere, hvordan vi får åbnet endnu mere for samfundet. Det skriver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i en mail til TV2.

– Partierne vil blive inviteret til et møde herom i den kommende uge og vil forinden modtage faglige vurderinger fra myndighederne samt planen for udfasning af det nuværende forsamlingsforbud på 5 personer indendørs og 10 personer udendørs, lyder det.

Ifølge aftalen om den gradvise genåbning af samfundet skal der den 21. april igen være udeservering på restauranter og caféer og åbnes for museer, kunsthaller og biblioteker.

Sundhedsministeren inviterer partier til møde om yderligere genåbning. (Foto: Unsplash)
Sundhedsministeren inviterer partier til møde om yderligere genåbning. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Nedlukningen af fitnesscentrene påvirker danskerne fysisk og mentalt

Affaldsselskaber melder klar til at brænde opgravede mink

Regeringen besluttede i november sidste år, at millioner af mink skulle aflives af frygt for et muteret coronavirus. 13 affaldsanlæg vil nu stille ovne til rådighed til forbrænding, når millioner af døde mink graves op til maj.

Cirka fire millioner døde mink blev gravet ned på militære områder ved Nørre Felding nær Holstebro og Kølvrå ved Karup. Det udløste skarp kritik fra beboere i de to områder, der frygtede konsekvenserne for miljøet.

Politikerne besluttede efterfølgende, at minkene skulle graves op, når dyrene efter et halvt år ikke længere ville udgøre en smitterisiko. Tidspunktet for opgravningen af de døde mink nærmer sig, da det forventes at ske til maj. Det skriver TV 2.

mink (Foto: Unsplash)
Affaldsselskaber melder klar til at brænde opgravede mink. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Coronapas er klar til start – men husk de gode råd

Dagens billede: Lars Løkke Rasmussen bekræfter, at han stifter nyt parti

Læs også: NEWS: Singler står for næsten hele væksten i boligmassen

nøgle flytte dør

· Mere fra samme kategori ·