Læs også:

Close
michelle kristensen burger

Lav Michelle Kristensen favoritburger

Mad  | 

Det her er Michelle Kristensens favoritburger … Du får det hele med i denne burger: bøf, ost, aioli og de gode, sprøde grøntsager i en lækker bolle. Så bliver det ikke bedre

Hvem elsker ikke burgere – og hvad med en lidt sundere en af slagsen. Michelle Kristensen kan noget med mad – også at gøre den sundere men stadig smage skønt. Dette er hendes favoritburger. Du skal første lige bage – men det er en super nem opskrift, og de ekstra boller kan også fryses ned.

michelle kristensen burger
Sådan ser Michelle Kristensens favoritburger ud … (Foto: Wichmann +Bendtsen

Opskriften er til 2 personer …

Det skal du bruge

Bønneboller:

450 limabønner fra dåse (hvide bønner)
6 æg
3 spsk. fiber Husk (45 g)
3 spsk. fuldkornsrismel
1 tsk. salt
3 spsk. æblecidereddike

Sådan laver du bollerne

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Kom alle ingredienserne i en foodprocessor, og kør dem til en cremet konsistens.

Lad dejen stå i fem minutter, før du former bollerne.

Form 8 burgerboller med en ske og lidt vand på.

De skal ikke være flade.

Placer dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem 20 minutter.

Lad dem køle af.

Og så har du også ekstra boller morgenmaden og frokosten dagen efter …

Det skal du bruge til burger

2 bønneburgerboller
200 g hakket oksekød
Salt og peber
½ spsk. olie til stegning
1 spsk. tomatpuré
1 spsk. aioli (køb eller lav selv)
2 blade hjertesalat
2 skiver vesterhavsost (40 g)
1 tomat i skiver
10 syltede agurkeskiver
2 skiver rødløg

Sådan gør du

Form oksefarsen til 2 bøffer, og drys dem med salt og peber.

Kom olie på en varm pande, og steg bøfferne i cirka 5 minutter, alt efter hvor tilberedt du vil have dem.

Vend bøfferne undervejs.

Smør den ene halve burgerboller med tomatpuré, og den anden med aioli.

Kom salat, en bøf, ost, tomat, syltede agurkeskiver og rødløg på den ene halvdel af burgerbollen, og læg den anden halvdel på toppen.

Spis burgeren med gnavegrønt, bønnefritter eller søde kartoffelfritter til og eventuel en klat ketchup.

TIP:

Burgerbollerne kan også fryses …

MK principperne: 1 burger svarer til 1½ knytnæve protein og 1 portion fedtkilde. Hvis du spiser fritter til, får du ¼ portion fedtkilde ekstra.

 

Sådan ser bogen ud:

bog michelle kristensen

 

Læs også:

Sommerlig vandmelonjuice

vandmelon juice

· Mere fra samme kategori ·